Terhesség alatti vesetágulat, vesekő miatt?! Mennyire veszélyes?
A jobb oldali veseüregrendszeri tágulat gyakori a terhesség kapcsán. Oka az, hogy a magzat nyomja a jobb oldali húgyvezetéket, ez által vizeletelfolyási akadályt képezve. Veszélyt akkor jelent, ha a vizelet befertőződik, ennek a jelei: vizeletcsípés, láz, hidegrázás.
Ha bármikor ezek a tünetek jelentkeznek, forduljon urológushoz, az akut eseteket soron kívül ellátjuk, mivel ilyenkor a baba vdelmében antibiotikumra, vagy vesevezeték sínezésre lehet szükség. Ha nincsenek ilyen panaszok, feküdjön inkább a bal oldalán, vagy próbálja ki az alábbi gyakorlatot (ha a pocakja engedi): negykézláb a könyökét helyezze a térde mellé egy kis ideig. Ezek a terhes méh húgyvezetékre gyakorolt nyomását csökkentik, és így mire urológushoz megy, a pangás meg is szűnhet. Ez egyébként, ha a háttérben más ok nincs, szülés után spontán elmúlik.
Ezt találtam, remélem segít:))
Hány hetes vagy?
38 hetes kismama
32 hetes vagyok. Egy hete begörcsöltem és kijött egy kis kövecske illetve ürült homok is. Valószínűleg ez okozta, látott doki. Azt mondta "egyenlőre" ne ijedjek meg.
Gondoltam hátha el tudtok látni hasznos tanácsokkal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!