A kombinált teszt eredménye közepes kockázatú: 1:382! Most mi lesz?
Az uh jó géppel és tapasztalt orvossal 100%
Amúgy a hivatalos százalék 98% az uh-n, de abba bele van kalkulálva az esetleges orvosi tévedés. 70 % már régen volt, illetve manapság esetleg a nem annyira jó felbontású uh gépekkel talán annyi, de az erre szakosodott rendelőkben már nem ez van.
Már hogy lenne 100%? Akkor mi értelme az amniocentézisnek?!
FMF-vizsgával rendelkező orvosok a mai napig a 70%-ot mondanak.
Természetesen, ha a gép nem olyan minőségű vagy az orvosnak nincs meg a megfelelő vizsgája, akkor nem 100%, még csak nem is 98, talán ez esetben tényleg 70, ezt nem tudom. Nyilván ilyenkor is szóba jön az amniocentézis.
Ahol én élek, ott már vérvizsgálatot sem csinálnak, mivel 98 %-os az előző hozzászólásomban leírtaknak megfelelően végzett (gép, orvos) uh-vizsgálat.
Csak arra írtam mindezt, mert egy hozzászóló írta, h neki 100%-ot mondott a dokija, és ehhez fűztem hozzá, hogy igen, ez lehetséges. De nem minden esetben, természetesen mindig azt kell figyelembe venni, amit a vizsgálatot végző orvos mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!