Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 évesen terhes vagyok? Mit...

16 évesen terhes vagyok? Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
A szüleink még nem tudják. 2 éve vagyunk együtt gyógyszer mellett estem teherbe. A barátom 20 éves már dolgozik és főiskolára is jár. Nagyon félek elmondani. Mit tegyek? Meg akarom tartani a babám és a baratom is támogat.
2017. nov. 26. 21:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Hol akartok lakni, miből akarjátok eltartani magatokat és a gyereket? Miből akarsz neki ágyat, babakocsit, stb-t venni? Te a szülés után miből akarsz megélni? Munkát végzettség nélkül, pici gyerekkel nem fogsz találni. Egy baba nem marad mindig pici baba. Egy gyerek világra hozatala nagy felelősség.
2017. nov. 26. 21:28
 2/18 A kérdező kommentje:
4 hetes vagyok kb még nem voltam orvosnál. Sajnos nem kamu én örülnék a legjobban ha nem lenne igaz
2017. nov. 26. 21:28
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Először is tájékoztatni a szülőket, mindkét részről. Van egy olyan érzésem, hogy a barátod sem állított még haza egy üveg pezsgővel, hogy hurrá, unoka lesz...Aztán leülni együtt, mindkét szülőpárnak és nektek, megbeszélni a továbbiakat. a döntés végső soron a tiéd, mert a te tested, bár abortuszhoz 18 év alatt szülői hozzájárulás kell - viszont ha tényleg mindketten meg akarjátok tartani, akkor nagy szükség lesz a szülők támogatására. Be kéne fejezned a sulit, a barátodnak is a főiskolát a jövőtök érdekében, valamilyen szakmát is kell szerezned, elfogadható körülményeket kell biztosítani a babának, és el kell látni megfelelően. Ha megtartjátok, össze kell állítani egy tervet a következő évekre, megegyezni a szülőknek, ki mit vállal addig is, amíg önállósodni tudtok. A gyerekvállalás nemcsak annyi, hogy "meg akarom tartani a babám".
2017. nov. 26. 21:35
 4/18 A kérdező kommentje:
A baratom vendéglátós es jelenleg pincerkent dolgozik egy elég jó étteremben. Én gimnáziumba járok és mindenkeppen érettségizni fogok.
2017. nov. 26. 21:41
 5/18 anonim ***** válasza:
74%
És ha egy év múlva szakítotok a barátoddal, mert rájön, hogy 21 évesen még nem óhajtja az estéit egy csecsemővel meg a szoptatás, pelenkázás, házimunka mellett tanulni próbáló barátnőjével tölteni, akkor is ilyen magabiztos leszel?
2017. nov. 26. 21:48
 6/18 anonim ***** válasza:
88%

Én annyit tudok írni, hogy mindenképp szedjétek össze a bátorságotokat és beszéljetek a szüleitekkel.

Az ő segítségükre nagy szükségetek lesz.

Számíthattok rá, hogy nem fognak felhőtlenül örülni vagy lelkes ujjongásba kitörni (lehet abortuszra is megpróbálnak majd rábeszélni...), de idővel lehet, hogy megnyugszanak a kedélyek és lehetnek boldog nagyszülők.

Nehéz helyzet, de nem ti vagytok sem az első sem az utolsó pár ezen a világon, akik ebbe helyzetbe kerültek. Kitartással, szetetettel, támogatással menni fog!

2017. nov. 26. 21:58
 7/18 anonim válasza:
71%

Mi a kérdés? Szüld meg, neveld fel tisztességben, érettségizz le! Nem te leszel az első aki meg tudja csinálni mindezt, akár 16 évesen.

Ha kamu, ha nem. :)

2017. nov. 26. 23:08
 8/18 anonim ***** válasza:
75%

És az érettségit hogy gondoltad? Addig szögre akasztod a gyereket? :)

Segítség nélkül a fenekét se fogod tudni kitörölni.

Ehhez össze kéne szedni a bátorságodatm

2017. nov. 26. 23:10
 9/18 anonim ***** válasza:
82%

Ha meg akarod tartani, akkor bizony muszáj kiállnod magadért a szülők előtt is, mert nélkülük nem megy.

Ha az elvetetés mellett döntesz, az se megy nélkülük. :)

Érthető, hogy félsz, persze, hogy nem fognak megdicsérni, ezt te is nagyon jól tudod.

De nem egy ember életét befolyásolja a döntés, nem sumákolhatsz.

Kérd meg a párodat, hogy legyen veled, együtt jelentsétek be, így tud támogatni. Nagyon fontos, hogy ne húzd soká, még holnap kérj időpontot dokitól, erősítse meg, utána pedig rögtön üljetek le a szülőkkel. Ha teljesen biztos vagy benne, hogy baba van, akkor a dokit se kell megvárni.

2017. nov. 26. 23:22
 10/18 A kérdező kommentje:
3 teszt lett pozitiv. 5 napja késik ezen kívül nincs más tünetem.
2017. nov. 26. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!