Milyen anyagi háttérrel vállaltátok a babátokat?
Meg volt mindenetek (autó, lakás, jó állás) vagy nem éltetek jó anyagi körülmények között (albi esetleg, nem volt mhelyetek)?
Mi albiban lakunk, elég jól keresek, a párom kicsivel kevesebbet. Nagyon szeretnénk már babát, de aggaszt, hogy így is épp kijövünk a fizetésünkből, mi lesz ha már 3an leszünk és én kevesebbet fogok keresni jóval? A szívem nagyon szeretné a bébit, de az eszem visszahúz...
megvannak a körülmények a biztos állást leszámítva. mert mi biztos manapság?
jelenleg a párom fizetéséből kijövünk ketten, így remélem, hogy 3-an ki fogunk jönni gyeddel
Hát finoman szólva nem volt semmink, mikor jött az első bébi ennek lassan már 8 éve és már van egy 3éves is.
Ha arra vártunk volna hogy meglegyen minden ( ami most nagy divat) akkor máig sem születtek volna meg :( .
Már van kertes házunk, autónk meg egy rakás hitelünk.
Nem könnyű de megéri!!!!
Sikerült lakást vennünk, viszont ezzel le is nulláztuk a kasszánkat. Aztán meg hopp jön a baba. De nem baj. Meg lesz minden neki, tudom. Szerencsére mindkettőnknek van állása, így lesz a párom fizetése és nekem a tgyás, majd gyed. Persze én is aggódom, és zavar, hogy kevesebbet fogok kapni, mint eddig, de ugye többen leszünk, viszont az igényeink is alakulni fognak, illetve elsődlegesen csak a baba igényei lesznek a fontosak.
Abban viszont mindig is biztos voltam, hogy nem várom meg, amíg kacsalábon forgó palotám lesz, és az ég-világon mindenem meg lesz, mert akkor soha sem lett volna gyerekem...
Ha mindkettőtöknek van állása, akkor szerintem nem lesz gond!
mikor terhes lettem volt mindkettőnknek állása, ez mellett egy kocsi hitel és hitelkártyáink is voltak amin 0 ft keret volt.
de egy percig sem gondolkodtunk azon hogy nem tartjuk meg.
vettünk hitelre egy lakást, hitelből bebútoroztuk.
teljesen mínuszba mentünk :( nyögjük a hiteleket ezerrel nagyon nehéz sok mindenről lemondtunk hogy a gyereknek mindene meglegyen meg is van.
majd megint terhes lettem a férjemet kirúgták...
9 hónap után talált melóhelyet, de van egy csomó számla amiket utol kell érni szóval nehéz.
de nem bánom a gyerekek a boldogságom.
majd lesz jobb is remélem.
Szerintem nem szabad várni sokáig mert mikor meg lesz minden lehet hogy akkor már nem akar jönni az a baba.
persze azért legyen meg a megfelelő környezet a picinek de tök mindegy hogy albérletben lakotok vagy sajátban.
nem azt nézi az a gyerek....
Szia!
Nekünk van hiteles autónk, és hiteles lakásunk, családunk van, de segíteni nem tudnak anyagilag, mindketten dolgoztunk, Én most jöttem el szülszabira, tök kevés a pénz, alig jövünk ki, de vmi csoda folytán vhogy mindig van.
A páromnak bizonytalan a melóhelye, már fél éve 4 napos munkarendben vannak. Pont mióta terhes vagyok. :-(
De mindezek ellenére, azt mondom, ha a párod is benne van, akkor ne várjatok!!!!
Én 36, a párom 39 éves lesz, mire születik a babánk, és eddig mi is agyaltunk, már 14 éve együtt vagyunk, szeretjük egymást,mindig a pénzre fogtuk, de semmi értelme várni, csak telik az idő, mint nekünk.
Én már nagyon bánom, hogy eddig "szórakoztunk", és hallgattunk az eszünkre.
Ha most majd tetszik a dolog, akkor már nem merünk vállalni, mert "öregek" vagyunk, így csak 1 gyerkőcünk lehet a saját dilink miatt.
Jó egészséget kívánok!
30 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!