Ügyeletesnek nem baj, ha nem adok hálapénzt? Nem akarok fogadott dokit.
13:30
Az ilyen gondolkodásmód miatt vettek engem semmibe és néztem rám úgy mint egy szánalmas csóróra mert nem adtam pénzt és nem volt fogadott dokim.
Pedig fizetem a TB-t mint az összes többi anyuka a kórteremben...!
Úgymond elvannak kényeztetve az orvosok...!!!
Én azokkal értek egyet, akik a nem-adásra szavaznak! Már miért adnék én valakinek pénz azért, mert elvégzi normálisan a munkáját? Ez lenne a természetes... Ha meg rosszul dolgozik, akkor rúgják ki, ahogyan engem is kirúgnának, ha csak plusz fekete pénzért lennék hajlandó megfelelő színvonalon dolgozni!
A másik, hogy nem az orvos szüli a gyereket, hanem én... Úgy értve, hogyha az orvos (bármelyik) a világon sem lenne, a gyermekem valószínűleg akkor is egészséegesen és épen megszületne.
És végül, ha nagyon akarnám, lenne éppen pénzünk hálapénzre, de miért adjam oda egy vadidegen, munkáját végző orvosnak majd egyhavi fizetésem, amikor abból akkor már a babámnak is tudok valami szépet/hasznosat venni?
Szia!
Én sem fogadtam dokit, ügyeletesnél fogok szülni. Én ezt mindig is elmondtam az orvosoknak, akikehez járok. Azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan nem fogadnk dokit és nem is adnak pénzt. Ez nem ciki.
Az rendben van, ha valaki fogad orvost és annak fizet, mert akkor bármikor hívhatod, ha szülnöd kell, éjjel-nappal, nyaraláskor, stb. És ezt kell megfizetni.
üdv: 39+2 hetes km
Miért illik adni az ügyeletesnek? Nem szabad összehasonlítani más szolgáltatással lányok, hiszen az orvosi ellátásért már fizettünk, nem is keveset! Az ilyen hozzáállás miatt várják el az orvosok, hogy mindenért dugdossuk a zsebükbe a borítékot! Megköszönni illik, valóban, de miért is adjak pénzt? Ha lenne felesleges pénzem erre, akkor fogadok egy dokit, hogy kialakuljon a bizalom, mait itt korábban valaki írt! De ha bemegyek szülni, végig velem van a szülésznő, míg az ügyeletes doki teszi a dolgát máshol is, és időnként rámnéz, akkor milyen bizalmas kapcsolat is alakul ki? És ezért minek is adjak neki pénzt? Munkaidőben, fizetésért ellátott. Egyáltalán nem "illik" pénzt adni!
Ha már adni akarsz valakinek, adj a szülésznőnek, ő többet van veled!
Bocs, hogy hosszú lett, de annyira felháborít, amikor azt olvasom, hogy illik valakinek hálapénzt adni. Mintha ingyen nem is lehetnék hálás, vagy egy bunkó illetlen tahó lennék, ha nem fizetek neki pluszban, a fizetésén felül!
A pincér nem jó hasonlat!
Étterembe saját döntés alapján megyünk és fizetünk,az egészségügyben sajnos kiszolgáltatott helyzetben van az ember és nem saját a döntés(szülni "muszáj" egy nőnenk)
Nem, arányosan ad az ember a dokinak is.
Mindegy, attól ha valaki nem ad még nem lesz rossz ember, én csak a saját nézetemet írtam le miszerint rosszul érezném magam ha nem adnék, ha tényleg osztályon felüli munkát végzett, mert manapság (és ez tény) tényleg szokás lett adni. Ha pedig nagyon hálás cagyok a dokinak, szívesen adom neki, de nem vagyunk egyformák, ha valaki nem ad szíve joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!