Valaki tud információt adni nekem ezt hogy kell intézni? Háziorvos és védőnő kérdés.
Sziasztok!
3.kerületbe bejelentett lakos vagyok,de a 12.kerületbe járok háziorvoshoz,mert nevelőapám rokona az orvos. Viszont mivel kisbabát várok nem szeretnék átutazni a városon,több,mint 1 órás az út nekem,így átkérném magamat óbudára háziorvoshoz. Békásmegyeren lakom. Ezt hogyan tudom intézni? Csak időpontot kérek az egyik dokihoz,elmegyek hozzá és ő átkéri a kartonomat? Illetve a védőnőt is intéznem kell... Azt a háziorvosnàl tudom vagy hol.
A védőnőn nincs mit intézni, nem választható. Ahhoz a körzethez tartozol, ahol életvitelszerűen élsz. Még akkor is, ha húsz várossal arrébra szól a lakcímkártyád.
Az orvos pedig igen, bemész és megkérdezed, hogy vállal-e. Ő nem köteles. Egyébként terhesen egyetlen egyszer se kötelező a háziorvos, ha nőgyógyász végzi a terhesgondozást.
Légyszi a rendeletet előbb olvassátok, mielőtt lepontozzátok.
A választott háziorvosnál jelentkezel, hogy hozzá szeretnél járni. Ha elvalllal, at kéri a kartonodat. erdemes előbb telefonon minimum időpontot kérni.
A védőnő nem választható, a lakohelyed szerinti illetekeshez kell menni. Felhívod a terhesgondozot és megkerdezed hogy kihez tartozol, hol és mikor tudsz nála jelentkezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!