Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szedett valaki várandósság...

Szedett valaki várandósság alatt Semicillin antibiotikumot?

Figyelt kérdés
Nagyon beteg vagyok és ezért írta ki a doktornő. Ez mellett orrsprayt vagy orrcseppet kell használnom, gyengébb változatot. 16 hetes kismama vagyok és aggódom a babámért! Volt így valaki? Nem lett bajotok,a baba egészséges lett? Köszönöm,ha írtok.
2012. febr. 27. 16:23
 1/3 anonim ***** válasza:

én augmentint szedtem akkor amikor még nem tudtam vagyishát tudtam csak nem sejtettem hogy terhes vagyok és vagy 6 szemet szedtem be többet nem mertem hátha kiderül

hát kiderült 3 napja lett pozi a tesztem és azon rágódok nehogy baja legyen a babunak ettől a hülye antibiotikumtól bár azt mondják terhesek is szedhetik, akárcsak a semicillin peniccilin stb..

de ha a dokinő kiírta nem véletlenül

többet ártunk ha nem vesszük be. hisz akkor hogy gyógyulnánk meg?

végül is ezeket a gyógyszereket nem a babának, hanem a mi szervezetünknek kell feldolgoznia.persze átjuthat a köldökzsinóron, de a doki érti a dolgát ha ártana nem írta volna fel

na remélem kicsit megnyugodtál :)

2 éves kislány és 4 hetes pocaklakó anyukája :)

de jó ezt írni :)

2012. febr. 27. 19:07
 2/3 Jubilee ***** válasza:
A második terhességem alatt kellett semicillint szednem. Semmi baja nem esett a kislányomnak. Hidd el, hogy az orvosok nem írnak fel ok nélkül antibiotikumot. Az orrspray-től sem lesz az ég adta világon semmi baja a kicsidnek. Ne aggódj!
2012. febr. 27. 19:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Az Augmentin és a Semicilin penicillin származékok, melyek tipikusan adhatók terhesség alatt. Én is szedtem az 1. trimeszter elején, és semmi baja a babának, valamint a második trimeszterben még úgy sem árthat.
2012. febr. 28. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!