Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ügyeletesnek nem baj, ha nem...

Ügyeletesnek nem baj, ha nem adok hálapénzt? Nem akarok fogadott dokit.

Figyelt kérdés
2010. jún. 6. 12:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
72%
Nem baj, de azért illik egy kicsit szerintem.
2010. jún. 6. 12:28
 2/20 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt fogadott dokim,ügyeletesnél szültem de mire odakerült a sor már a 3. orvost kaptam.

Nem adtam semmit,szépen megköszöntem.

2010. jún. 6. 12:34
 3/20 anonim ***** válasza:
Én két hét múlva szülök elvileg. Úgy gondoltuk a párommal, hogy mi sem adunk hálapénzt. Nincs fogadott orvosom.
2010. jún. 6. 12:36
 4/20 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem illik adni,főleg ha normális is. Nem 10ezrekre gondolok
2010. jún. 6. 12:38
 5/20 anonim ***** válasza:

Ha az ember elégedett, kicsit illik adni. Ha nem veti fel az embert a pénz, akkor legalább egy ajándékkosarat (kávé, bor, bonbon benne) vagy ilyesmit, bár én inkább az értékét adnám. Ha egy tízest akkor egy tízest, a lényeg hogy ha naóban megérdemli mert nagyon odafigyelt rátok akkor illik ezt tudtára adni egy "köszönöm"-ön kívül is.

Igaz hogy ezért kapja a fizuját, tehát nem köteles adni neki az ember, de jólesik annak aki kapja.

2010. jún. 6. 12:43
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Sajnos ha nem vet fel a pénz mert ugye manapság ez előfordul vagy esetleg elvből nem adsz pénzt az orvosnak akkor kedveskedsz egy ajándékcsomaggal ahogy te is írod...jóhogynem kizavarnak az orvosok ha azt kapnak...tapasztalat:-S

2010. jún. 6. 12:48
 7/20 anonim ***** válasza:
Utolsónak:ez akkor fordulhat elő ha fogadott dokid van nem?
2010. jún. 6. 12:54
 8/20 anonim ***** válasza:
Nem,az teljesen mindegy hogy fogadott a doki vagy nem ebből a szempontból...sajnos ilyenek az orvosok vagyis az emberek manapság...nagyon ritka a kivétel,sajnos...
2010. jún. 6. 12:58
 9/20 anonim ***** válasza:
92%
Nem ,nem illik.A szülő nővel türelmesnek ,segítőkésznek lenni az illik,pénzt adni valamiért ami kutya kötelessége az illetőnek nem illik.Miért illene nem értem az első válaszolót.Én nem adtam,minek?Hogy utána meg ne tudjak pelenkát venni?
2010. jún. 6. 13:27
 10/20 anonim ***** válasza:
66%

13.27-esnek: Szerintem meg azért illik, mert nagyon sok munkáért ad az ember pénzt, ha meg van elégedve, ez az élet. Adunk a pincérnek, ha nem fapofa, adunk az asztalosnak, ha gyorsan végez, sorolhatnám...

agyarán az olyan munkáért, ahol nem csak gép kiszolgálás folyik (mint pl a közértben, postán, stb.) hanem emberi kapcsolatok is vannak és érzelmek is (szülésnél ez nem kérdés hogy fennáll) ott illik adni.

Természetesen ha valaki nem akar, ne adjon, étteremben sem ad mindenki, de tény hogy illik.

2010. jún. 6. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!