38.5 fokos lázat 11 hetes terhesen hogy csillapítanátok?
Figyelt kérdés
Algopyrint vettem be, azzal lement 38.5-ről 37.5-r, majd hideg borogatás, de 2 óra elteltével ismét 38.5.
Háziorvos délelőttös volt, így leghamarabb holnap tudok menni hozzá. 39 fok felett már veszélyes a magzatra, így azt nem akarom megvárni, de így elég tehetetlen vagyok.
Ponr most vagyok influenzas es a doki kiemelte TILOS a hűtőfurdo. A szivet sokkal jobban megviseli terhesen.. max langyosítani szabad nagyon fokozatosan.
Nekem tengervizes orrsprayt adtak, meg penicilines antibiotikumot(terhesen es szoptatas mellett szedheto). Ilyenkor inkabb gyogyszer kell. Nem otthoni kiserletezes. A laz tobbet art mint a gyogyszer.
Annyi h gozolj kamillas -sos vizzel esetleg meg nekem nagyon bevalt a homlokomra hideg torcsi.
De menj el.mindenkepp orvoshoz.
33+4hkm
2018. jan. 31. 19:58
12/17 anonim válasza:
Persze, nekem sem azt mondták, hogy álljak be a hidegvíz alá... Langyos vizes zuhanyt mondtak úgy, hogy ne dideregjek alatta. És nekem is egyből antibiotikumot adtak. Márcsak ezért is érdemes lenne ügyeletre menni.Ja és csak a huzattal szabadott takaróznom, hogy ne menjen feljebb a hőm. A tartósan magas láz gondot okozhat a babánál.
2018. jan. 31. 20:09
13/17 anonim válasza:
Most komolyan van aki azt mondja ez nem láz?... uramisteeen..
2018. jan. 31. 20:19
14/17 anonim válasza:
Én sem szoktam magamnak csillapítani ennyit, mert ismerem a szervezetemet, előbb gyógyulok, mint ha lenyomom. De a baba miatt szerintem is kéne. Én ha nem megy le, bemennék az ügyeletre a helyedben.
2018. jan. 31. 20:36
15/17 anonim válasza:
Hogy vagy? Mi lett?
2018. febr. 1. 06:21
16/17 anonim válasza:
Lehet már későn szólok hozzá, de hátha valakinek hasznos lesz. Bio boltokban lehet kapni gyógynövényeket, azok közt is van, ami jó a láz csillapítására és biztos, hogy egy tea kevésbé káros a magzatnak, mint a hűtőfürdő vagy a sok gyógyszer.
2018. febr. 2. 03:01
17/17 A kérdező kommentje:
Férjem tanácsára ettem fagyit, és ittam 2 liter vizet. Bevettem egy lázcsillapítót, és hideg borogatás a kezemre. Utána résnyire nyitott ablakkal alvás, reggel pedig mentünk a nőgyógyászhoz, mert nem voltam jobban, és görcsöltem is. Ő azt mondta hogy a babával minden rendben, csak töltsem a következő pár napot ágyban, és ha nem megy 39 fölé a láz akkor algopyrin elég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!