19 hetes terhes vagyok és 3,8mm-es vesetágulata van a babámnak mindkét oldalon, ez gond lehet?
20 hetesen a kislányomnál mindkét oldalon 7 mm tágulat volt, múlt héten már 4 és 5 mm volt csak, megy össze. Az én dokim is azt mondta nagyon gyakori, és szinte minden baba elnövi. Barátnőm kislánya úgy is született, hogy 1cm-nél nagyobb tágulata volt mindkét oldalon, de már neki is szépen csökken a méret.
A legrosszabb esetben gyógyszeres kezelést kell kapnia születés után, vagy nagyon-nagyon ritkán műtét is szükséges lehet, azonban így vagy úgy, de mindenképpen egészséges lesz. Nyugi!
29+3 hkm
Kisfiam is vesetágulattal született, neki szülés előtt uh vették észre. Születése után volt vizelet tenyésztés, és ultrahangra kellett járni, majd 1 éves koráig vesegondozóba. 6 hónapos korára teljesen elmúlt. A vizeletet havonta nézte a doki, nincs-e benne baktérium. Nálunk semmilyen kezelést nem igényelt.
Minden jót, boldog babavásást, és majd könnyű szülést kívánok!
22 hetes múltam, mikor 4d-n nekünk is vesetágulatot fedeztek fel. Akkor azt mondta a doki, hogy 28 hetesen szeretné ellenőrizni, hogy nem növekszik-e. Azt is mondta, hogy ez sűrűbben fordul elő fiúknál, és általában magától elmúlik.
Aztán mikor megszületett a kisfiam, kb 1 hónapos volt amikor uh-on nézték, és semmi sem volt már akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!