Várandósság alatti betegség, munkahelyen nem tudják még, hogy van ez?
Te tényleg nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal,és még meg is sértődsz.
Na nézzük:
"Azért mennék táppénzre, mivel legjobb tudomásom szerint betegszabadságot NEM vehetek ki veszélyeztetett terhesként "
A veszélyeztetett terhesség nem kívánságműsor. Ha az lennél, már nem dolgozunál, hanem táppénzen lennél. HA meg influenzával ír ki a doki, akkor genis betegszabin vagy, függetlenül a terhességtől.
"2 azért dolgozom kedves kérdező, mert nem milliomosok a szüleim, sem a párom így hát engedd meg kérlek, hogy ne gyesből akarjam majd eltartani a gyerekemet,"
Nem a terhesség alatti munkavégzésedre céloztam, hanem arra, hogy ha VALÓBAN veszélyeztetett terhes lennél, akkor nem dolgozhatnál! Tök mindegy, hogy állsz anyagilag...
"1 ott van leírva, hogy már elkaptam valamit"
Akkor nem vagy veszélyeztetett terhes, hanem simán kiír a doki azzal, amit elkaptál, és mehetsz betegszabira...
"ahol csövesek és az utca népe köpködve, köhögve lép be és ki a boltból, azt hiszem te is elgondolkodnál kismamaként, hogy erre az időre kiirasd magad"
Mint írtam, pultosként dolgoztam. A 37.hétig. Nem oltattam magam influenza ellen, és lám, egészséges gyerekem született, nem kaptam el semmit az emberektől télvíz idején sem...
De szíved joga, hogy kiírasd magad. Minden doki megteszi bemondásra. Csak ne legyen akkora arcod, ha a fogalmakkal sem vagy tisztában...
6os válaszoló, előtti is dolgoztam és 30napnál nem volt több a megszakítási így a biztosítási időm folyamatos.
7es mi nem jogos? veszélyeztett vagyok (nem fekvésre ítélve)és képzeld el, hogy dolgozom, na ehhez mit szólsz? :) 2nem írtam szerintem, hogy nemtudok dolgozni a "megszokott" környezetemben,én nem kezelem betegségként a várandósságomat,pusztán csak nem szeretném elkapni az influenzát, szerintem tudsz róla, hogy a kismamák a legveszélyeztetettebbek ilyenkor!? Nem hinném, hogy össze vissza beszélek, maximum nem tudtad értelmezni a kérdésemet, nem engedélyt kértem a "válaszolóktól":D. Szerintem pedig az a gáz, hogy nem olvasol figyelmesen, legközelebb értelmezz kérlek mielőtt válaszolsz, köszönöm! Azt pedig, hogy nem a gyesből akarom eltartani arra írtam, hogy tudod a gyes nem azonos összegű a gyeddel pl..
9es, a szomszéd rám nézett és ő mondta:D Amúgy egy szülész-nőgyógyász volt, aki ismeri az előzményeimet, ami miatt ebbe a státuszba kerültem. Remélem már érted! Én viszont nem értem, hogy miért fontos ez mindenkinek? Nem hinném, hogy ez volt a kérdés, nyílván oka van amiért nem ecsetelem (leginkább, hogy ez nem tartozik másra)
10es egy szóval nem írtam, hogy 9es kóddal mennék betegszabadságra, olvass te is még egyszer, azt is tudom, hogy rosszabbul járnék betegszabival, csak én úgy tudtam, hogy ha veszélyeztetett vagyok, akkor alapból nemis vehetek ki betegszabadságot: " A veszélyeztetett várandós betegszabadságra nem mehet, így rögtön táppénzt kaphat attól a naptól, amikortól az orvos keresőképtelennek nyilvánítja." volt munkahelyem, a biztosítási időm folyamatos, ezekkel tisztában vagyok.
11es azt hiszem a fogalmakkal te nem vagy tisztában,és hogy kinek mekkora arca van szintén ne menjünk bele;)
12es ezt rosszul tudod, változott a törvény pár éve
13as nem keverek semmit, hasonló okból vagyok veszélyeztetett,a kérdés nem erre irányult, nem az a lényeg, hogy az vagyok!(csak azért írtam, hogy ne álljon neki senki okoskodni a 9es kódról..) az értelmes választ pedig köszönöm, tehát simán betegség miatt is kiírhat, ergo nem kell utánna otthon maradjak ha nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!