Down korral mast felesleges felidegesitettek mar?
Ne rémüldözz föflöslegesen. Kérdezd meg, miből állapították meg a közepes kockázatot, és ez mekkora valószínűséget jelent. A "közepes" szörnyen hangzik, de nem azt jelenti, hogy a 0 és a 100% között, 50% esélyed van beteg babára, hanem a nagyon fiatal és a kifejezettem idős anyákhoz mérten közepes a kockázat. Ami valószínűleg ezrelékben mérhető, de tény, hogy nem nulla. (16 éves anyáknál se az.)
Nem idegesíteni akart az orvos, de az a dolga, hogy megmondja, mi a helyzet. Döntsd el, hogyha megtudnád,hogy Down-szindrómás a babád, megszülnéd-e.
Ha nem, még úgysem, hogy a szülés után lemondasz róla és örökbe adod, menj el minden lehetséges vizsgálatra.
Azt persze tudnod kell, hogy a Down-kór egy a lehetséges problémák közül, a gyermekvállalással kapcsolatban semmire sincs garancia. Ezeregy betegsége lehet a gyermeknek, ami nem derül ki előre, megsérülhet a szülésnél, megbetegedhet később...
Ha azt gondolod, hogy a megfogant életke a te gyermeked akkor is ha okos, akkor is ha buta, ha világraszóló szépség lesz vagy ha szürke kisegér, akkor hagyd a csudába a vizsgálatokat. Azokat végeztesd el, amik a gyerek és a te egészséged védelme érdekében fontosak. Pl. a szülés beindulása előtt tudni kell, ha téraránytalanság áll fenn, mert ez indokolja a császármetszést, tisztázni kell, hol tapad a lepény mertz eből is lehet probléma. A magzatnak is lehet olyan betegsége, ami miatt fonos, hogy nagyobb centrumban szülessen, ahol azonnal intenzív ellátást kaphat.
Viszont a gyerekek nagy része egészségesen születik, sokkal jobbak erre az esélyek, mint arra, hogy valami komoly probléma lesz.
igen elég drága sajnos, de hát ez is egy jó üzlet...
Itt most ennyi, úgy látom olcsóbb lett valamivel..
de meg kell nézni több helyen
Szia, hogy jött ki a közepes kockázat? Az én fiamnál magas volt a tarkóredő érték, minden más rendben volt. Méhlepény-biopsziát csináltak nekem, azt hamarabb elvégezték, mint a magzatvíz mintavételt. Egészséges fiam van, lassan 5 éves.
Első körben genetikai tanácsadásra kell menned, ez nálam annyiban merült ki, hogy megkérdezték, hogy mikor szeretném megcsináltatni a vizsgálatot, mondtam, hogy a lehető leghamarabb. Adott héten szerdán megvolt a mintavétel, pénteken reggel már hívott a dokim, hogy minden oké (volt egy kis protekcióm, amúgy azt hiszem kb. két hetet kell várni az eredményre, már ha jól emlékszem...) Ennyi volt a procedúra.
Úgyhogy így utólag igen, feleslegesen idegesítettek fel vele, de inkább így legyen, mint, hogy nem foglalkoznak az emberrel vagy nem veszik észre, hogy baj van.
Az eredmény a tarkóredő értékből, véreredményből és a korodból áll össze, emlékeim szerint. A leleteden mit írnak az NT-re? Hány mm? Hány éves vagy?
Nekem anno 10 évvel elírták a koromat pluszban és mivel a tarkóredő érték is rossz volt, így jött ki a közepes kockázat.
Nt: 2,5
22eves vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!