Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek kell hálapénzt adni?

Kinek kell hálapénzt adni?

Figyelt kérdés
Hello. Nejem "most szül". Azt szeretném kérdezni hogy kinek kell a szülés folytán hálapénzt adni? Orvost akit megbíztunk azzal "le van beszélve az ár". Azon kívül kinek?
2011. máj. 20. 22:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Esetleg ha fogadtok szülésznőt, még neki szoktak. Van aki még a csecsemősöknek is ad ajándékkosarat. :)
2011. máj. 20. 22:46
 2/14 anonim ***** válasza:
Én az orvoson kívül senkinek nem adtam, tőle se kérdeztem meg mit kér, adtam amennyit tudtam.
2011. máj. 20. 22:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Olyan,h.kell nincs!Ha valaki nagyon rendes és meg érdemli én csak akkor adtam!Amikor nem voltak toppon,kaptak egy tálca sütit és doszt!Költsd inkább a Nejedre és a Bébyre!Gratula a pindurhoz!!!!!!!!!!!
2011. máj. 20. 22:48
 4/14 anonim ***** válasza:
45%
Olyan érdekes ez a kérdés.Én mindig sokat gondolkodom,hogy a szülés nem a gyerekről szól-e.(vagy arról,hogy NEKEM ne fájjon,ne legyen nehéz stb)Tehát megfizetem azt,akim az én kényelmemet szolgálja.Szülész,szülésznő,egyes alternatívoknál dúla,aki simogatja a homlokomat,anesztes orvos,hogy nekem ne fájjon.De kinek jut eszébe,hogy a gyerekorvos ugyanúgy ott van a születésnél(szándékosan nem szülést írtam),ha éjjel kettőkor,akkor akkor,és a gyerekkel foglalkozik,megvizsgálja,hogy minden rendben van-e,és ha véletlenül nincs,pld.mert a baba éretlen,ha kell,újraéleszti,infúziót köt neki stb,vagy a csecsemősnővér,aki leveszi az anyuka válláról a gondot,és a babákat tisztába teszi,fürdeti,öltözteti az alatt a 4 nap alatt,míg anyuka a kórházban a szülés gyötrelmeit piheni ki. Az én válaszom az,hogy ezekre szavazok.Ha hálapénz,akkor nekik.
2011. máj. 20. 23:07
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem még a nővéreknek. Amikor a feleségem szülte az ikreket, komplikáció lépett fel este, és ha nincs ott az egyik nővér, és nem szól azonnal a prof. - nak, akkor négy gyerek maradt volna anya nélkül. Azóta már nem is dolgozik ott a nővér, magamhoz vettem a céghez, ahol most 300 ezret keres tisztán. És most senki ne jöjjön azzal hogy szakmai elhivatottság, mert tudom hogy van olyan, de nem havi 70 ezerért. És az egész úgy kezdődött hogy nem volt hajlandó pénzt elfogadni, én meg megkérdeztem tőle hogy ennyi pénzért akar e nálam dolgozni. Ha akar, bármikor visszamehet nővérnek, de egy irodában dolgozni egyenlőre nincs ellenére napi 8 órát.
2011. máj. 20. 23:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Ez tetszik!Gratulálok a 4 babához!Nekem is 4 van de én 36 hónapot hordtam őket.XD!A Szülésznő tényleg sokat számít!!!!Ha adnék akkor én is Neki!De csak ha meg is érdemli!Tudnék mesélni szülésznő és szülésznő között mi különbség van!!!
2011. máj. 20. 23:15
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

három gyerekem van

de még egyik szülésnél sem adtam hálapénzt

pedig kettő császár lett

nem értem miért is kellene

megbeszéltem a dokival h végig vezeti a terhességet és majd bemegyek szülni mikor kell mázli h akkor volt ügyeletes a dokim

minden esetben normális és kedves kiszolgálást kaptam sőt meg merem kockáztatni h velem még rendesebbek voltak :-)

de ahogy gondolod : szülésznőnek csecsemősöknek asszisztenseknek esetleg a takarítónőnek is

2011. máj. 20. 23:16
 8/14 anonim ***** válasza:

"A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:15" Két gyerek már volt akkor, nem 4 jött egyszerre, hanem kettő. Mondjuk ezt nem írtam oda.

2011. máj. 20. 23:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Ja és én is gratulálok a 4 babádhoz.
2011. máj. 20. 23:48
 10/14 A kérdező kommentje:
Kösz. ez az első babánk.
2011. máj. 21. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!