Ha nem vagyok a párommal összeházasodva és megszületik a baba, sokat kell fizetnünk?
Lassan 7 hetes kismama vagyok, de a vőlegényemmel nem terveztük mostanában az esküvőt, viszont azt hallottam, hogy ha nem vagyunk összeházasodva, akkor egy csomó igazolás meg ilyesmi kell, ami nem kevés pénz. Ez tényleg így van? És mégis kb.mennyi pénz?
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Szia!
Van egy 6 éves lányom, aki házasságon kívül született. Semmivel nincs több papír colog vele, mint a házasoknak. Ha élettársak vagytok a szülésre apasági nyilatkozatot kell vinni magaddal - míg a házasoknak egy jegyző által hitelesített 1 hónapnál nem régebbi nyilatkozatot. Az apasági nyilatkozat a helyileg illetékes okmányirodában tehető az édesanya és édesapa közös jelenlétében. Ki kell tölteni egy nyomtatványt, vinni kell a személyi dokumentumokat és a terhes kiskönyvet. Az apasági 2 példányban készül, az egyik nálad lesz, a másik az okmányirodában marad. Az apasági nyilatkozat ingyenes a gyermek születése előtt, amennyiben csak szülés után csináltatjátok meg, akkor ha jól tudom 3000Ft. Más papír nem kell, több költség nincs.
Remélem tudtam segíteni.
Köszönöm Mindenki válaszát!
Úgy döntöttünk a párommal, hogy jövő hónapban összeházasodunk, úgyis tervben volt!
Mégegyszer köszönöm!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!