Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hogy vélekednétek arról a...

Ti hogy vélekednétek arról a nőről, aki a párja akarata ellenére is megtartja a babát?

Figyelt kérdés
Tényleg elítélendő a döntése, mert kiállt egy kis élet mellett?
2017. dec. 15. 19:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkozz picit utolsó. Ugyanis van olyan felelőtlen és önző női lény is, aki simán atbaxa a férfit, aki világosan kijelentette még a kapcsolat elején, hogy neki nem kell gyerek. Hogy -hogynem csak kiszakad az óvszer-mert kiszurja, nem működott a gyógyszer - be se szedte, nem hatott az esemény utáni -ki se váltja - aztán a férfi a szemét, hogy továbbra se kell neki a gyerek. De valahogy ilyenkor a legtöbb ilyen véletlenül teherbe esett nő észre se veszi hogy terhes, csak a 12. hét után
2017. dec. 16. 09:42
 12/21 anonim ***** válasza:
35%

Ennyi baromságot összehordani...

Nem elítélendő egy pillanatig sem.

Ha nő teherbe esett onnantól övé a döntés!

Ahogy egy férfit nem lehet apaszerepre kényszeríteni, úgy egy nőt sem az abortuszra.

Ha a nő vállalja, hogy egyedül is felneveli akkor miért ne?

A férfin nincs ekkora nyomás, és egyébként is bármikor leléphet. Persze fordítva is, de az ritkább.

Ha csupán az szólna az abortusz mellett, hogy a pasi nem akarja gyereket,tuti nem mennék.

Mehet amerre lát.

2017. dec. 16. 21:43
 13/21 anonim ***** válasza:
42%
Tehát szeroed utolsó, az teljesen normális, ha valakit akarata ellenére apává tesznek. Teljesen norml8, hihy minimum 18 évre fizetésre kötelezik, az egész életét tönkre vágják, csökkentik az esélyét a normális parkapcsolatra. Csak azért, mert Katika egoista módon úgy gondolta, ő megtartja a gyereket. Szerinted a férfi egoista, mert nem akarja a gyereket, az ő szempontjából viszont a nő az, hiszen olyanra kényszeríti, amit ő nem akar és amibe neki semmi beleszolasi joga nincs
2017. dec. 17. 05:55
 14/21 anonim ***** válasza:
55%

Apa akkor lesz, ha vállalja a babát!

Ha nem akkor csak egy donor.

Senki és semmi nem kötelezi a férfit arra, hogy apa legyen, vagy, hogy vállalja a babát.Maximum a lelkiismerete, minek után neki is köze van ahhoz, hogy a nő terhes lett.

Szóval senki nem teszi tönkre az életét.

Ne legyünk már ennyire korlátoltak...

2017. dec. 17. 08:20
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

Nem egoizmus kérdése, hogy egy nő megtartja-e a babát. Fogalomzavar.

De az esetleges abortuszt nem a férfi szenvedi el. Egy baba érkezése a férfi életét borítja fel a legkevésbé.

Hagyjuk ezt a hímsoviniszta hozzáállást.

A pasi leléphet anélkül, hogy bármilyen felelősséget is vállalna.

A nagyobb nyomás a nőn van.

Ha megtartja akkor azzal vállalja, hogy végérvényesen megváltozik az egész élete. Ha az abortuszt választja akkor is.

Szóval ilyenkor egy pasinak van a legkönnyebb dolga...

2017. dec. 17. 08:27
 16/21 anonim ***** válasza:

14!

Nem, nem donor lesz. Donor akkor lenne, ha ismeretlen nőt termekenyitenenek meg az ő spermajaval, amit anonim felhasználásra a megfelelő helyen leadott.

Ez a férfi viszont apa lesz, akit a gyereke majd utal, mert az anyja elhordja minden xarnak7, persze azt nem hozza téve, hogy ő legalább akkora, hanem nagyobb egoista volt, apa, akinek minimum 18 évig tartasdijat kell fizetni, apa, akinek minden komoly kapcsolatát "figyelj, van egy gyerekem de..." mondattal kell kezdenie.

Az egoizmus pedig azt jelenti, hogy én számítok, egyedül én, az van, amit én akarok és xarok rá, hogy a másiknak ez jó e. Ez esetben a nő úgy dönt, hogy megtartja a gyereket, ezzel két életét tönkre vágva : a gyerekét, aki apa nélkül nő fel és a férfiet, aki akarata ellenére lesz apa.

Valóban, törődni nem kell a gyerekkel, ha nem akar. De fizetnie Igen. 18 évig a jövedelem kb 20%át egy ismeretlen, sosem kívánt gyereknek fizetni - valóban könnyű helyzet.

Mellesleg nő vagyok és kicsit sem himsoviniszta

2017. dec. 17. 18:01
 17/21 anonim ***** válasza:

Eléggé pasi fejjel gondolkozol.

Nem lesz apa ha nem vállalja fel a picit. Pont.

"Donor" lesz.(nem feltétlenül kell ismeretlennek lenniük)

Nem kötelező tartásdíjat fizetni ha hivatalosan nem ismeri el az apaságot. Pont.

Kivéve ha anya peres úton kierőszakolja. Ebben az esetben valóban nem fair.

Miért törvényszerű számodra, hogy a nő elhordja a gyerek előtt az apját mindennek?

Ez baromság.

Hátha így jobban érted a nézőpontomat:

Pár éve elvesztettem egy babát. Nem is kertelek, abortuszom volt. Hosszú történet, sosem bocsátom meg még ha akkor ez volt legjobb döntés.

Pedig azt mondtam soha. Hát, de.

Idén új kapcsolat.

A baba tervezett volt, a szakítás nem.

Nem vagyunk együtt apával, ami az én döntésem volt.

Még a baba előtt mondtam neki, hogy ha véletlenül is becsúszna, megtartom és adott esetben nélküle is vállalom.

De mint mondtam tervezett volt.

Még egy abortusz nem volt opció.

Szóval apa részt vehet a baba életében ha akar, nevére veheti ha akarja, anyagilag is támogathatja ha akarja.

De nem kötelező!

És ha nem ismeri el hivatalosan a babát, akkor sem megyek bíróságra.

Mert ez az én döntésem volt.

2017. dec. 17. 19:49
 18/21 anonim ***** válasza:
De igen, a no kotelezheti en ugy tudom. Meg kell varni a 3 evet, hogy nagyobb legyen a gyerek, dns vizsgalat, es mar hivatalos uton a no mellett is allnak mindig .... igen; szerintem is szemet dolog... szedje a gyogyszert a no, mig nincs megfelelo apajelolt !!!! Csak szerintem sok no abban remenykedik hogy a becsuszott gyerekkel megfogja a pasit ....
2017. dec. 18. 05:05
 19/21 anonim ***** válasza:

De, apa lesz, nem donor. Magyarországon tudomásom szerint csak anonim spermadonacio létezik. Ráadásul ha donor, akkor ő maga döntött úgy, hogy a spermajaval gyermek nemzesre használják fel, nem az éppen aktuális barátnő döntötte el, higy márpedig gyereke lesz tőle.

Másodszor : valóban, ha nincs apasági, elvileg nem felelős a gyerekért. Gyakorlatilag viszont 100 nőből 99 bepereli.

Harmadszor, gondolod azt fogja mondani a gyereknek, ha majd oda kerül a sor, hogy "anya, nekem miért nincs apukám", hogy "azért kincsem, mert ő sosem akart gyereket, én meg csakazertis vallaltalak, tehát én vagyok a hibás"?

Hatalmas különbség van aközött, hogy egy komoly (vagy annak tűnő kapcsolatban) közös döntéssel vállalnak gyereket vagy csak a nő dönt úgy, hogy kell. Első esetben is van olyan, hogy a férfi meggondolja magát -ilyenkor egyértelmű, hogy nem opció az abortusz. De tudatosan úgy vállalni gyereket, hogy a másik soha egy pillanatig se akarta, a világ legnagyobb önzése

2017. dec. 18. 05:24
 20/21 A kérdező kommentje:
Saját történet: úgy alakult, hogy terhes lettem a 7 éve tartó párkapcsolatomban. Naivak voltunk es soha eszünkbe sem jutott, hogy teherbe eshetek az eddig olyan jól működő megszakításos módszerrel. Felelőtlenek is voltunk, mert soha nem beszéltünk arról, ki mit tenne egy ilyen helyzetben. Most megtörtént a dolog...az apuka egyből utalna be abortuszra, mert ő most a munkájának él, pár év múlva szeretne gyereket csak. Én nem szeretném az abortuszt, mert már most szeretem a picit, páromat is szeretem, minden adott lenne egy gyerekvállaláshoz (nem megfogni akarom vele). Nagy önzőség, hogy szeretném a picit? Nekem ebből az jön le, hogy a párom nem akar elkötelezőni mellettem, jó volt az eddigi szabad életünk, de ennyi. Sajnálom, hogy az élet ilyen helyzet elé állít és sokkal elővigyázatosabbnak kellett volna lennünk.
2017. dec. 18. 06:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!