Megtehetem, hogy nem adok semennyit a dokinak+szülésznek a szüléskor?
Nincs fogadott orvosom,nem is lesz,sztk-ba járok,mert nem engedhetem meg magamnak a magándokit.De mi van ha a szülést sem "engedhetem meg magamnak"??Elvileg ez nem ilyen kötelezően fizetendő összeg,nagy viták is vannak róla.
Mit gondoltok erről?
egy aggódó 31 hetes kismami
Persze hogy megteheted hogy nem adsz semmit!Nekik ez a dolguk,nekem se adnak semmit mert kiszolgálom a boldba a vásárlókat.Én is ügyeletesnél fogok szülni,nincs fogadott dokim!
32.hetes km
Ha ügyeletesnél szülsz, akkor mire adnál??? Kap a munkájáért fizetést! A fogadott orvosnak azért szokás fizetni, mert bemegy hozzád a munkaidején kívül. Aki ügyeletben van, az nem plusz időt vagy munkát áldoz rád, hanem a munkaidejét, azt meg kifizeti neki a munkahelye.
Nyugodj meg, ha nem választasz orvost, nem kell fizetned.
Első terhességemnél volt fogadott orvosom, mégsem ő műtött (császár volt). Utána mindössze egyszer jött be hozzám, úgyhogy nem is adtunk neki semmit. (Annak sem, aki műtött.)
Most megint kismama vagyok és nem fogok orvost fogadni.
Azt szoktam mondani, hogy az én munkámért sem csúsztatják a zsebembe a borítékot, pedig én is lelkiismeretesen dolgozom (illetve dolgoztam a Fiam előtt). Ez a munkája, kap érte fizetést. Ha kevesli azt, ugyanúgy elmehet máshová dolgozni, mint más.
Hát azért hallani külföldi orvosokról is horror történeteket. És vannak Magyarországon is olyan orvosok, akik hálapénz nélkül is mindent megtesznek a betegekért. Én erről is tudnék mesélni nem egy történetet. És nagyon kedvesek a havi nevetségesen szánalmas fizetésükért.
És itt az oldalon nézd meg a válaszokat hasonló kérdésre, nem az orvos kéri a pénzt, némely beteg ragaszkodik görcsösen a dugjunk pénzt zsebbe dologhoz.
Nem elvileg, gyakorlatilag sem kötelezően fizetendő összeg és ha szülés előtt adod, akkor bűncselekmény is. Szülés után meg valóban hálapénz, ami rád tartozik és megteheted, hogy semmit nem adsz, mert az állam fizet érte.
Utolsóval egyet értek!
Én magándokinál szülök, neki adok pénz, mert éjjel nappal a rendelkezésemre áll, ha éjjel, vagy ünnepnap szülök, akkor is mellettem lesz. Nyilván ezt nem a munkaidejében teszi és nekem is kifizetik a túlóráimat, amit munkaidőn kívül töltök benn. A százezrekkel én sem értek egyek, 50 ezer forint legyen már elég plusz egy fél napért!
De Neked maximálisan igazad van, az ügyeletes a dolgát végzi, fizeti az állam. Ha nagyon meg vagy vele elégedve, esetleg adjatok egy üveg bor jelképesen vagy ilyesmit, de ügyeletesnek én sem adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!