Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13 hetes terhes vagyok, és...

13 hetes terhes vagyok, és szeretnék menni strandra, ha tampont teszek fel, így úszhatok is?

Figyelt kérdés

Édesanyámtól kérdeztem meg,és ő mondta,hogy tamponnal nyugodtan bele mehetek a medencébe,mert úgy nincsen nagy fertőzésveszély,mert a tampon úgymond "eldugít".

Ez hogy van most?

2010. jún. 10. 15:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez sajnos nem igaz!El semmiképp nem dugít!Ha belegondolsz és erősebb a vérzésed menstruációkor a tampon kifele is átázik!!!!Viszon van egy olyan ,hogy úszótampon!!!DM-be lehet kapni!Én azzal mentem és tényleg jó!A dokim ajánlotta!És amikor hazajöttünk este ,átöblítettem magam borax -glicerinnel(rózsaméz)És így nem lett baj!Pedig én még normál esetben is nagyon fogékony vagyok a fertőzésekre,nemhogy terhesen!Üdv:35 hetes kismama
2010. jún. 10. 15:42
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
A tamponnal többet ártasz mint használsz!A baktériumok abban jó gyorsan szaporodnak,és ha csak egy pici hajlamod is van rá vagy felsérted a hüvely falát tuti a fertőzés.Szerintem ha mindenáron strandolni akarsz annélkül tedd.Bár én inkább csak tusolnék.
2010. jún. 10. 15:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.Én úszótamponról még nem hallottam,de ha van nyilván direkt erre.
2010. jún. 10. 15:48
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Második jßol írta le.

Még annyit hogy ha még is elmész strandolni mindneképpen 2 alsód legyen, és ahogy kijössz a vízböl sürgösen cseréld le, és csak szárazon vedd vissza.

A bacilusok a meleg nedves környezetben szaporodnak. Vagy is mikora nedves bugyidon vannak és kint a napon elkezdenek szaporodni, az a legrosszabb. A tampon pont ezért nem jó. benned meleg van a tampon felszívja a fertözött vizet és egyböl szaporodni tudnak. ès könnyen felsértheted magadat vele, föleg hogy ilyenkor nagyobb a vérböség is.

2010. jún. 10. 16:17
 5/11 anonim ***** válasza:
16%
MOST VAGY A GYEREK FONTOS VAGY A LUBICKOLÁS TAVALY NYÁRON SEMMI PÉNZÉRT BE NEM MENTEM VOLNA SOK KOSZOS EBEREK KÖZÉ A FERTŐZÉS VESZÉLYE MIATT PEDIG A KÉT NAGYOBB GYEREKEMET HORDTAM A STRANDRA FONTOSABB VOLT A POCAKLAKÓM
2010. jún. 10. 16:34
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó válaszoló nem ismeri a tagolást, a kisbetűt, a mondatközi és mondatvégi írásjeleket. Ennyire azért oda lehetne figyelni.

Ettől függetlenül én sem kockáztatnék. Lehet jobban jársz, ha természetes vizet keresel fel.

Egy magyartanár

2010. jún. 10. 16:50
 7/11 anonim ***** válasza:
20%
Én canestenes tampont tettem fel és semmi bajom nem lett!
2010. jún. 10. 16:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia én nem ismerem ezt az úszó tampont de szerintem még ezzel is veszélyes a strandolás...sok primitív ember bemegy koszosan gombásan herpeszesen a vízbe!!!amikor a tampont(ha ez nem is ereszti át a vizet)leveszed már ott a fertőzési lehetőség!no és azt is kétlem hogy azt a tampont annyira szorosan körülzárja a hüvely hogy egy mikro méretű kórokozó nem tud bejutni...a borax nem fertőtlenít de van direkt nyálkahártya fertőtlenítő szer ami meg a normál flórát is kiírtja....csak az a kérdés hogy megéri e ez a sok tortúra gondold meg!

most ismertem meg egy lányt akinek huszon.hetesen fertőzés miatt el kellett a babát venni...

2010. jún. 10. 19:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Érdekes.Én meg azt hallottam, terhesség alatt tilos minden, amit fel kell dugni.Ezt egy nőgyógyász írta egy fórumon.Se tampon, se hüvelyi irrigátor, semmi.És nemcsak a fertőzésveszély miatt.TILOS!!És harapnak érte az orvosok.Ha mindenáron strandolni akarsz, inkább "élő" vízbe menj, pl.Balaton.Folyókban, tavakban kevésbé kapsz el fertőzéseket.Én is imádok strandolni, halak a horoszkópom.Legszívesebben ki se jönnék a vízből.Idén mégse megyek strandra.Ennyi áldozatot megér.Nem akarok a gyerekemnek hazavinni se bacit, se gombát, se felfázást.Én a terhesség előtt is hajlamos voltam a gyulladásra, idén nem kockáztatok.
2010. jún. 11. 06:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát halljátok, én nem egyszer hallottam, hogy a nagymama mondta a pici unokának nem messze tőlem, hogy nyugodtan pisiljon bele a vízbe. 11+2 hetes vagyok. Nemsokára megyünk nyaralni, a fürdőzés helyett a kirándulást, múzeum és várlátogatást választottuk.
2010. jún. 11. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!