Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a menete ha nem tb kifizető...

Mi a menete ha nem tb kifizetőhely a munkáltató?

Figyelt kérdés
Igényelni szeretném a tgyást 28 nappal korábban mint ahogy ki vagyok irva. Az ürlapokon a baba nevét szül. Idejét stb. nyilván még nem tudom beírni, kell valamit odaírni h ekkorra vagyok kiírva vagy valami? Táppénzre nem szeretnék menni!
2010. jún. 2. 15:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Be kell írnod, hogy mikortól kéred a tgyást és vinned kell igazolást a dokitól, hogy mi a szülés várható időpontja. Anélkül el sem fogadják.
2010. jún. 2. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy akkor is a munkáltatódnak kell kitöltenie és továbbítania a űrlapot!De van itt egy oldal szerintem benne lesz: [link]

De valóban kell egy orvosi igazolás amin szerepel a baba születési ideje,illetve le kell fénymásolni a terheskiskönyvet ahol szintén szerepel a baba várható születési ideje!(legalábbis nekem ezt kérte a munkáltatóm pont ma voltam ezt intézni).

Amúgy miért nem szeretnél táppénzre menni?Én is úgy voltam a kicsivel,sokkal jobban megéri anyagilag!

2010. jún. 2. 15:58
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

azért mert igazából szívességből vett fel, h munkából tudjak elmenni szülni.Én fizetem a dolgokat magam után.a táppénznél pedig még mindig lenne kötelező fizetnivalója a "munkáltatónak".

2010. jún. 2. 16:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek éri meg jobban anyagilag a táppénz. Ha nem volt semmilyen más jövedelem, csak a fizetés, akkor sokkal rosszabbul jár a táppénzzel. És valóban a munkáltató köteles továbbítani, ha beviszed, de önállóan is intézheted, ha kikéred tőlük a papírt, amit nekik kell kitölteni.
2010. jún. 2. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!