Volt már úgy valaki, hogy kisbabát várt és közben nem tartotta a szüleivel a kapcsolatot?
Lassan fél éve , hogy anyuval és apuval nem tartom a kapcsolatot. Tudom, hogy most itt elfognak sokan ítélni, de gyerekkorom pokoli volt. Örökös félelemben éltünk, apu agresszív volt és most is az nagyon. Nem ivott sosem, de sokat ordított velem és anyuval is. Anyu nagyon megkeseredett mellette és sokszor a fejemhez vágta, hogy miattam nem tudott elköltözni tőle és megbánta, hogy megszült ( ezt kb 8 évesen mondta nekem először).
Igazából nekem van lelkiismeret furdalásom, amiért nem tartom velük a kapcsolatot, szűk 6 hét múlva megszületik a kislányunk. Van egy féltestvérem, aki szintén terhes volt és ekkor szakította meg apánkkal a kapcsolatot. Egy semmiségen üvöltözött vele apu a telefonban , ez már 14 éve volt.
Az az igazság, hogy a párommal amikor fogadtuk a szüleimet vendégségbe még nyáron, akkor is nagyon megsértettek lelkileg. Próbálom magam védeni és a kislányunkat, mert anyu valami Jézus szíve szektában is benne van, apu meg azokat a dolgokat , amiket szépen meg lehetne beszélni üvöltözéssel intéz el.
Biztosan fogok most kapni hideget-meleget, de úgy hoztam meg ezt a döntést hónapokkal ezelőtt, hogy mindent mérlegre tette: magamat taníttattam ki, sokszor éheztem is emiatt. Továbbá sok terhet cipelek lelkileg még most is sajnos. Nem haragszom rájuk, már nincs bennem gyűlölet sem, csak a családomat szeretném megvédeni.
Hu, en is meselhetnek. Tesom nem tartja a kapcsolatot anyammal, apank kozben meghalt. Keptelen a kommunikaciora vele. A gyerekkorunk pokol volt, en is hallgattam, minek kellettek ezek a k*va kolkok. Es ez a legszebb meg. Gyulolom a gyerekkorom. Szoval en szoba allok vele, mert a lelkiismeretem... De a 3 evesem utalja. Barmit tesz. Pedig nem mondtunk neki semmit. Egyszeruen elutasitja. Mondja neki, hogy nem szeretlek...
Sokszor erzem azt, hogy egye meg, amit fozott, es en se kommunikalok vele. De megenyhulok. Allandoan okoskodik es eltipor. Szerintem segitsegre lenne szuksege. De ne en oldjam mar meg. Szoval megertelek. De ha a te lelkednek jo, keresd fel. En nem vagyok haragtarto. Legyen benned beke. :)
Igen, az a baj, hogy én is régebben elgyengültem.
Volt olyan, hogy vizsgaidőszak után éjjel értem haza télen és még be sem mentem, apu az ajtóban kiabált velem. Ilyen is volt sajnos. Nyilván segítségre van szükségük, de ők ezt nem értik és azt sem, hogy helytelen amit tesznek.
#14-es vagyok. Az a baj, hogy nem jol nott fel, es azt hiszi, neki ez mentseg mindenre. Gyulolkodik, mindenki hulye, mindenkit elmar maga mellol, es mindig neki van igaza. Dobalja be egymas utan a nyugtatokat. Xanax nelkul elni se tud. Es szerinte ez normalis.
A kornyezetemben elok se ertik, hogyan allhatok vele szoba.
De nyilvan teged bant, azert irtad ki a kerdest. :(
Nyilván bánt , de nincs más út. Talán apu csak-csak érdeklődik. Havonta vagy kéthavonta felhív , megkérdezi mi van a gyerekkel. Szóval megszakítottam velük a kapcsolatot, de apuval nem tudok mit csinálni. Én szembesítettem már az ordítozásaival. Mondtam neki, hogy mennyire rosszul esett, amikor kiabált velem. Utána visszakérdez, miért kiabált velem? Ezen csak nevetek már, szóval ennyire nem lehet mit kezdeni. Azt beszéltük a párommal, hogy ha meglesz a baba eljöhet néha meglátogatni. Egyébként be van tojva a nővérem miatt, mert a kisebbik gyerekét nem ismeri, aki már 14 éves.
Tudjátok az a baj, hogy apu az agresszív vagyis agresszor, viszont mégsem vagyok képes annyira kitiltani az életemből, hogy a kislány egyáltalán ne lássa, maximum nem engedjük oda, mert félek , hogy ráordít.
Sajnos azt is tudom, hogy anyuval hogy bánt, de anyut sem tudom felmenteni amiért ő így bánt velem. Ez így leírva is olyan mint a láncreakció. Ezt az egészet kb úgy kellene elképzelni, hogy anyu nem örült a babának, amikor apámnak elmondtuk, ő valamennyire mutatott érdeklődést. Azt is el kell viszont mondanom, hogy apu sosem látta be , hogy miatta kaptam ki annyit anyutól. Anyura rászakadt a sok munka, feszültség amit rajtam vezetett le, mint írtam. Viszont a párom is látja, hogy anyu milyen velem. Most úgy néz ki, apuval havi két havi találkozás talán belefér de csak akkor, ha nem fog velem kiabálni. Anyuval nem tudok mit kezdeni, de ő ezt mondta nekem régebben is, hogy nem tud velem mit kezdeni, mert nem olyan lettem, amilyenné ő szerette volna, hogy legyek ( ez abban nyilvánul meg, hogy nem szakmát szereztem, hanem szerettem volna főiskolára járni, ruhák terén sokszor kiabált velem, hogy szűk szárú farmert vettem, nem trapézt szóval ilyenek).
Én már csak azt szeretném, ha a kislányom egészségesen világra jönne.
Tudjátok ez egy tipikus mérgező szülők kapcsolat, hát megpróbálom kezelni, főleg azért, mert voltam már családállításon és ott mindig azt tanítják, hogy a szülők adják az életet, vagy csak csupán az életet és abból kell gazdálkodni.
Ha megfigyelitek, amíg apám próbálkozik a maga módján, anyu egyáltalán nem. De ezt apám is megjegyezte, hogy nagyon megbolondította a szekta.
Lehet tesok vagyunk, csak nem tudnk egymasrol! :D viccet felre teve, magyarazhatsz nekik barmit, nem jut el az agyukig. Sajnos... Amikor apank infarktust kapott, mindenkinek azt mondta anyank, a fulunk hallatara ias, hogy miattunk, gyerekek miatt tortent. En altalanos iskolas kivalo tanulo voltam, kivalo sportolo, tesom gimis, visszahuzodo.
Mar boven fosulis voltam, mikor utoljara megtepett, majdnem kikaparta anyam a szemem, fotoim vannak rola. Apam leontott egy kanna vizzel es hozzam vagta azt. A most mar ferjem is vegig elte ezeket. Igazabol irhatjuk napestig, sajnos lenne mit. Csak tudd, masnal is volt ilyen. Kivulrol persze minta csalad voltunk. Ahan...
En nem tudom, meddig leszek kepes anyammal szoba allni, lehet, erre mar 30 felett nincs szuksegem. A gyerekemet pedig nem igy nevelem fel, mint o..18 evesen menekultem otthonrol, azota tartom fent magam. Soha semmit nem adtak, egy forint busz vagy kollegiumi koltseget se a fosulin. Ah...borzasztoak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!