32 hetes vizgálaton vesetágulata volt a magzatnak mindkét oldalon 6 illetve 9 mm. Most nézték 33 hetesen 6 illetve 23mm. Ez mennyire veszélyes volt e valaki hasonlo helyzetbe?
A fiamnál is van vesetágulat, a terhesség során derült ki. Igaz csak az egyik vesèben van. (Amúgy az orvos azt mondta hogy 10 mm-ig nincs gond.
Most 10 hónapos, az elején havonta kellett mennünk nefrologushoz, mostmár csak 3 havonta. Végre elkezdett csökkenni neki.
Most még ne idegeskedj rajta, valószínű születése után valamikor csinálni fognak pár vizsgálatot, amellyel megnèzik hogy egyáltalán milyen a vese mèrete, hogyan működik. Ha szeretnèl írj privátban nyugodtan.
Ja és mi is voltunk genetikain, igaz Debrecenbe. De Nyíregyházára hordják, ott van urrologusunk is.
Utols9 voltam.
Szia!
Az én nagyobbik fiamnak mire megszületett 18 mm volt a tágulat. 8 mm-ig a normál tartományban van. Az, hogy van tágulat, még nem automatikus azzal, hogy hamarabb meg kell születnie, vagy hogy ki kell vennie a vesét. Egyébként ha két perc múlva mérik és éppen ürített, az is befolyásolja a tágulat méretét. Ha jól emlékszem, akkor van gáz, ha a tágulat már a kérget is eléri. Önmagában ha csak tágulat van, de a vese funkciójában nem zavar, akkor csak sűrű kontroll. Legalábbis az én fiamnál még mondták is, hogy emiatt nem kell hamarabb születnie, csak a terhességem alatt is több uh-ra kellett menni, majd a születése után szintén Nyíregyre hordtuk 3 havonta ellenőrzésre Ali Tarek doktor úrhoz. 2 évesen felvetődött az izotópos vizsgálat, de végül azt sem kellett. Most 3,5 éves, már csak 14 mm, 6 havonta kell vinni ellenőrzésre, semmi baja nem volt sohasem hála égnek, még húgyútija sem volt, ellenben az öccsével, akinek nincs tágulata, mégis 3 és 4 hónaposan megnyertünk 2 h.úti fertőzést.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!