Akik nem voltak a baba keresztelésekor összeházasodva, azok mit írtak be a nyomtatványba, hogy miért?
Nálunk nem is volt nyomtatvány... Igaz, mi evangélikusok vagyunk, és a lelkész gyerekkorom óta ismer.
Amúgy én szerintem azt írnám be, hogy anyagi okokból (mindenki tudja, hogy sokba kerül egy lagzi, és hát én úgy is vagyok vele, hogy ha nem lehet olyan esküvőm/lagzim, amilyet én megálmodtam, akkor addig semmilyen ne legyen, amíg nincs rá pénz).
Lehet, hogy én vagyok az értetlen, de most nem világos a kérdés. Miért akarjátok a gyermeket megkereszteltetni, vagy miért nem vagytok összeházasodva?
Nálunk az a helyzet, hogy mi egyenlőre csak polgári esküvőt tartottunk, az egyházi még várat magára. De ennek hiányában a picit sem keresztelik meg... De én sosem tudtam magam elképzelni hófehérben, csipkésben bevonulni... De pl ezt most hogy írja le az ember egy egyházi kérdőívbe?:-)
Ha elfogadható, az első válasz szerintem tökéletes!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!