Adott esetben jogos/fair ha a nő megtartja a gyereket és a férfit is kötelez (tet) i a felelősségének vállalására? (gyermek elismerése, tartásdíj)
Ezt most nem értem. A pasi akart gyereket, a nő beparázott, de végül megtartotta. Akkor miért KELL köteleztetni a pasit a gyerek elismerésére, ha akarta??? Gondolom szétmentek, de ha az övé a gyerek, nem bújhat ki a felelősség alól azzal az indokkal, hogy a nő el akarta vetetni (de nem tette).
Az egésznek se füle, se farka, de az alapján, amit ebből a kuszaságból kihámoztam, elég jellemtelen férfi lehet.
Ha jól értem, az apa csak addig akart gyereket, amíg össze nem jött, aztán begazolt és inkább küldené az anyát abortuszra...
Ebben az esetben én megmondanám az apukának, hogy ezt a szó legszorosabb értelmében "elb***ta" és előbb kellett volna a fejével gondolkodnia, mint egyéb testrészével.
Szerintem jogos, ha a nő megtartja a babát (ő komolyan vette a férfit, várta, tervezte a picit) és igen az apa fizessen gyerektartást, mert ő is akarta a kicsit, aki nem tehet arról, hogy az apja egy gerinctelen alak, aki inkább megöletné, mint hogy vállalja a tettei és a szavai következményeit!
Szia!
A mi helyzetünk ugyanígy indult. Beszéltünk a babáról,párom mondta,igen,persze,mi mindent meg lehet majd venni olcsóbban stb. Aztán amikor teherbe estem,sokkot kapott,majd pár hét után abortuszra akart küldeni. Az abortuszból végül nem lett semmi több okból kifolyólag,amit most nem részleteznék,mert nem ide tartozik. A lényeg a lényeg,hogy végül el sem hagyott(bár még megteheti) de ha elhagyna is vállalná a felelősséget,pedig eleinte még azt sem akarta. Természetesen ezen felül semmit nem várok tőle,kötelezni sem kötelezem még az apaságira sem,bár örülök,hogy megteszi,de ha nem akarná,nem kényszeríteném. Én azt gondolom ettől függetlenül,hogy ha Te köteleznéd a felelősség ily módon való vállalására,azt teljesen joggal teszed.
Minden jót kívánok Neked!
27hkm
Ha meglátja a gyerekét majd meggondolja magát. Ha eddig szeretett volna, nehezebben tud ellenállni egy édes kisbabának. Majd akkor kell nagyon okosnak lenned, hogy mit lépsz, mennyit és mit engedsz neki.
Én nagyon bosszúálló természet vagyok, tudom magamról, hogy ilyen esetben nem látna többet a pasi egyikünket sem, de én (sajnos) elég radikálisan gondolkodom. Ha meg is bocsájtasz majd neki, ne hagyd, hogy ahogy írtad: dróton rángasson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!