Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Véleményetekre lennék kíváncsi...

Véleményetekre lennék kíváncsi. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátlót szedek és ebben a hónapban egy szem kimaradt. Egy hét múlva meg kéne jönnie, fáj a derekam, szurkál a petefészkem. Lehet ez terhesség jele, vagy egy szemtől még nem lehetséges? Olvastam a betegtájékoztatót, de nem nagyon ír erről. Most kaptam munkát, a babát pedig csak pár év múlva terveztük. Minden véleméby hasznos lehet :)
2018. márc. 28. 08:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, nyilván nem optimális, ha kimarad egy szem, általában a tájékoztatóban leírják, hogy mikor mi a teendő, attól függően, hogy melyik héten maradt ki a szem. Én most elég súlyos családi okok miatt szétszórtabb, figyelmetlenebb vagyok, az elmúlt pár hónapban bőven volt olyan, hogy sokkal később vettem be egy-egy szemet, volt, hogy ki is maradt egy-egy nap, mindig pótoltam, nem lettem terhes. Elvileg egy szem kihagyása nem okoz gondot, de ha bizonytalan vagy és tényleg nem mostanra időzítenétek a babát, akkor használjatok óvszert kiegészítő védekezesként ebben a ciklusban.
2018. márc. 28. 09:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen fogamzásgátlót szedsz, megnéztem 3 különbözőnek is a betegtájékoztatóját, mindegyik ezt írta:

ha az első héten marad ki egy szem tabletta, akkor lehetséges a terhesség, amennyiben az első hét előtt éltél nemi életet, illetve szükség van 1 hét kiegészítő védekezésre a gyógyszer kihagyása után

ha a 2. héten marad ki egy szem, akkor nincs különösebb teendő, nem valószínű a terhesség

ha a 3, héten marad ki egy tabletta, akkor két lehetőség van a terhesség elleni védelemre, szünet nélkül elkezded szedni a következő levéllel, vagy gyógyszer kihagyása után tartod a 7 nap szünetet.

Hát, sajnálom, igazából biztosat akkor fogsz tudni, ha jelentkezik a vérzés. (vagy nem jelentkezik)

Még annyi, ha elfelejtesz egyet bevenni, de 12 órán belül pótlod, akkor kisebb az esély a terhességre, mint amikor 12 óránál több idő telik el. (elméletileg, de bármi lehetséges)

2018. márc. 28. 10:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat :)
2018. márc. 28. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!