Ha táppénzre szeretnék menni két hónappal szülés előtt, a háziorvos kiír akkor is, ha csak két héttel később adom le neki a nőgyógyásztól a papírt?
Én úgy tudom, hogy vagy a nőgyógyász, vagy a háziorvos, de nőgyógyászati javaslat alapján vesz táppénzre. Nekem napra pontosan kellett mennem mindig, mert valami naplót vezetnek róla, utólag nem tudják a dátum és valami sorszám miatt megcsinálni. Persze mindenhol más a rendszer, ez lehet, hogy csak nálunk van így, szerintem hívd fel az orvosod és kérdezd meg tőle, hogy nálatok hogy működik.
38+4 hkm
Már beszéltem az asszisztensnővel (a nőgyógyász asszisztensével),
és éppen azért kérdezek rá itt,
mert csodálkoztam rajta, amit mondott, miszerint nyugodtan menjek el először a háziorvos, ő felvesz táppénzre, 30 napra felvehet, és ha közben két hét múlva leadom a nőgyógyász javaslatát, az simán jó lesz.
Fontos, hogy jövő héttől valóban fel legyek véve, ezért gondoltam, hogy rákérdezek arra, mik a tapasztalatok, mi a gyakorlat,
nehogy az legyen, hogy elküzdöm magam ebben a kánikulában a háziorvoshoz, és azt mondja, hogy sajnos nem tud felvenni, mert előbb kell a papír a nőgyógyásztól. É s ráadásul tudom, hogy másnap már nem tud visszamenőleg felvenni.
Persze nem akarom megkérdőjelezni, amit mondott az asszisztensnő, de inkább szeretném bebiztosítani a dolgot, hogy nyugodt legyek, és biztos meglegyen dátumra.
Az én dokimnál ugyanígy működik.
Nekem is azt mondta, hogy kiír és vigyem a papírt a nőgyógyásztól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!