Elítélendő fiatalon,18-19 évesen családot alapítani és gyereket szülni?
Ez engem is érdekelne, az agresszív kemény munkából 18 évesen saját házam volt!!! válaszoktól. Hogyan? :D Ne idegesítsetek már.
Bármely 16 évnél fiatalabb személy létesíthet munkaviszonyt, de csak a gyámhatóság engedélyével, kulturális, művészeti, sport- vagy hirdetési tevékenység keretében történő munkavégzésre (iskolai szüneten kívül is)
14 év alattiaknál további feltétel a szerződéskötéshez, hogy nevében a törvényes képviselő köti meg a munkaszerződést.
16-18 között: 16. életévének betöltése után létesíthet munkaviszonyt, törvényes képviselőjének beleegyezésével.
18 év alatt fiatal munkavállaló vagy. Mehetsz almát szedni, még pultozni sem lehet hivatalosan ha a 18.az nem töltötted be (szeszesitalt kb mindenhol árulnak, max a mekibe mehetsz el).
Na most újra megkérdezem: MIBŐL spórolsz össze 18 évesen egy házra? Hm? Max gyerekprostiként lehetséges, de ott is lefölöznek a "főnik".
És nem, a 30 éves a párom az nem összespóroltam 18 évesen egy házra kategória.
Másnak az adójából persze jó babázni.
16%-os, én meg azt mondom, hogy nem attól leszel valaki, ha foglalkoznak veled :) Kisebbségi komplexusod és iskolázatlanságod kérlek ne itt vetítsd ki mindenki másra.
Előző válaszod: Rendben. 2 év alatt összeszedsz 10-30 milliót belőle? De buta vagyok, hogy erre nem gondoltam, mehettem volna egyetem helyett árut feltölteni diákmunkában :(
Szomorú, hogy valaki az elcseszerintett életét itt próbálja jobb színben feltüntetni. Biztos boldog vagy.
Kérdező: Nem ítélem el egyébként, ki vagyok, hogy elítéljem? Az olyanokat mint itt a 16%-os, már más kérdés, de persze ahhoz is ki vagyok én, csak egy ledoktorált bunkó:)
Mindösszesen nem tartom okos dolognak. Bejöhet persze, főleg ha a férj/pár idősebb és fix, jobb jövedelme van, de ez meg az a kategória amire én soha nem mernék gyereket vállalni, mert arra aztán nincs garancia, hogy nem áll tovább (hogy a jobbik esetet említsem). Igaz, ha 30 évesen vállalsz gyereket, arra sincs garancia, hogy ugyancsak nem áll tovább, na de megint más, ha nekem ezek után nem 3 műszakban kell elmennem iskolázatlanul dolgozni, anyámékra hagyva a gyereket.
Én 25 vagyok, és 9 éve dolgozom. 22 éves koromig tanultam (2 OKJ) - tehát addig lehetőségeimhez mérten rengeteget diákmunkáztam, majd rendes munkába álltam, közben levelezőn elvégeztem egy fősulit, idén végeztem.
Most jutottam el arra a szintre, hogy egy 20 milliós házra hitelt tudjak felvenni, mert megvan a 25%-os önerőm hozzá...
Szóval, most azt szeretném tudni, hogy mit rontottam el annó, hogy 19 évesen még nem tudtam házat venni magamnak... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!