Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Down korral mast felesleges...

Down korral mast felesleges felidegesitettek mar?

Figyelt kérdés
Most mondtak hogy kozepes rizikom van es fel kene mennem pestre, kivagyok borulva hogy lehet baj van a babammal.😔 uh n minden rendben volt, nem ertem.
2018. jan. 5. 11:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%
nekem a kombinált teszt nagy kockázatot mutatott egészséges lány lett. Ezek kb olyan arányszámok mint az időjárás...
2018. jan. 5. 11:38
 2/16 A kérdező kommentje:
Es ahova tovabb kuldenek ott mire szamithat az ember milyen vizsgalatra?
2018. jan. 5. 11:40
 3/16 anonim ***** válasza:
49%
nekem magzatvízvételre kellett volna mennem, azt nem vállaltuk be, helyette kifizettük a prena-tesztet.
2018. jan. 5. 11:43
 4/16 A kérdező kommentje:
Es a prena teszt mennyibe kerul? Ugyhallom eleg draga
2018. jan. 5. 11:48
 5/16 anonim ***** válasza:
54%

Ne rémüldözz föflöslegesen. Kérdezd meg, miből állapították meg a közepes kockázatot, és ez mekkora valószínűséget jelent. A "közepes" szörnyen hangzik, de nem azt jelenti, hogy a 0 és a 100% között, 50% esélyed van beteg babára, hanem a nagyon fiatal és a kifejezettem idős anyákhoz mérten közepes a kockázat. Ami valószínűleg ezrelékben mérhető, de tény, hogy nem nulla. (16 éves anyáknál se az.)

Nem idegesíteni akart az orvos, de az a dolga, hogy megmondja, mi a helyzet. Döntsd el, hogyha megtudnád,hogy Down-szindrómás a babád, megszülnéd-e.

Ha nem, még úgysem, hogy a szülés után lemondasz róla és örökbe adod, menj el minden lehetséges vizsgálatra.

Azt persze tudnod kell, hogy a Down-kór egy a lehetséges problémák közül, a gyermekvállalással kapcsolatban semmire sincs garancia. Ezeregy betegsége lehet a gyermeknek, ami nem derül ki előre, megsérülhet a szülésnél, megbetegedhet később...

Ha azt gondolod, hogy a megfogant életke a te gyermeked akkor is ha okos, akkor is ha buta, ha világraszóló szépség lesz vagy ha szürke kisegér, akkor hagyd a csudába a vizsgálatokat. Azokat végeztesd el, amik a gyerek és a te egészséged védelme érdekében fontosak. Pl. a szülés beindulása előtt tudni kell, ha téraránytalanság áll fenn, mert ez indokolja a császármetszést, tisztázni kell, hol tapad a lepény mertz eből is lehet probléma. A magzatnak is lehet olyan betegsége, ami miatt fonos, hogy nagyobb centrumban szülessen, ahol azonnal intenzív ellátást kaphat.

Viszont a gyerekek nagy része egészségesen születik, sokkal jobbak erre az esélyek, mint arra, hogy valami komoly probléma lesz.

2018. jan. 5. 11:51
 6/16 anonim ***** válasza:

igen elég drága sajnos, de hát ez is egy jó üzlet...

Itt most ennyi, úgy látom olcsóbb lett valamivel..

[link]

de meg kell nézni több helyen

2018. jan. 5. 11:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia, hogy jött ki a közepes kockázat? Az én fiamnál magas volt a tarkóredő érték, minden más rendben volt. Méhlepény-biopsziát csináltak nekem, azt hamarabb elvégezték, mint a magzatvíz mintavételt. Egészséges fiam van, lassan 5 éves.

Első körben genetikai tanácsadásra kell menned, ez nálam annyiban merült ki, hogy megkérdezték, hogy mikor szeretném megcsináltatni a vizsgálatot, mondtam, hogy a lehető leghamarabb. Adott héten szerdán megvolt a mintavétel, pénteken reggel már hívott a dokim, hogy minden oké (volt egy kis protekcióm, amúgy azt hiszem kb. két hetet kell várni az eredményre, már ha jól emlékszem...) Ennyi volt a procedúra.

Úgyhogy így utólag igen, feleslegesen idegesítettek fel vele, de inkább így legyen, mint, hogy nem foglalkoznak az emberrel vagy nem veszik észre, hogy baj van.

2018. jan. 5. 12:22
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Uh n minden rendben volt magzatvizet normalisnak mondta, tarkoredo is orrcsontja is lathato volt, de megis a kozepes kockazatot kaptam eredmenyul (1:385)
2018. jan. 5. 12:26
 9/16 anonim ***** válasza:

Az eredmény a tarkóredő értékből, véreredményből és a korodból áll össze, emlékeim szerint. A leleteden mit írnak az NT-re? Hány mm? Hány éves vagy?

Nekem anno 10 évvel elírták a koromat pluszban és mivel a tarkóredő érték is rossz volt, így jött ki a közepes kockázat.

2018. jan. 5. 12:29
 10/16 A kérdező kommentje:

Nt: 2,5

22eves vagyok

2018. jan. 5. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!