Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Adott esetben jogos/fair ha a...

Adott esetben jogos/fair ha a nő megtartja a gyereket és a férfit is kötelez (tet) i a felelősségének vállalására? (gyermek elismerése, tartásdíj)

Figyelt kérdés
Ha a férfi egy kapcsolatban többször mondja azt a nőnek, hogy gyereket akar tőle, de aztán amikor terhes lesz a nő azt mondja vetesse el, mert ő még nem áll rá készen, és amit mondott azt a pillanat hevében mondta és nem komolyan.
2012. júl. 6. 01:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Ezt most nem értem. A pasi akart gyereket, a nő beparázott, de végül megtartotta. Akkor miért KELL köteleztetni a pasit a gyerek elismerésére, ha akarta??? Gondolom szétmentek, de ha az övé a gyerek, nem bújhat ki a felelősség alól azzal az indokkal, hogy a nő el akarta vetetni (de nem tette).

Az egésznek se füle, se farka, de az alapján, amit ebből a kuszaságból kihámoztam, elég jellemtelen férfi lehet.

2012. júl. 6. 02:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, az apa csak addig akart gyereket, amíg össze nem jött, aztán begazolt és inkább küldené az anyát abortuszra...

Ebben az esetben én megmondanám az apukának, hogy ezt a szó legszorosabb értelmében "elb***ta" és előbb kellett volna a fejével gondolkodnia, mint egyéb testrészével.

Szerintem jogos, ha a nő megtartja a babát (ő komolyan vette a férfit, várta, tervezte a picit) és igen az apa fizessen gyerektartást, mert ő is akarta a kicsit, aki nem tehet arról, hogy az apja egy gerinctelen alak, aki inkább megöletné, mint hogy vállalja a tettei és a szavai következményeit!

2012. júl. 6. 05:48
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát ha veled marad,ez nem aktuális.De ha ott hagy téged,hát...Nem tudom,de ha nekem párom lelépne,hogy nem kell neki a gyerek,nem várnám el hogy bármit is fizessen,akármennyire is ő csinálta a kicsit.Mert hisz nem kell neki a gyerek.De ettől függetlenül,igen,kötelessége gyerektartást fizetni.Viszont a tartásdíjat ha magadra is érted,akkor az nem fair.Szoktam hallani ilyenekről,hogy a nő magának is kér tartásdíjat.Hát az a pofátlanság netovábbja.De gondolom,te a gyerekre gondoltál.
2012. júl. 6. 06:23
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
A nő joga dönteni a gyerek megtartásáról, a férfinek a "készítésekor" volt döntési lehetősége.
2012. júl. 6. 06:28
 5/12 A kérdező kommentje:
Tehát a férfi mondogatja az ágyban, hogy szüljön neki gyereket (ha nem is rögtön), aztán amikor teherbe esik a nő akkor a férfi mondja azt, hogy jó, igen, szüljön neki gyereket, de ne most, majd később, ezt meg vetesse el, mert ő még nem kész rá (emberileg, nem anyagilag).
2012. júl. 6. 07:32
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

A mi helyzetünk ugyanígy indult. Beszéltünk a babáról,párom mondta,igen,persze,mi mindent meg lehet majd venni olcsóbban stb. Aztán amikor teherbe estem,sokkot kapott,majd pár hét után abortuszra akart küldeni. Az abortuszból végül nem lett semmi több okból kifolyólag,amit most nem részleteznék,mert nem ide tartozik. A lényeg a lényeg,hogy végül el sem hagyott(bár még megteheti) de ha elhagyna is vállalná a felelősséget,pedig eleinte még azt sem akarta. Természetesen ezen felül semmit nem várok tőle,kötelezni sem kötelezem még az apaságira sem,bár örülök,hogy megteszi,de ha nem akarná,nem kényszeríteném. Én azt gondolom ettől függetlenül,hogy ha Te köteleznéd a felelősség ily módon való vállalására,azt teljesen joggal teszed.

Minden jót kívánok Neked!

27hkm

2012. júl. 6. 07:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Az történt, hogy én nem vetettem el a babát, amíg lehetett volna, az apja pedig azon a véleményen van, hogy "ő megmondta", hogy vetessem el, ha nem tettem és a magam feje után mentem, akkor csináljam ezután (is) úgy ahogy akarom, de rá ne számítsak. Én még kb. meg is érteném a hozzáállását más esetben, nade éppen ő volt az aki belémültette ezt a gyerek gondolatot, addig eszembe se jutott volna, de aztán meg annyit mondta nekem, meg hogy így meg úgy lehet majd nevelni, meg hogy kellene hívni, meg fiút akarok-e vagy lányt, hogy a végére én már nagyon beleéltem magam, és nagyon szerettem volna tőle gyereket. Amikor terhes lettem az végül véletlen volt tényleg, de hogy gondolta, hogy menjek el abortuszra, amikor előtte meg így telebeszélte a fejemet az anyasággal...? Én valahogy ezzel úgy érzem, hogy nem egyedül döntöttem a gyerek megtartásáról, mert a döntésemben az ő "hülyítésének" a hatásával hoztam meg, vagyis bőven volt benne része, még ha nem is közvetlenül az adott időben, amikor is ő meghátrált. Most viszont kelti bennem a lelkiismeretfurdalást hogy "én nem vettem figyelembe amit ő akart", és már még el is hiszem neki a végén, pedig végiggondolva... hát nem lehet egy embernek az érzelmeit dróton rángatni, pláne egy ilyen jelentős, fontos dologban. Vagy rosszul látom?
2012. júl. 6. 09:09
 8/12 sumergo ***** válasza:
51%
Teljesen mindegy mikor mit mondott. Ha nem akar gyereket, védekezzen. Ennyi. Remélem követelni fogod a tartásdíjat.
2012. júl. 6. 10:28
 9/12 anonim ***** válasza:
56%
Nekem is ugyanez a helyzetem :-( 29hetes vagyok és még mindig nem szeretné a babánkat a párom, de velem van. Mikor összeveszünk én is gondolok rá hogy akkor nemkell a pénze se meg semmi csak hagyjon minket békén. Viszont itt saját magammal szúrnék ki, mert attól még hogy nem fizetne gyerektartást, pár év múlva ha meggondolja magát jönne és elédesgetné tőlem a gyerekünket? Mert megteheti...nincs semmi ami megakadályozná. Akkor már azt mondom inkább fizessen...
2012. júl. 6. 14:41
 10/12 anonim ***** válasza:
32%

Ha meglátja a gyerekét majd meggondolja magát. Ha eddig szeretett volna, nehezebben tud ellenállni egy édes kisbabának. Majd akkor kell nagyon okosnak lenned, hogy mit lépsz, mennyit és mit engedsz neki.

Én nagyon bosszúálló természet vagyok, tudom magamról, hogy ilyen esetben nem látna többet a pasi egyikünket sem, de én (sajnos) elég radikálisan gondolkodom. Ha meg is bocsájtasz majd neki, ne hagyd, hogy ahogy írtad: dróton rángasson!

2012. júl. 6. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!