Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS! Ma derült ki hogy a...

SOS! Ma derült ki hogy a kisfiamnak 3mm-es vesetágulata van. Ez mit jelent? 24 hetes kismama

Figyelt kérdés

Volt valaki így? Eddig sosem mondták egy ultrahangon sem hogy bármi lenne. 4D-n voltunk ott írta rá a hölgy a papíromra.. a védőnő nézte ma meg. nagyon megijedtem. Segítene ebben valaki???!

Létezhet hogy eddig nem volt neki azért nem mondta egy orvos sem?

2012. aug. 2. 11:48
 1/8 anonim ***** válasza:
A 3 mm elég kicsi, valószínűleg ha az orvos látta is, azért nem mondta, mert nem akart rád ijeszteni. Kisfiúknál ez gyakori, az esetek 90%-ában pár hónapos korára elmúlik. Az én kislányomnak nagyobb volt, most 4 hós és kezd eltűnni. Ne aggódj, jó babavárást!!!
2012. aug. 2. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Annyira nem értem az ilyen típusú kérdéseket. Ha ráírják a papírra, akkor miért nem adnak megfelelő tájékoztatást élből?? Miért nem faggattad ki te a védőnőt??
2012. aug. 2. 12:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak is mértek a 28.héten mindkét vesében 7 mm. Azt mondták, hogy 10 mm-ig nincs gond. Jövő héten megyek megint uh-ra, kíváncsi vagyok, ott mennyi lesz.

Az előző babámnak is volt, már nem emlékszem, hogy mennyi, de csak a 30.hét körüli uh-n, a következőn már nem is volt.

Alapvetően ez nem gond, csak ha nagyobb az érték. Ha megszületik a baba, úgyis menni kell hasi uh-ra vele, majd megnézik, hogy rendben vannak-e a vesék.

3 mm-es tágulat miatt tényleg ne aggódj.

2012. aug. 2. 12:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!Nálunk is volt,ráadásul úgy emlékszem nagyobb és mindkét oldalon.De 10 mm alatt voltak, a doki azt mondta,hogy elmúlik, nem lesz semmi baj,10 mm alatt nem kell vele foglalkozni.

Most 21 hónapos a fiam, teljesen egészséges hála Istennek, születése után sem volt semmi gond.

De akiknél nagyobb van,azok is kinövik általában.

Ne izgulj, minden rendben lesz:)

2012. aug. 2. 13:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Először is nyugi!

Rám is a frászt hozták anno. 3,2 körül volt. A szonográfus úgy állította be, hogy jajajaj. A dokim meg egyből mondta, hogy a 3 körüli teljesen jó. Ez a 19.héten volt, 24.héten még kisebb lett, és utána semmi gond nem volt, születés után sem.

Olvastam, hogy 1 éves koráig kell megszünnie. S hogy a kisfiúk nagyon nagy százalékának szokott lenni.

2012. aug. 2. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:
szia, én most szültem 11 napja, kislányunk lett, és nekünk is 10 mm-es tágulat van a jobb veséjében, és az 1-es számú gyermek klinikára kell hordanom. most egyenlőre antibiotikumot fog kapni!
2012. aug. 2. 14:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Holnap megyek dokihoz azért megkérdezem tőle is... :S
2012. aug. 2. 16:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Az ikreimnek is volt, mindkettőnek, akkor vették csak észre mikor megszülettek. 8 mm volt mindkettőnek. 3 hósan kellett kontroll uh-ra menni, akkor az egyiknek már eltűnt, másiké is 3-4 mm lett. 6 hósan már egyiknek sem látták. Ne aggódj, nem lesz semmi gond!
2012. aug. 3. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!