Dopegy-t tablettáról, amit magas vérnyomásra írnak fel, mik a tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Szerintem nekem nem magas a vérnyomásom, de mikor megyek védőnőhöz vagy dokihoz mindig magasabb a kelleténél (pl. 140/80 vagy volt már 150/100 is, amin saját magam is meglepődtem). De érzem is, hogy ilyenkor ver a víz, izgulok (ne kérdezzétek mitől, talán mert nem szeretek orvoshoz járni), kipirosodok, iszonyúan ver a szívem stb. Ezért a doki felírta a dopegy-tet, de mióta szedem vizesedem, és ha ismét izgulok szintén magasabb a kelleténél. Járt már valaki így. Vagy ha valakinek nem is igazából magas a vérnyomása és szedi a gyógyszert, az ellenkezőleg is kihathat a szervezetre?2008. okt. 27. 15:00
1/3 anonim válasza:
szia!
én is szedem,de nekem is csak a védőnőnél magas! nekem még 24 órás vérnyomásmérőt is adtak,gondolhatod milyen jó volt amikor fél óránként pumpált,még éjszaka is! semmit nem aludtam! amikor kiértékelték azt mondták,hogy szinte tökéletes! mennyit kell szedned? én 2*1-et szedek,de nekem semmi bajom nincs tőle! igazából nálad miben nyilvánul meg a vizesedés? ha nagyon zavar,akkor menj dokihoz,és említsd meg neki!
2/3 anonim válasza:
Nekem is szinte mindig magas a pulzusom is, nekem CORINFAR nevű gyógyszert írt fel a dokim, 2x1 szemet, azt szedem.
31 hetes kismama
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a gyors válaszokat. Nekem napi négyszer felet kell szednem, de lehet, hogy megpróbálom a kétszer egyet. Miben nyilvánul meg a vizesedés? Abban, hogy reggelente érzem a kezeimen, könyök alatti részen, ujjaimon, hogy feszülnek, szorosak a gyűrűk. Ekkor elkezdek többet inni, de kb. két órába beletelik, mire el tudok menni WC-re. Aztán sétálok egyet, na ez szokott segíteni, innentől kezdve nincs gond, mert kezd kijönni a víz a szervezetemből, szinte érzem is. A vizesedés miatt mondta a védőnőm, hogy tartsak sómentes diétát, igyekszem nagyon, de nem mindig sikerül betartanom.
2008. okt. 27. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!