Mit csináljak, hogy ne hízzak tovább?
Szia, üdv a klubban :D Én is 31 hetes vagyok, akkor egyszerre hozzuk világra a kicsiket.
Szerintem pedig vizesedsz. Én most 3 kg-nál járok, pár centivel magasabb vagyok, mint te. 166 cm és 53 kg-val kezdtem a terhességet. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a fehér, durum , tönköly és teljes kiőrlésű termékek mind egyformák, így sajnos terhesség során aki hajlamos rá vizesedést okozhat. Én már a terhességem előtt kiiktattam ezeket a dolgokat. Én egy héten 4 szer tornázok , vagy séta és bicikli van de már nekem is kicsit nehezebb. Én nem igazán használok sót sem , kerülöm az ilyen étkeket. Én így csinálom. Anyám 20 kg-ot szedett fel velem, az elejétől vizesedett. Aztán mind lement róla. Szerintem ne aggódj, szülés után 10 kg-k lemennek, utána meg a maradék is.
Mivel elég vékonyka vagy/voltál, így terhessen nem csoda, ha hízol, mert nem volt tartalékod... a szervezeted emg tudja mennyi kell neki.. hiába figyelsz az étkezésre, a szervezeted raktároz, mert nem az alakod az első, hanem a baba egészsége... és ezek szerint kell neki.
Ha nem zabálsz, nem nassolsz állandóan, figyelsz és változatosan eszel, nem két ember helyett, akkor már mindent megtettél azért, hogy csak annyit szedj föl amennyi kell. Ettől szülés után még simán hamar visszanyered az alakod. Anyukám 48 kilóval lett terhes, és 26 kilót hízott velem (2600g 48cm.el születtem) Nagyon gyorsan lement róla minden és kb 4 hónap múlva már a régi súlyánál volt. És attól, mert nem látod, hogy vízesedsz, még tele lehetsz vízzel. Pl én 13kg-al mentem szülni, majd 4 nappal utána, mikor alig ettem, szószerint egy zsemle pár keksz meg 3 liter víz volt a napi adagom, 12kg+ volt rajtam mikor hazamentem... 4 kilós babát szültem... és csak 1 kg ment le O.o
Gyakorlatilag 2 hét alatt lement rólam a 12 kg... ez mind mind víz volt, pedig nem dagadt be semmim ..
Nem kell ezen parázni. Az ember nagyon jól ki van találva, terhességnél pláne, hogy a magzat mindent megkapjon az egészséges fejlődésért.
Nem viccből mondják, a vékony kismamák többet híznak mint a dagik. A tartalék az tartalék :D
Boldog babavárást és jó egészséget. Hidd el, megszülsz és észre sem veszed visszanyered majd hamar az alakod :) Ne aggódj a kilókon, főleg, ha még figyelsz is az étkezésre. Ennél többet nem tehetsz, koplalni és fogyózni tilos a baba egészsége miatt.
Ha ez megnyugtat, akkor én 156 cm vagyok a terhességet alultápláltan kezdtem (48 kg) és most 71 kiló vagyok a 37.-ik héten. Tiszta víz vagyok. A dokim azt mondta hogy mire kívülről elkezd látszani a vizesedés, addigra a szövetekben már több liter víz felhalmozódik, ami nem látszik. Szóval én nem aggódom. A babám egészséges korának megfelelő méretekkel rendelkezik. 😀
Szülés utàn lemegy a nagyja.
"Tény, kevesebbet mozgok"
S válaszoltál is a kérdésedre. Mozogj többet/egyél kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!