Közepes kockázatú kombinált teszt, milyen vizsgálatra mennél?
Ma kaptam meg a kombinált test eredményét: Down kor: 1:260
Nem értem miért lett ilyen magas. A nyaki redő 1,38 mm. Orrcsont látható. 31 éves vagyok. Bár a papíron 32 szerepel, igaz mire megszületik 32 leszek.
Nem tudom hogyan tovább? Érdemes ezen aggódnóm a sok minden mellett?
ez alapján:
"Kombinált teszt: a terhesség 10-14 hete között, optimálisan a 12.héten, anyai vérből egy hormon és egy fehérje szintet mérünk (HCG és PAPP-A), továbbá ultrahangvizsgálatot végzünk, melynek során elsősorban a magzat ülőmagasságát (CRL) és tarkóredő vastagságát (NT) mérjük. Ez szintén széleskörben elterjedt szűrőmódszer, mely a tripla tesztnél nagyobb biztonságot ad. "
A vizsgált hormonod és fehérjeszinted eltérése miatt magas nálad a down kór kockázata.
utána nézendő milyen hormont, milyen fehérjéket néztek, azok felfelé vagy lefelé térnek e el a normától, mikkel vannak összefüggésben, és így egy jó szövevényes hálózatos módon ugyan, de ki lehet valahogy silabizálni, hogy miért magas, vagy alacsony neked ennyire az a szinted, ami down-hoz vezet
"A pozitív eredmény az esetek zömében nem jelent valódi rendellenességet, ezért ilyenkor ne essen pánikba, a további teendőket pedig feltétlenül beszélje meg a genetikai tanácsadó munkatársával. "
A baba úgy néz ki mégsem Down-os, így remélem magzatvizsgálatokat nem fognak neked javasolni következő körben. az veszélyes a magzatra nézve, nagyon indokoltan hajtják csak végre és az anya beleegyezésével.
"A baba úgy néz ki mégsem Down-os, így remélem magzatvizsgálatokat nem fognak neked javasolni következő körben. az veszélyes a magzatra nézve, nagyon indokoltan hajtják csak végre és az anya beleegyezésével.
"
ide tartozik a magzatvízből is a mintavétel.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A véreredményem miatt lett magas a kockázat, erre jutottam én is laikusként.
PAPP-A: 0,3 MOM
Szabad B hcg: 1,91 MOM
Nekem 1:170 lett.
Elmentünk az Istenhegyi Géndiagnosztikába egy nagyon alapos genetikai uh-ra.
Amniocentézisnek vetélési kockázata van.
Ha van annyi pénzetek, Nifty teszt, vérvételből megállapítja, de majdnem 300ezer ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!