Vol már valaki több hónapig kórházban-hogyan bírtátok ki?
Figyelt kérdés
31-hétben járok placenta previam van és a szülés végéig itt kell talán maradnom...volt valaki hasonló cipőben kismamaként? meddig voltatok és mivel kórháázban? mivel töltöttétek el az időt?2018. márc. 24. 12:39
1/11 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én nem voltam több hetet, csupán 1-et kiszáradással, tudom hogy nem hasonló a 2 helyzet de mégis leírom a tapasztalatomat. Egyébként nem tartottam a kórházi bentléttől mert már annyira rosszul voltam, hogy mindegy hogyan csak segítsenek és biztonságba tudhassam a babánkat. Szinte végig ágyhoz voltam kötve mert naponta 2000 ml infúzió ment le, még az ételt is a szobára kaptam pedig itt ki kell menni egy ebédlőbe az osztályon belül. Volt egy nagyon kedves szobatársam, ő szintén annyit volt bent, mint én, de a többiek folyamatosan cserélődtek. Mi csajok nem hazudtoltuk meg magunkat, óriási dumapartykat tartottunk, eltelt az idő nagyon hamar 1 nap, és mindenki ezt nyilatkozta aki ott volt. Vittem be laptopot saját felelősségre és rengeteg filmet letoltott nekem a férjem rá, és azokat nézegettem ha nem tudtam aludni fülessel, de nem volt gond az alvással mert korai ébresztő van. Arról nem is beszélve, hogy akaratlanul is felvettük a kórházi rendszert és ha lehetett volna mindenki nappal is aludt volna :-D kicsit betunyultunk, pedig volt köztünk nagyon aktív kismama is és ő is sokat pihengetett. Szóval a lényeg, hogy ne félj tőle szerintem, az egyetlen ami rossz volt az, hogy a férjemmel nagyon keveset voltunk együtt és nem aludthattam mellette, ráadásul 2 nap után látogatási tilalom lett influenza miatt. Úgyhogy ez az 1 része ami nagyon nehéz lelkileg egyébként megnyugtató volt a számomra mert nem féltem annyira, mint otthon egyedül. Sajnos van, hogy ilyen áldozatot kell hozni a baba egészségéért, na meg persze a sajatunkert de megéri mindenképp. Egyébként mindig vettem napilapot, neteztem a telefonon, olvastam de ezekre alig volt szükség, úgy eltelt az idő a csajokkal. Akik pedig cserélődtek mindig adtak valami újat, abban az volt a jó. Kitartást neked és kiváló egészséget, könnyű szülést!
2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm
2018. márc. 24. 13:43
3/11 anonim válasza:
A terhespatológia annyiból jobb, mint a többi kórházi osztály, hogy itt gyakorlatilag csak fiatal nők vannak, tehát hasonló korosztály, hasonló élethelyzetben, akikkel azért meg tudod találni a hangot. Nyilván nem ugyanaz, mintha otthon lennél a férjeddel, de nem is olyan, mintha a belgyógyászaton feküdnél idősek között.
Én is pár napot voltam csak hálistennek, a laptop nekem is sokat segített, hogy tudtam netezni, de beszélgettünk is sokszor a szobatársammal.
Kitartás, szörnyen nehéz lehet ilyen sokat bent lenni, de ha ilyen gondod van, jobb ha ott vagy szem előtt.
4/11 anonim válasza:
32 héten fektettek be, három hetet húztam a szülésig, plusz utána voltam bent még majdnem négyet a babával. Március 31-én mentem be és május 14-én haza. Volt laptopom, mobilnetem, olvastam, meg egy csomót beszélgettünk a szobatársakkal, kivasaltuk egymás haját stb. A koraszülött osztályon már lassabban telt az idő.
5/11 anonim válasza:
Ja, és közben otthon volt a két évesen, szegény férjem néha azt sem tudta, hogy hol van, vállalkozó, egész nap dolgozott, napközben a fiamra anyósom vagy anyám vigyázott, néha a férjem azt sem tudta, hogy hol hagyta éppen. Este viszont mindig hazavitte, vacsoráztak, megfürdette, mese alvás, plusz hétvégén, amíg nem szültem meg, az orvos engedélyével én is hazalógtam.
6/11 A kérdező kommentje:
az a baj hogy nagyon nehéz ....de ki kell bírnom valahogy rettentően hiányzik mindenki az otthonlét a család...és még azis rátesz hogy majd egy órányira vagyok otthonról....
2018. márc. 24. 14:16
7/11 anonim válasza:
Ilyenkor gondolj a születendő babára, hogy ez az ő érdekében van. Szobatársak, sorstársak biztos vannak. Mi nagyon sokat röhögtünk.
8/11 anonim válasza:
2 hónapja vagyok kórházban, és a szülésig maradok. Ez van... A gyerekemért küzdök... 22 hkm
9/11 anonim válasza:
Kereken két hónapot voltam bent szules előtt harmasikres terhesség miatt. Semmi bajom nem lett volna, ha a fiunk nem vár otthon, de megértettem, hogy miért szükséges. Próbáltam a maximumot kihozni a bent létből, rengeteget nevettem, az osztály mókamestere voltam . Mindig azt mondták, hogy ennyit itt még anyuka nem nevetett. Mondjuk nekem nem kellett feküdnöm. A fiúnkat minden nap hozták be pár órára, pedig majdnem egy órányira lakunk a kórháztól. 3 hete pedig a koraszülöttön vagyunk. Nah ez mar megvisel, de csak azért, mert a kislányunk beteg és nem tudják, hogy mi a baja és mellette el kell látni a két fiamat is. Engem is újra kellett műteni komplikációk miatt, de a jókedvemet így is próbálom megtartani. A legfontosabb, hogy a humora ne hagyja el az embert. A saját nyomorunkon nagyon jókat nevetünk a szobatarsammal. Csak így lehet ép esszel túlélni.
10/11 anonim válasza:
31 hetesen fektettek be két ujjnyira nyitott méhszájjal, ott lassan telt az idő nagyon, a 35.héten szültem, ráadásul a legrosszabb az volt, hogy ott laktunk a kórház utcájába, és nagyon hazavágytam, láttam a házunkat a szobám ablakából, de nem lehettem otthon :'( átvittek másik városba, amikor megindult a szülés, a kora osztályon sokkal gyorsabban telt az idő, nagyon jókat nevettünk a lányokkal, tartottuk egymásban a lelket, és nem is volt nagyon időnk elcsüggedni, tarts ki, hidd el, megéri! ❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!