16 évesen terhes vagyok? Mit kéne tennem?
Gondolom jól le leszek pontozva, de én is 16 évesen maradtam gyógyszer mellett terhes.
Mi összeházasodtunk, azóta eltelt 6 év, van egy csodálatos kisfiam, befejeztem a tanulmányaim, 4 hónapos a második babánk. Nálunk minden úgy alakult, ahogy akkor elterveztük (együtt maradtunk, házat vettünk, semmiben nem szenvedett hiányt a gyerek és ami a legfontosabb boldog, kiegyensúlyozott és egészséges). Kitartottunk egymás mellett, nehéz volt, de végigcsináltuk.
Nem mindenki marad egyedül a babával a szülők nyakán. Hozzáteszem rengeteget segítettek a nagyszülők, vigyáztak a babára amíg én suliban voltam, náluk laktunk egy darabig.
A legnehezebb számomra a rengeteg megvetés és lenézés volt. Úgy érzem nekem sokkal többet kellett bizonyítanom, mint egy később szülő anyának, de úgy érzem helyt álltunk.
Van ismerősöm aki nem tartotta meg, azóta szét is mentek, ő boldogan élte tovább az életét.
A szülőknek minél előbb mondjátok el, akkor is ha a végső döntés úgy is a tiétek, de bárhogy is döntsetek mindenképp megváltozik az életetek. :)
Sok sikert nektek!
En vagyok a hasonlo cipoben jartamos. Nem ertem,hogy lehet gyogyszer mellett terhesnek lenni. Persze, tudom, jo kifogas,de na. Ezen az oldalon mindenki gyogyszer mellett lett terhes. En meg felelotlenul nem vedekeztem. Nincs mit szepiteni rajta, de hazudni felesleges, magatokat csapjatok be. Azota gyogyszerrel vedekezunk es nem lettem terhes. Azt persze elhiszem,es teny,hogy nem nyujt semmi 100%-os vedelmet, de azt mar nem,hogy minden masodik ember itt gyogyszer mellett esik teherbe.
Valami pozitivat is mondjak. Teny,hogy nem setagalopp es nehez, rohadt nehez lesz, de nincs szebb annal mikor atolel es puszit ad. Az se garancia,hogy egyutt maradtok. Keszulj fel ra,hogy meggondolhatja magat barmikor es nem kivan reszt venni az eletetekben, de semmikeppen ne menj abortuszra. Nem vagyok abortuszellenes, de ha a csaladod tamogat es te szeretned akkor szuld meg es neveld fel! Az egyik baratnom ugyanigy terhes lett,mint en. O elvetette es latom rajta mennyire megbanta.
Utolsó előtti vagyok.
Nem fogok magyarázkodni senkinek, épp elég, ha én tudom, hogy minden nap pontosan beszedtem a gyógyszert és nem tartozom senkinek (főleg nem anonim oldalon szájkaratézó idegeneknek) magyarázattal.
Nekem épp elég, hogy az én életem pozitív irányba tart, nem csámcsogok senkin és nem fogom senki szavait megkérdőjelezni, hisz nem voltam ott és SENKIT NINCS JOGOM felülbírálni.
Én hálás vagyok a családomnak, a férjemnek, hogy mellettem állnak/álltak, de magamnak is, mert nagyon sokat tettem azért, hogy itt tartsunk.
Kérdező a legjobbakat kívánom Neked, Nektek!
Szia
Már lassan 6 év telt el mióta ez a kérdést írtad. Szeretném megkérdezni, hogy megszületett e a baba? Kérlek válaszolj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!