Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtehetem-e, vagy ha kiderül...

Megtehetem-e, vagy ha kiderül ebből bajom lehet? Mit tanácsolnátok? 32/N

Figyelt kérdés

A párommal szakítottam, elvesztette a munkahelyét másfél éve, és azóta az elfoglaltsága az ivás lett.

Sokat veszekedtünk az utóbbi időben, de mindig mikor összeszedtem a cuccom, kiengesztelt..

de betelt a pohár, szóval ejöttem. Azóta már többször is keresett itthon és a munkahelyemen.

A nagy bajom terhes vagyok. S nagyon szeretném a picit, hiszen nem ő nem tehet semmiről. De ha megtudja akkor biztos hogy nem fog békén hagyni. Ha elmegyek másik városba 1-2 évre, ameddig világra hozom a picit és már nem is lesz gyanús, hogy az övé. Letagadhatom előtte?

(Lenne egy férfi akivel mostanába kezdtem ismerkedni, azt mondta, hogy őt nem zavarná, sőt mi több, örülne neki ha vele lennénk, (neki egyébként nem lehet gyermeke)így tudná szeretni a picit.

Tudom, hogy ez nem a helyes megoldás, de nem tudok jobbat. Bíroság/eltiltás nem érdekli. S mióta iszik egyre erőszakosabb is. Én ezt találom a legjobbnak!

2010. máj. 30. 18:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha valóban ennyire sz*r a helyzet,én megtenném(Te kapsz egy normális embert,a picid pedig CSALÁDOT).Csak egyre vigyázz:azt ne nagyon hangoztassátok,hogy a párodnak nem lehet gyereke!
2010. máj. 30. 19:10
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem terveztük és a környezetemben is úgy fogom bemutatni hogy 5 hónapja vagyunk együtt , már hozzá mentem a páromtól, mert így akkor a 3-4. hónapban már megfogannhatott a baba...
2010. máj. 30. 19:28
 3/13 anonim ***** válasza:

Figyu ha megszületik a baba, illetve elötte olyan 7-8 honaposan tegyen az uj parod egy apasagi elismerö nyilatkozatot, az ellen nem tehet semmit a volt parod. Es igy a baba az uj parod nevere kerülhet es teljes apai joga lesz, hiszen hivatalosan ö a gyerek apja.

En megtennem ha a ilyen helyzetben lennek es lenne egy megbizhato uj parom aki ezt elvallalja.:D Sok sikert.

2010. máj. 30. 19:38
 4/13 anonim ***** válasza:
uccso vagyok, es ha esetleg az iszakos ex megis azt gyanitana, bar miert tenne? hogy az öve a pici, joga sem lesz kerni apasagi dns vizsgalatot, mert te mint az anyja es az uj parod mint az apja egyszerüen nem jarultok hozza, hiszen nem kötelessegetek.
2010. máj. 30. 19:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha ilyen rossz helyzetben vagy,és én a Te helyedben lennék biztos,hogy az új párommal lennék.A babáról nem szólnék az exemnek.Élném az életem nyugodtan,békében az új családommal. Remélem minden jól alakul majd! Gratu a babához!
2010. máj. 30. 19:44
 6/13 anonim ***** válasza:
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Szerintem is az új pasit "válaszd". Nem jó egy alkoholista apa mellett felnőni. Így pedig legalább jó apukája lesz a picinek.
2010. máj. 30. 20:23
 7/13 anonim ***** válasza:

jól döntesz,ha úgy cselekszel ahogy az előttem szólók írták!MEGERŐSÍTEM AZ APASÁGIS válaszolót!!!

16 h km

2010. máj. 30. 21:49
 8/13 anonim ***** válasza:
bármikor perelhet az apa. az enyém 8éves koromban vett a nevére.vérvétel pereskedés. milyen undorito. addig anyám előző férje nevét viseltem. mindenki tudta csak az a szerencsétlen ember nem aki 4évig nevelt a sajátjaként. na ez milyen szar!
2010. máj. 31. 05:11
 9/13 anonim ***** válasza:

Nagyon bonyolult helyzetben van, most az tűnik a legjobb megoldásnak, ha az új pároddal vállalnátok ezt a picit. A jogi útvesztőket nem ismerem sajnos, hogy az igazi apa milyen követelésekkel állhat elő, ha egyszer a gyerkőc az új párod nevére van anyakönyvezve, és az apasági nyilatkozat szerint az új párod az apukája. Szerintem amit át kell gondolni, az a jövő. Mindenki előtt titkolni akarjátok, hogy a volt párod az igazi apa? S nem kell-e egyszer a gyermekedet beavatni? Mi lesz, ha akkor meg akarja ismerni az igazi apját? Nagyon nehéz helyzet, de ha szeretnéd a kisbabát, az új párodnak nem lehet gyereke, viszont szeret téged és sajátjaként szeretné a kicsit is, akkor még azt mondhatni, hogy nagyon szerencsés helyzetben vagy, amiért találtál magad mellé egy megfelelő társat!!! És teljesen jogos érzés, hogy ne akard zaklatásnak kitéve élni az életed, és a gyerekedet se tedd ki annak, hogy láthatásra kelljen vinned ahhoz az emberhez, akit legszívesebben kitörölnél az életedből. Nehéz döntés, de szerintem én is megtartanám a babát és az új párommal nevelnénk fel, mintha mindketten édesszülei lennénk. Elvégre a pici is megérdemli a nyugodt, biztonságos életet.

Drukkolok neked!

2010. máj. 31. 11:20
 10/13 anonim ***** válasza:

5.11.-es vagyok. már irtam elöttem szóló, hogy az apa bármikor perelhet. a saját életemről tudok irni, tönkretette apám meg az anyám 8évesen az életem. minden ami addig körbe vett szertefoszlott. elvették a nevem, kaptam új iskolát új osztálytársakkal. semmim nem maradt. még apám se. mert ugye az igazi csak papiron lett apa. a régit pedig a mai napig nem merem sehogy szólitani, pedig már meghalt.

szerintem amit 2ember tud az már nem titok, és a legjobb lenne már most tiszta vizet önteni a pohárba, mert az idő az ugyis megbosszulja. lehet hogy maga a gyerek fog szemrehányásokat tenni ha felnől, hogy miért tiltották el a saját apjától. és hány olyan eset van, hogy nevelőszükők titkolják és kiderül. a gyerek addigi élete összeomlik , minden amiben hitt szertefoszlik, a hazugságok miatt. a hazugság nem vezet sehova. és az csak mese, hogy titokban fog maradni.

Amit 2 ember tud az már nem titok!

2010. máj. 31. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!