Baj, ha terhesen így étkezem egy hónapig?
Minden év januárjában tartok egy kisebb diétát/tisztítókúrát.
Ilyenkor nem eszem sem cukrot, sem feldolgozott ételeket, tejtermékeket, valamint glutént tartalmazó dolgokat sem. Plusz ugye az alkohol és a cigi is felejtős, de azok nekem most alapból azok lesznek pár hónapig még.:)
Szerintetek baj, ha terhesen is kerülném egy hónapig ezeket?
Amúgy eszem mindent és próbálok több egészséges ételt enni, de nem vagyok álszent, simán megeszem egy egész pizzát egyedül, vagy hamburgert sült krumplival, meg sajnos imádom az édességeket, sütiket is.
Talán idén lazábbra vehetnéd, nehogy egyoldalú táplálkozás vagy alacsony kalóriabevitel legyen terhesség alatt.
Pl. egyik nap eszed, másik nap nem vagy csak reggelire eszed, a nap többi részében nem. Ez csak egy tipp.
De amúgy ha nem tartasz ideiglenesen megvonásokat, hanem próbálsz mindig kiegyensúlyozottan enni, falási roham is kevesebb lesz.
Diétázni( kiveve az orvos altal javasoltakat)...tisztítókurázni tilos terhesen.
Tejterméket miért nem???????
Glutént????
Mindkettő elhagyása nettó hülysség, ha nem vagy rá allergiás,mvagy nincs intoleranciád..
Persze nem feltétlenül kell tehéntejet inni, vagy fehérkenyérrel, péksütivel tölteni a napokat.
Glutént rengeteg étel tartalmaz..lehet ezt is egészségesen(ahogy egyébkent jó lenne mindig)
Tejtermek, a joghurt, tejföl, sajtok.túro..stb.stb..stb mind kifejezetten jó, ha beviszed terhesen.
Cukor, feldolgozott élelmiszer csökkentése, elhagynása is jó..
Cukornál viszont gondolom a hozzaadott cukorra gondolsz..
Ne felejtsd el, hogy többet kell enni ilyenkor, nem kettő helyett, de jobban elosztva kb 300 kcal-val többet., eloszva 6 étkezésre
Fura, hogy a szénhidrát, mennyiséget is növelni kell, de így van.
Nem tudjuk, hogy mi az amit eszel, mi lenne a napi étrended..
Én konzultálnék a dokimmal, ha a mindennapjaimhoz képest ez drasztikus változás volna...
Mennyi idős a terhességed?
Még csak 6 hetes terhes vagyok.
Köszönöm a válaszokat, akkor az a legegyszerűbb, ha felhívom az orvosomat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!