Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ebből lehet baj?...

Szerintetek ebből lehet baj? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok

21 hetes terhes vagyok és a nőgyógyász és a háziorvos is kicsit rám ijesztett.

Ugyan az orvos szerint rendben van a baba, egészséges, aktív (azt én is érzem) tehát rendben van, de valahogy a has mérete mindig pár nappal(majdnem egy héttel) előrébb van. Erre is azt mondta hogy ne aggódjak, ennyi eltérés nem számít de azért érdekelne hogy másnál volt e ilyen, és később volt e bármi gond?

A másik hogy talált némi feles baktériumot kenetvételkor. Azt mondta hogy még nem problémás, nem kell antibiotikum, de figyeljek oda. Azt ami szinte biztos hogy okozta azt kiiktattam, ennél tovább még tudok valamit tenni hogy teljesen rendben legyek?

És a harmadik, folyamatosan alacsony a vérnyomásom. Mindkét orvos rám szólt hogy erre is figyeljek. De így is plusz vasat, magnéziumot szedek a terhesvitamin mellé és figyelek az evésre is. Mit lehetne még tenni ezért hogy javuljon?

És utoljára még a vizesedés. Sajnos hajlamos vagyok rá, most is van rajtam elég sok. Régen ezt egyszerűbben megoldottam vízhajtóval de most nem merek ugyanahhoz nyúlni, az orvos szerint meg nem olyan súlyos hogy kelljen rá valami.

Van olyan mód amivel megszabadulhatok a fölös víztől úgy hogy a babának nem ártok vele?

Bocsánat hogy hosszú lett és ennyi a kérdés, első baba és kb csoda hogy összejött segítség nélkül szóval kicsit túlaggódom

Köszönöm ha válaszoltok :)

2018. jan. 9. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Napi 1 kávé picit emelne a vérnyomásodon és vízhajtó hatású is. A bacikkal ne foglalkozz, ha nagyobb mennyiség lesz, azt úgyis érzed, ez esetben fogsz kapni gyógyszert rá, kikezelik hamar. A haskörfogaton pedig nekem furi, hogy pattognak, mert ebben a terhességi korban már annyira össze-vissza nőnek a babák, hogy 1-2 hét eltérés ide vagy oda egyáltalán nem jelent bajt.

Az én kislányomnak pl 30 hetesen 2 héttel le volt maradva a feje, hümmögött kicsit a doki, mondta, hogy legközelebb (havonta jártam) mindenképp szóljak, hogy nagyon nézze meg a buksit UH-n. 34 hetesen azzal kezdte, hogy nehéz szülés lesz, mert hatalmas a feje a gyereknek. :D

2018. jan. 9. 12:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Napi 1-2 csésze kávé meg C vitamin. Nekem onnantol javult a vernyomasom.

Utalom a kavet de ,ha kell hát kell..

Mas nek kell

2018. jan. 9. 13:09
 3/9 A kérdező kommentje:

Szia

Köszönöm a választ, megnyugtattál. :) Igazából a doki mondta hogy ez még teljesen jó, csak én stresszeltem túl hogy de mi az hogy nem egy ütemben nő az egész kölök.

Sajnos a kávét nagyon nem szeretem, szerinted az erős fekete tea lehet annyira hatásos?

Köszönöm mégegyszer hogy megnyugtattál :)

2018. jan. 9. 13:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm második, akkor lehet kénytelen leszek megbarátkozni a kávéval 😂
2018. jan. 9. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha nem szereted a kávét, igyál teát, annak jobb a hatása.

Csak kérdezd meg, hogy milyen tea jöhet.

2018. jan. 9. 13:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A fekete tea is nagyon jó kávé helyett! Én azt ittam napi kétszer, de úgy 30. héten vissza állt a vérnyomásom! A baktériumos fertőzéssel tényleg ne foglalkozz, minden rendben lesz! :-) Ilyenkor tényleg össze-vissza nőnek a babák! Nekem még a 36. héten közölték 1 héttel le van maradva, de a 39. hétre szépen összeszedte magát! :-) A vizesedésre ajánlom a nyers uborka és petrezselyem mértékletes fogyasztását! Ihassál sokat és ha lehet tarts só mentes diétát! Én is nagyon vizes voltam de ezek segítettek! Vízhajtót max csak akkor ha az orvos írja fel, mert ilyenkor nem ajánlatos szedni! Boldog babavárást kívánok! :-)
2018. jan. 9. 13:39
 7/9 Bogus20 ***** válasza:
Szia! Nekem is volt bacim, nekem az segített, hogy éjszakára pár napig beraktam 1-1 normál flórás hüvelytablettát.
2018. jan. 9. 14:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiamnak 2 héttel volt nagyobb a hasa a korához képest. Semmi baja nem lett kicsit dagin született, de hamar leadta a súlyát 5 hónapos már és mindig vékonyabb és kisebb a kortársainál, pedig nagynak született, 4kg volt.

Baktérium nagyon ritkán okozhat nagy problémát, legtöbbször kezelik és ennyi. Rendszeresen ellenőrzik és időben észre is szokták venni. Ez miatt fölös aggódni.

Alacsony vérnyomás.... annak örülj, hogy nem magas. Alacsonytól nem lesz bajotok max te érzed magad vacakul. Kávé, cola naponta nyilván nem liter számra, de egy csésze, egy pohár. Nem lesz semmi bajod, ha alacsony.

Nagyon jó egészséget és kevesebb aggódást kívánok :)

2018. jan. 10. 09:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, annyit tennék hozzá, hogy vizet vízzel kell kihajtani várandósan, vagyis igyál nagyon sokat :) jó egészséget :)
2018. jan. 10. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!