38.5 fokos lázat 11 hetes terhesen hogy csillapítanátok?
Algopyrint vettem be, azzal lement 38.5-ről 37.5-r, majd hideg borogatás, de 2 óra elteltével ismét 38.5.
Háziorvos délelőttös volt, így leghamarabb holnap tudok menni hozzá. 39 fok felett már veszélyes a magzatra, így azt nem akarom megvárni, de így elég tehetetlen vagyok.
Ha felszökik akkor HŰTŐFÜRDŐ és NEM sz.art sem érő borogatás :D
Testmeleg vízbe ülsz és fokozatosan hűtöd, míg leviszi a lázadat.
Hát ti nem vagytok normálisak. 38,5 láz. Ami már könnyen felmehet 39-re vagy fölé, ami már nagyon magas.
Algopyrint nem lehet többet? Lefekvés előtt? Addig borogatás, hűtőfürdő.
Nekem terhesen-lázasan azt mondta az orvosom asszisztense, hogy ha házilag nem tudom hatásosan csillapítani a lázat, menjek be a klinikára. Nekem szerencsére elég volt a Panadol + csukló/tarkóborogatás, hogy kordában tartsam.
A helyedben én már bemennék, mivel 2 óra alatt visszament a lázad.
Ahaa... 38,5 már árthat a magzatnak! Az nem semmi, meg mérési hiba. Szívrendellenességet is okozhat a gyereknél! Nem vicc.
Algopyrin kizárólag. Ne vegyél be paracetamolt, mert az viszont tényleg nem jó összetételű, májadra nincs jó hatással.
Nem magát félti gondolom a kérdező, hanem a legkritikusabb fejlődési szakaszban lévő magzatát, nyilván nem a felnőttre veszélyes a láz.
Én szülészeti ügyeletre mennék, nem akkor indulnék el, ha már itthon eléri a 39 fokot, nehogy késő legyen, mire beérek, orvoshoz jutok és még csinálnak is valamit. Megpróbálta csillapítani, nem sikerült, itt be is lehet fejezni szerintem az otthoni kísérletezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!