Várandósság alatti betegség, munkahelyen nem tudják még, hogy van ez?
Nem vagy köteles bejelenteni a terhességet. Tehát "nem gáz", hogy nem szóltál eddig.
Miért mennél táppénzre? Mert elkaptál valamit? Akokr nem 9-es kóddal vesz fel a doki táppénzre. ÉS mi az, hogy "mivel amúgy veszélyeztetett vagyok"? Akkor miért dolgozol???
A munkáltató hogy tudna nem visszaengedni dolgozni??? Ezt nem is értem. Az orvos dönti el, hogy munkaképes vagy-e, nem a főnököd.
Ha meg egészséges vagy, miért íratnád ki magad??? (én pultos voltam, augusztus-március között dolgoztam terhesen, soha semmit nem kaptam el, pedig kézzel mosogattam/fogdostam minden idegen poharát...)
Lejárt már a próbaidő? Ha igen és határozatlan a szerződésed, akkor már nem küldhet el.
A dokidnak mond, hogy ne 9es kóddal irjon ki, mert még szeretnél dolgozni. 9es kóddal akkor ír ki, ha kap a nőgyógyásztól erről egy papírt, hogy veszélyeztetett terhes vagy.
Első válaszoló köszi, de úgy tudom nem mehetek betegszabira veszélyeztetett terhesként, ezért is a kérdésem.! kedves utolsó, köszönöm a választ bár a kérdést én tettem fel, nem további sértő kérdésekre volt szükségem. De válaszolva,
"Miért mennél táppénzre? Mert elkaptál valamit? Akokr nem 9-es kóddal vesz fel a doki táppénzre. ÉS mi az, hogy "mivel amúgy veszélyeztetett vagyok"? Akkor miért dolgozol???" Azért mennék táppénzre, mivel legjobb tudomásom szerint betegszabadságot NEM vehetek ki veszélyeztetett terhesként 1, 2 azért dolgozom kedves kérdező, mert nem milliomosok a szüleim, sem a párom így hát engedd meg kérlek, hogy ne gyesből akarjam majd eltartani a gyerekemet, illetve nem végzek megerőltető munkát, így nemtudom miért kellene otthon meresszem a valagamat, ha nem írta elő az orvos.
"A munkáltató hogy tudna nem visszaengedni dolgozni??? Ezt nem is értem. Az orvos dönti el, hogy munkaképes vagy-e, nem a főnököd." Köszi, de a stílus borzasztó ne haragudj ahogy válaszolsz.
"Ha meg egészséges vagy, miért íratnád ki magad??? (én pultos voltam, augusztus-március között dolgoztam terhesen, soha semmit nem kaptam el, pedig kézzel mosogattam/fogdostam minden idegen poharát...)"
1 ott van leírva, hogy már elkaptam valamit, 2 influenza szezon van és tudod egy ablaktalan, 1000éve nem tisztított klímával fűtött helyiségben ülve egész álló nap, ahol csövesek és az utca népe köpködve, köhögve lép be és ki a boltból, azt hiszem te is elgondolkodnál kismamaként, hogy erre az időre kiirasd magad.
Nem, szerintem nem jogos amit irtal! Egy ha veszélyeztetett volnál nem dolgoznál, tehát butaságot irtal. 2 az h terhes vagy az nem jelenti azt h az eddig megszokott környezetben ne tudnál dolgozni. Telefonszolgáltatón al ügyfélszolgálaton dolgoztam és 4 héttel a kiírt időpont előtt jöttem el mert mar nehéz vilt 11-12oraban dolgozni. De na ott szinten bármit el kaphatna az ember függetlenül attól h terhes vagy sem. Ha ki akarod íratni magad tedd, de ne beszélj össze vissza kerlek! Az pedig Sztem gaz, de ez tényleg egyéni vélemény, h most jár le a próba időd és máris kiiratod magad. Legalább add meg nekik mar az esélyt h találjanak helyetted valakit ha mar így alakult a helyzet! Így köröket a minkatarsaiddal!
Jah és így is úgy is gyesbol fogod eltartani a gyereked nem is értem mire írtad h nem abból akarod... ezt én nem értem.
Nagyon nem vagy tisztàban a dolgokkal. Betegszabadsàgra bizony nem mehetsz, 9-es kóddal de tàppénzre igen. És jobban is jàrsz hosszútàvon mert betegszabival lehet hogy a fizud 70%-àt kapod de ebből adózol és beleszàmít a gyed-gyes összegébe, ami emiatt kevesebb lesz.
Volt előtte munkahelyed? A két munkahely között kevesebb mint 30 nap a megszakítàs? Ha nem akkor annyit lehetsz tàppénzen, amit bedolgoztàl. Tehàt kb 3 hónap. Ha kimeríted a tàppénzed mit tervezel csinàlni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!