5 hetes 5 napos terhesen felesleges elmenni az először nőgyógyászhoz?
Szerintem jobban járnál egy későbbivel.
Én pl vérzés alapján 7. hétben kéne lennem, erre meg az orvos 6 hetet állapított meg.
Ha am hallgattok (ez a 6. terhessegem), akkor megvarjatok a betoltott 7 hetet, vagy max attol 1-2 nappal kevesebbet.
A 6 het kornyeke teljesen lutri, vagy van szivmukodes, vagy nincs.
Szo szerint napokon mulik ilyenkor, hogy mit lattok az uh-n.
6 het 3-4 napnal mar szokott lenni, de ha pl volt egy pici, akar 2 napos keses az ovunal a 14 naphoz kepest, akkor mar ismet koran van es pont nincs szivmukodes.
A betoltott 7 heten mar akkor is van, ha kis csuszas volt az ovuval.
Tapsztalatbol mondom, hogy konnyebb tiszta lappal egy hetet varni az elso uh elott, mint egy esetleg 2 heret a kovetkezore ugy, hogy lesz-e amr szivmukodes, vagy nem. Akkor mar automatikusan beindulhat az idegeskedes.
Nyilvan ha gond van, verzes, vagy eros fajdalom, akkor pedig ugysem var az ember semmire, hanem egybol megy az orvoshoz. De amig nincs gond, addig erdemes ezt a pici idot kivarni turelemmel.
Én 5+3 hetesen voltam SZTK-ban. 8 mm-es petezsákot látott a doki.
14. Héten mentem először magánba, ott Hallottam először szívhangot. Az sztk-s doki tojt az ilyesmikre.
Szóval attól is függ hova mész. Én azért örütem, hogy megerősítette a terhességet, és azt látta, hogy jó helyre ágyazódott be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!