Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van még valaki aki túlságosan...

Van még valaki aki túlságosan átéli más helyzetét, és hatalmukba kerítik borzasztó érzések?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel óta magam alatt vagyok, mióta hallottam a hármasikres anyuka halálát. Annyira a hatalmába kerített egy érzés, hogy nem bírok túljutni rajta. Nem rég derült ki, hogy 4.babával nem tervezetten terhes lettem. Eddig sem tudtuk mi legyen, nagyon félünk bevállalni! Tegnap előtt már inkább hajlottam afelé, hogy meg fogjuk oldani. De mióta ezt a hírt hallottam, rettegést érzek, hogy a gyerekeim elveszíthtnek engem, három gyereknél már "megúsztam" minden baj nélkül, rettegek, hogy most baj történhet, főleg, mert két sima szülés után a harmadik csm volt, 1 éve! Halálfélelmem volt a császártól alapból, örülök, hogy túl vagyok rajta. Már alapból voltak ilyen félelmetes gondolataim most, mikor kiderült a terhesség.. Nem tudom, még egyet, hogy bírnék ki (pánikbeteg, eléggé hipochonder is vagyok) . Nagyon kikészültem, hogy mi legyen velünk! Bocsánat, hogy hosszú lett, de jól esett kiírni magamból...
2017. dec. 18. 10:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szociálisan érzékeny vagy, és túlságosan empatikus, ráadásul kismama, ez így olyan kombó, hogy az ilyen félelmek előjönnek. Megértelek, én is ilyen vagyok.

De hidd el, a csm rutinműtét, vágnak, kikapják, kész. A sima szüléstől én jobban féltem (nekem mindkettő az volt), ott pl. van elvérzés, méh kivétele, vérátömlesztés, stb. Ne olvasgass ilyen híreket, én sem olvastam el direkt!

2017. dec. 18. 10:51
 2/10 anonim ***** válasza:
28%
Annyira beleéled magad más helyzetébe, hogy ezért megölnéd a sajátodat... Miért is nem hiszem el?
2017. dec. 18. 12:12
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm egyes, próbálok nem negatív lenni.

2-es, nem, nem kizárólag emiatt vetődött fel bennünk az ab. nyilván...

2017. dec. 18. 13:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Engem is nagyon megijesztett ez a hír. 33 hetes vagyok eléggé félek a szüléstől főleg h közeleg az idő. Elég szorongó vagyok így is ennek hallatára meg még jobban stresszelek.
2017. dec. 18. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is mindenbe beleélem magam állandóan pedig nem kene. De azt olvastam ennek a hellp szindromanak a magas vérnyomás a tünete. Nekem az nincs eddig kicsit ez megnyugtat.
2017. dec. 18. 13:40
 6/10 anonim ***** válasza:
9%
Bocsánat amit írok...de ha olvasód hogy ahol laksz valakit elüt az autó akkor utána nem mész soha többet utcára? Ki tudja itt mi volt a baj. Ne vedd magadra mert így hamar bele örülsz a világba. Vagy ha egy gyermeket elüt egy autó majd a tiedet sem engeded ki többet? Lazíts....
2017. dec. 18. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Tavaly két ismerős vesztette el a 9. hónapban a babáját. Egyik a 37. héten másik a 38. héten. 38 hetes vagyok, igen féltem a babámat. Ezért nem szabad senkit sem leszidni jelképesen sem, mert azt gondolom, hogy senki sem így tervezi a terhességét és legvadabb álmaiban sem az jut eszébe, hogy pont vele történik ilyen tragédia. Mint utóbb kiderült, a 38. hetes kismama közeledett a 40-hez életkorban, így az is kockázat volt, nem figyeltek eléggé a gyerekre sem, nem nézték meg NST-n. A 37. hetes kismamának elől fekvő méhlepénye volt. Ott is lehetett volna még segíteni, de mivel kiment a mosdóba, rosszul lett senki nem ment utána. Sajnos már későn vették észre, hogy nagy a baj. Anya is és baba is odalettek. Azzal nyugtattam magam a 18. heti genetikai UH előtt is, hogy ha mindenképpen baj van, akkor derüljön ki. Később az is kiderült a 38. hetes kismamánál, hogy a baba szíve sem volt teljesen egészséges. Ha jól informálódtam, ez a hölgy most újra terhes és orvost is váltottak.
2017. dec. 18. 15:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Az teljesen normális, hogy állapotosan ilyen érzékeny vagy e téren. De ne aggódd túl, mint már többen is leírták, rengeteg tragédia történik, nem élhetsz rettegésben, hogy mindez veled és a családoddal is bármikor megtörténhet.

Inkább próbálj pozitívan gondolkodni, és örülj annyak, hogy egészséges gyerekeid vannak, immár 4, és mind egy életvidám, erős anyukát igényelnek, úgyhogy ne stresszeld magad a történtek miatt, csak ártasz ezzel magadnak és a benned növekvő kis életnek.

Boldog babavárást :)

2017. dec. 18. 15:58
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem azért egy egyes terhesség messze nem olyan veszélyes, mint egy hármas ikerterhesség. Nyugi.:)
2017. dec. 18. 17:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok irreálisan félős, de engem is megérintett..

Igazából nem is a hír, hanem a képeket is latva a várandós kismamáról...

Ami megnyugtatott az a betegsége.. Nekem nincs olyanom... Persze lehetne más...de engem ez a tény, hogy nemcsak a3 asikrek komplikációja, hanem a vérzésbetegség is okozta...

Egyébként kerülöm az ilyen híreket...de mkst a csapból is ez folyt

13 h km

2017. dec. 18. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!