Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtehetem, hogy nem adok...

Megtehetem, hogy nem adok semennyit a dokinak+szülésznek a szüléskor?

Figyelt kérdés

Nincs fogadott orvosom,nem is lesz,sztk-ba járok,mert nem engedhetem meg magamnak a magándokit.De mi van ha a szülést sem "engedhetem meg magamnak"??Elvileg ez nem ilyen kötelezően fizetendő összeg,nagy viták is vannak róla.

Mit gondoltok erről?

egy aggódó 31 hetes kismami

2010. dec. 17. 22:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Persze hogy megteheted hogy nem adsz semmit!Nekik ez a dolguk,nekem se adnak semmit mert kiszolgálom a boldba a vásárlókat.Én is ügyeletesnél fogok szülni,nincs fogadott dokim!

32.hetes km

2010. dec. 17. 23:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha ügyeletesnél szülsz, akkor mire adnál??? Kap a munkájáért fizetést! A fogadott orvosnak azért szokás fizetni, mert bemegy hozzád a munkaidején kívül. Aki ügyeletben van, az nem plusz időt vagy munkát áldoz rád, hanem a munkaidejét, azt meg kifizeti neki a munkahelye.

Nyugodj meg, ha nem választasz orvost, nem kell fizetned.

2010. dec. 17. 23:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Most kicsit megnyugodtam,mert azt hittem le fog itt hurrogni mindenki. Akkor jó. Én is úgy érzem,ahogy írtátok,hogy az ügyeletes alapból ott van,az a munkája,attól még nem lesz kevésbé jó orvos,hogy utána nem kap semmit(legalábbis remélem).
2010. dec. 17. 23:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is az ügyeletes orvosnál szültem (illetve császár volt, de mindegy). Először úgy gondoltam, hogy nem adok neki semmit, végülis ez a dolga. Aztán a szülés után minden nap megnézett, megvizsgált, tök lelkiismeretesen foglalkozott velem. Ezért a varratszedés után adtam neki tízezret. Ő is boldog volt, én is elégedett voltam. Remélem, ha lesz második gyerekem, őt is nála szülhetem.
2010. dec. 17. 23:24
 5/9 anonim ***** válasza:
En eleve nem ertek egyet azzal, ami otthon megy. Mert sok orvos mar elvarja a halapenzt es nem is keveset. Holott letettek a Hippokrateszi Eskut, ami eppen arrol szol, hogy a hivatasuk az, hogy eletet mentsenek, gyogyitsanak, nem pedig, hogy ezert cserebe barmit is elvarhatnak. Az, ha valaki lelkiismeretesen vegzi a munkajat, nagyon helyes. En szerencses vagyok, mert el tudtam kerulni kulfoldre, es elmondhatom, az egyik vedono, a mobilszamat is megadta, hogy ha barmi gond van, nyugodtan hivjam. Kotelessege? Nem. De itt nem is hallottak ilyesmirol, hogy halapenz, boritek nelkul 100x kedvesebbek es segitokeszebbek mint otthon. Ugy hogy ne erezd magad rosszul, ha nem tudsz adni. Mindenki vegzi a dolgat, es otthon sajnos nagyon sokan alul vannak fizetve, nem csak az orvosok, nem lenne szabad elvarni ilyen csusztatott penzeket.
2010. dec. 17. 23:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Első terhességemnél volt fogadott orvosom, mégsem ő műtött (császár volt). Utána mindössze egyszer jött be hozzám, úgyhogy nem is adtunk neki semmit. (Annak sem, aki műtött.)

Most megint kismama vagyok és nem fogok orvost fogadni.

Azt szoktam mondani, hogy az én munkámért sem csúsztatják a zsebembe a borítékot, pedig én is lelkiismeretesen dolgozom (illetve dolgoztam a Fiam előtt). Ez a munkája, kap érte fizetést. Ha kevesli azt, ugyanúgy elmehet máshová dolgozni, mint más.

2010. dec. 18. 05:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Én sem adtam... Hozzá jártam magánrendelésre, és pont bent volt, mikor bementünk szülni. De mikor lejárt a munkaidő, haza is ment. A varratot mondjuk ő szedte ki, na de nehogy azért még fizessek is... Ez a dolguk, igaz, hogy rettentően keveset keresnek, de a sok magánrendelésen bőven visszajön...
2010. dec. 18. 07:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát azért hallani külföldi orvosokról is horror történeteket. És vannak Magyarországon is olyan orvosok, akik hálapénz nélkül is mindent megtesznek a betegekért. Én erről is tudnék mesélni nem egy történetet. És nagyon kedvesek a havi nevetségesen szánalmas fizetésükért.

És itt az oldalon nézd meg a válaszokat hasonló kérdésre, nem az orvos kéri a pénzt, némely beteg ragaszkodik görcsösen a dugjunk pénzt zsebbe dologhoz.

Nem elvileg, gyakorlatilag sem kötelezően fizetendő összeg és ha szülés előtt adod, akkor bűncselekmény is. Szülés után meg valóban hálapénz, ami rád tartozik és megteheted, hogy semmit nem adsz, mert az állam fizet érte.

2010. dec. 18. 09:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsóval egyet értek!

Én magándokinál szülök, neki adok pénz, mert éjjel nappal a rendelkezésemre áll, ha éjjel, vagy ünnepnap szülök, akkor is mellettem lesz. Nyilván ezt nem a munkaidejében teszi és nekem is kifizetik a túlóráimat, amit munkaidőn kívül töltök benn. A százezrekkel én sem értek egyek, 50 ezer forint legyen már elég plusz egy fél napért!

De Neked maximálisan igazad van, az ügyeletes a dolgát végzi, fizeti az állam. Ha nagyon meg vagy vele elégedve, esetleg adjatok egy üveg bor jelképesen vagy ilyesmit, de ügyeletesnek én sem adnék.

2010. dec. 18. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!