Elvesztem a nőgyógy-védőnő-háziorvos Bermuda háromszögben, mit tehetek még?
Első gyerekemnél még beiktattam a terhesgondozó intézményét is, de a nőgyógyászom azt mondta elég az ő 4 pecsétje hogy látott, nem kell terhesgondozásra járnom, minden elintézhető nélkülük (mindig sírva jöttem ki, annyit gonoszkodtak).
Első vérvételre, vizeletre adott a háziorvos beutalót, 24.heti vérvétellel, vizelettel viszont alaposan kifogtak rajtam, háziorvos nem ad mindenre ami a listán van, nőgyógy azt mondja ő nem adhat a kórházba ahol majd szülök, esetleg ott megcsinálják, de fizetős (én fizessem), vagy kihagyom a vizsgálatok negyedét és reménykedek h nem lesz baj. Védőnő próbál segíteni hogy pisiljek náluk valami tesztcsíkra, végül is az is kimutat valamit.... A terhesgondozóba meg 24hetesen már nem fognak felvenni (előző terhességnél ők adtak beutalót, de most nincs segítségem és oda vinni kellene a 2évesemet is mindig, ezért hagytam ki őket eddig ebből. Miért mossa mindenki a kezeit, ha fizetem a tb-t? Ennyire nem fontos hogy a kismamák rendesen ki legyenek vizsgálva? A csúcs viszont az h terheléses vércukrot a háziorvos asszisztense ráírta a beutalóra, de később bevallotta h ő tudta h azt nem csinálják meg nekem, csak h betömje a számat, ráírta. A férjem meg félnapokat vesz ki hogy amíg engem szurkálnak, vigyázzon a gyerekünkre. Csak én szívtam meg ennyire az egészségüggyel? Nagyon nem megy ez gördülékenyen.... és kérlek ne írja senki hogy ha nincs segítségem minek szülök másodikat. Köszönöm!
Szia! Habár segíteni nem nagyon tudok, egy kis vígasztalást tudok nyújtani, ugyanis hasonló tapasztalataim voltak az egészségüggyel kapcsolatban. Ha gondolod, olvasd el a kérdésem, az is tanulságos...:( Sajnálom :(
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..
Szia!
Segíteni én sem tudok,csak annyit írni hogy én is megpróbáltam kihagyni a terhesgondozót,de sajna nem lehet....Legalábbis nálunk.
Már az elején megakadtam.
De szorítok,hogy minden rendben legyen.
Namost javítsatok ki, de létezik olyan h külön TERHESGONDOZÓ?
Nekem mindkét terhességemnél a nőgyógyász + védőnő volt a "terhesgondozó", sztk-ba kaptam beutalókat vér-és egyéb mintákhoz, de csak pozitív tapasztalataim vannak, mindig előrevették a kismamákat.
Szia! Hátha tudok segíteni! Ha pesten laksz (nem kell h legyen itteni lakcímed) menj el a rókus kórházba. Ott sztk-s rendelés van és a doki mindent kiír. Ott van ultrahang és labor is. Én odajártam a terhességem alatt+ a védőnőmhöz, de ott csak megmértek meg ilyesmi. Szóval a rókusban mindent el tudsz intézni és sztem nagyon rendesek. Én dr. Halmos lászlóhoz jártam és járok most is! Ő egy igazi mintaorvos! Annyira rendes és figyelmes. És nem magánrendelés. Hétfőtől péntekig 8-14hig rendel. Nem kell hozzá időpont vagy beutaló.Ő minden vizsgálatra ott helyben kiír és nem kell összevissza rohangálnod. Remélem tudtam segíteni. Ha kell infó, írj.
Üdv: Egy 16hós kisfiú anyukája.
Hát csak a saját példámat tudom leírni, és nálunk ez nagyon jól működő kapcsolat. Védőnő írja a beutalókat mind vérvételre, mind a szükséges egyebet (pl. az elején volt a fogorvos és a belgyógyászati vizsgálat). Neki ez a dolga, valamint előkészít a nődokinak: megméri a súlyom, megméri a vérnyomásom, megnézi a pisit. Tanácsot ad, kérdésekre válaszol. A nődokim akkor ír csak beutalót, ha valami pluszra lenne szüksége. Vérvételre magamtól az SZTK-ba járok be, ahol a terhesgondozást is csinálják, de terhesgondozásra egyáltalán nem járok oda, hisz ezért fizetek a nődokimnak. Az általuk (nődoki + védőnő) tett kiskönyvbeli bejegyzések szentírás mind a háziorvosnál (ő csak a táppénzes papíromat írja), mind a kórházban, ahová most vércukorprofil miatt mentem 5 hete és megyek jövő héten kontrollra. 29 hetesen kerültem be a kórház rendszerébe a vércukorprofil által. Ott a szonográfuson kívül mással nem volt problémám - nálam ő volt a gonoszka, de mind a nődokim, mind a védőnőm mondta, ne is foglalkozzak vele, csak szonográfus és annak se a legjobb. UH-ra egy másik magánorvoshoz járok.
Mindenhová időpontra megyek, nagyon ritka, ha várnom kell, és az SZTK-ba is olyan időben megyek, mikor tudom, hogy már kevesen vannak. Terhes vérvétel fél 8-tól 11-ig van, én 9 körül szoktam menni. Max. fél órát töltöttem eddig ott.
A kiskönyvemnek ma telt be a középső lapja, és úgy számoltam, szinte be fog telni az egész, mert két hét múlvától már hetente kell védőnőhöz járnom.
Leginkább a nőgyógyászodon vagyok meglepve, hisz fizetsz neki... Nekem a múlt héten megcsinálták azt is az SZTK-ban vérvételen, hogy kinézték a gépből, hogy a nőgyógyászom (aki egyébként nem a mi városunkhoz tartozó kórházban doki!) milyen egyéb dolgok miatt szokott plusz vérvételt kérni, és bejelölte az asszisztens, hogy ne kelljen a héten vagy a jövő héten újra mennem, mert a védőnő azokat nem szokta kérni.
Sajnos úgy tűnik, városa és orvosa, védőnője válogatja, hogy milyen a hozzáállás. Én úgy érzem, túlságosan is el vagyok látva...
Én nem tudom,de nagyon szerencsések vagytok....
Nekem van fogadott orvosom,és semmihez sem ad/adhat beutalót.Kivéve ha hozzá kerülnék terhesgondozáson.Ami megint csak kilőve,mert bár "kórházilag" oda tartozunk,nekem mégis egy másik város rendelőintézetének terhesgondozására kell járnom.Területen kívüli beteg vagyok,hogy pontos legyek.A védőnő nem adhat beutalót,sőt pl.Wassermann vizsgálatra a háziorvos sem.
És nem tudom megkerülni egyiket sem.A vérvételen nagyon nem kedvesek,(hogy finoman fogalmazzak)és baromira nem veszik előre a kismamákat,kivéve a cukorterhelésnél.
Sajnos minden városban másképp van. Én régebben Nyíregyházán laktam, elköltöztem Miskolcra, de a háziorvosom a nyíregyházi maradt. Amikor terhes lettem gondoltam áthozom a kártyámat. Aznap, amikor ezt intézni akartam bevéreztem (7 hetesen). A nyíregyházi háziorvosom azonnal kiírt táppénre 9-es (veszélyeztetett terhes) kóddal. Ettől függetlenül el akartam hozni a kártyámat, de miskolcon nem a háziorvos, hanem a terhesgondozó tart táppénzen. Addig viszont nem mertem elhozni a kártyámat, amíg a terhesgondozó nem vesz át. Majdnem megszültem, mire lezongoráztam a dolgot, arról meg ne is beszéljünk, hogy pénzt milyen késésekkel kaptam.
Nálunk nem ad a védőnő beutalót, sőt a magánorvos se.
Nekem különösen vicces volt az egész, mert miskolci lakosként a városi kórházhoz tartoznék, de cukorbeteg vagyok, így csak a megyeiben szülhettem. Ettől függetlenül terhesgondozásra a városiba kellett járnom, ahol viszont csak a beutalókat vágták hozzám a folyosóra, mert UH-ra, meg vizsgálatokra a másik kórházba mentem. Szóval elmentem a védőnőhöz, aki beírta a kiskönyvbe, hogy a terhesgondozó milyen beutalót adjon. Elentem a terhesgondozóba beutalóért. Levették a vért a városi kórházban, ahová visszamentem az eredményért. Az eredményt elvittem a magándokimhoz, majd bementem UH-ra, NST-re a megyei kórházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!