Aggódjak vagy most mi van? Down kór kombinált teszt eredményem közepes kockázatú lett. Nagyon félek.
Ez csak szamitott kockazat,befolyasolja a korod,sulyod meg meg fene tudja mi minden...
En nem aggodnek,ha az uh-on minden rendben volt.
Hány éves vagy? Az pl egy befolyásoló tényező. De akkor sem jelenti azt, hogy baj van.
A doki majd eldönti, hogy mi a teendő ilyenkor.
Ne izgulj! Avval semmi nem oldódik meg.
(nekem is ma jött meg az eredmény)
25 leszek októberben. PAPP-A 2158miu/L 0,73 MoM
Tarkoredő 2,1 Szabad Hcg 1,94 MoM. Ért ezekhez valaki?
A takaró redő fontos érték. Az sem jó ha túl vékony, vagy túl vastag.
Én 35 éves vagyok, és nekem 1,4 és azt mondta a nődoki hogy nagyon jó. De mi a minimum, vagy a max. azt nem tudom.
Fel a fejjel. Bízz benne, hogy nem rossz a tied sem.
Az AFP értékek a következő tartományokban lehetnek:
0,8 MOM alatt alacsony (DOWN szindróma lehetséges)
0,8-1,4 MOM normális
1,4-2,5 MOM enyhén emelkedett
2,5 MOM felett emelkedett (velőcső zár ódási rendellenesség, vagy ikerterhesség lehetséges)
Nyugaton sok helyen ezt a vizsgálatot már nem csinálják, mert nagy százalékban adhat téves eredményt és felesleges aggodalmat, vagy stresszt okoz a kismamának.
Ez az eredmény azt jelenti, hogy 610 olyan terhességből, ahol a tiedhez hasonló értékeket mérnek, egyetlen egy esetben Down-szindrómás a magzat, 609 esetben nem az. Valószínűleg a hcg kicsit magasabb szintje miatt jött ez ki . Az AFP-vel és a következő ultrahanggal még többet fognak tudni, még pontosabban tudnak kockázatot becsülni.
Ami már most biztos, az az, hogy aggódni meg félni nem érdemes :) Nyugodt babavárást, boldog babázást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!