Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz baj, ha az orvos...

Nem lesz baj, ha az orvos hozzámnyúl?

Figyelt kérdés
Ma megyek először nőgyògyászhoz, miutan pozitívak lettek a tesztjeim :) nagyon friss a dolog, pontosan 2 hete késik a bajom. Szeretném, ha csak hasi UH-n nézné meg, de mivel rég voltam rákszűrésen, így úgy tudom most ezt is megfogja csinalni. Nem lesz baja a magzatnak? Egyszer mar elvetéltem...nem szeretném ha a vizsgalat miatt megint baj történne.:(
2018. jan. 12. 12:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

6# vagyok

Én azért írtam azt,amit mert lehet h nem amiatt de én rakszures utan 2 hettel elvetéltem. Aznap már barnaztam, kaptam utrot de nem mult el, aztán kb r 2 hetre vér jött és magzati szívhang nemvolt újra sztem senki sem kockáztatott volna a helyemben.

2018. jan. 12. 15:16
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

A manuális vizsgálattól nem lesz semmi bajod... ennyi erővel szexelni se merjen senki terhesség alatt.

Rákszüléstől sem lesz vetélés, de azt lehet kérni, hogy inkább szülés után, ebből baj nem lesz.

Külföld...én sem értem miért külfölddel pedálozik mindig valaki. Külföldön kevésbé figyelnek a kismamákra és sokkal több a vetélés, mert a legtöbb helyen 12hetes kor előtt meg sem vizsgálnak, pedig az első 12 hét a legrizikósabb. Akár egy méhen kívüli is lehet..

Magyarországon 12 hét előtt 95%-ban mindenhol hüvelyi uh van, mert hasi uh-val nehezebben látszik minden amíg az elején jár a terhesség, főleg egy túlsúlyos nőnél. Senkinek nem hiányzik egy rossz láthatóság miatti, missed ab műtét vagy esetleges méhen kívüli.

Külföld az külföld mi meg itt vagyunk.

Kérdező, szimplán kérd, hogy a rákvizsgálatot a félelmeid miatt inkább utána csinálják, és a hüvelyi uh meg fontos, egy férfi szex közben mélyebbre és vastagabban hatol mint a vizsgálat.

Nekem is volt vetélésem, 7 évig próbálkoztunk, de bennem fel se merült, hogy a vizsgálattól lesz baja a babámnak, én inkább attól féltem, hogy későn vesznek észre valamit. Azóta szerencsére velünk van már a kis csodánk.

Minden jót!

2018. jan. 12. 15:48
 13/15 anonim ***** válasza:
74%
Nekem azt mondta a dokim, hogy nem szereti a várandósokat manuálisan vizsgálni, ha nem muszáj. Minden alkalommal elmondja, hogy milyen jó hogy a rákszűrést már a terhesség előtt megcsináltuk. Eddig csak hasi uh volt, 18 hetes vagyok.
2018. jan. 12. 19:50
 14/15 anonim ***** válasza:

A hü elyi uh nem okoz semmit.. Nekem volt rákszűrésem a 6. Héten..de ha aggódsz, ne engedd..

11-es tuti nem ettől veteltél el, de megértem az ellenérzésed...

Túlzásba nem szabad vinni az aggódást, mert a picinek ezzel ártasz a legtöbbet...

2018. jan. 12. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Mikor vártam a lányomat, két doki foglalkozott velem a terhesség alatt, mindkettő nő. Az egyik az állandó nőgyógyászom, akihez évek óta járok, de ő már nem vállal szülést, ezért csak az első 12 hétben jártam hozzá. Nekem éppen aktuális lett volna a rákszűrés, egy missed ab volt a hátam mögött, azt mondta, nem lenne gond, de jobb a békesség, a 12. hét után jöjjek vissza és megcsinálja. Nagyon óvatos volt, szólt, hogy barnázhatok picit, de nem volt ilyen. Ő sem híve amúgy a fölösleges nyúlkálásnak, az első UH-t hüvelyin csinálta 7 hetesen, másfél héttel később már hasi volt, mondván, vékony vagyok, tuti látja így is, nem piszkál odalent inkább.

Ő adott át egy fiatal rezidens doktornőnek, akinél szültem, ő konkrétan soha nem nyúlt hozzám, szintén azt mondta, hogy ha amúgy minden egyéb rendben, nincs görcsölés, egyéb panasz, akkor semmi sem indokolja, hogy piszkáljanak. Egyedül az utolsó trimeszteri kenetvételnél matatott alul.

Kérdező, kérheted, hogy ne csináljanak most rákszűrést, csak ha már nagyobb a terhességed, vagy utána.

2018. jan. 12. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!