Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek észre vették...

Szerintetek észre vették volna a vizsgálaton? MR

Figyelt kérdés

Azt tudni kell rolam hogy erősen hipochonder vagyok , jelenleg 3.trimeszterben járok és 2 hete tartó gyakori és sok pisilés miatt az orvos felvetette a diabetes insipidus lehetőségét akkor nem tudtam mi és utána néztem és azt olvastam hogy agyi, agyalapimirigy elváltozásokkor jön létre legtöbbször.

1 éve Mr re saját meggondolásbol mentem akkor mikor kiszáltam az MR gépből és rémülten rákérdeztem a képalkotó orvos és asszisztens azt mondta nincs agydaganatom utána 1 óra mulva a főorvos doktornővel beszéltem és annyi volt hogy az agyalapi mirigyem nagyobb volt mint kéne de nem daganat , valoszinu stressztől stb . de mást nem találtak és az volt rá irva hogy KÓRÓS jelnövekedés nem látható. Elküldött azért egy hormon vérképre ami jó lett ez is számunkra azt bizonyitotta nincs baj. Viszont ez miatt holnap kell menjek Koponya mr re...és félek hogy mégis van valami akkor. Valamint hogy mennyi az esélye hogy ott látják a daganatot stb. mert arra gondoltam hogy nem látták vagy nem tudom .

2017. okt. 27. 12:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%
3. trimeszterben, de egész terhesség alatt tilos a röntgen,az MR pedig erősen ellenjavalt, nem tudom , terhesen téged melyik felelőtlen doki akar vizsgálgatni??
2017. okt. 27. 12:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Pedig az orvosom /házi és nő sürgösen kérte ?!! Probáltam utána nézni és azt olvastam hogy 3.hónap után lehet.
2017. okt. 27. 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
És ha netán kiderül, hogy gond van az agyalapi mirigyeddel, akkor mit fogsz csinálni? kemo , sugárzás nem jöhet szóba abszolút,....nameg nem gondolod, hogy a gyakori pisilés attól lehet inkább, hogy a baba befordult és nyomja a hólyagodat????
2017. okt. 27. 12:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Sokat pisilsz, oké. De sokat iszol is? Vagy csak gyakran jársz pisilni?
2017. okt. 27. 12:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Sokat pisilek és folyamatos szomjuságom van . és a Nátrium szintem épphogy jó vagyis már alacsonyabb is 135 ...Igazábol épp azért kérdeztem mert nem szeretném a vizsgálatot és hogy mennyi az esélye hogy mégis csak valami daganat van, vagyis hogy mennyire láthatták hogy mitől volt nagyobb az agyalapi mirigyem .
2017. okt. 27. 12:27
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Gyere le jóisten...

Anyukám, erősen terhes vagy. A baba nyomja a hólyagot. Az lenne furcsa, ha nem futkosol öt percenként pisilni.

A végén olyan is lehet, hogy ha nem jutsz el pisilni időben, vagy tüsszentesz, akkor becsurran.

MR helyett Kegel-gyakorlatokra van szükséged.

2017. okt. 27. 12:34
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Napok óta teszel fel rengeteg kérdést erről. A nátrium szinttől, a vesén at az mr-ig. Nőgyógyászoddal beszéltél? Ha ilyen gyanú van, akkor merni kellene a bevitt es kipisilt folyadék mennyiségét. Mert hogy te soknak érzed, az egy dolog. Cukrod rendben van?
2017. okt. 27. 12:41
 8/14 A kérdező kommentje:
Igen a cukrom rendbe van .
2017. okt. 27. 12:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
3 trimeszterben éjszakánként keltem 4-5x, nappal meg negyedóránként mentem pisilni (nem terhesen meg alig). Eszembe se jutott, hogy akár csak megemlítsem a dokinak, nyilván a baba miatt kellett annyit, nyomta a hólyagot. Fura, hogy a te dokid erre nem gondol, csak egyből a legrosszabbra :O
2017. okt. 27. 13:51
 10/14 anonim ***** válasza:

“A betegség tünetei az olthatatlan szomjúságérzés és a nagy mennyiségű vizelet ürítése. A szomjúság olyan nagyfokú lehet, hogy a beteg csak jeges vízzel tudja a szomját oltani, zavarja az éjszakai pihenését és természetesen a mindennapi életvitelét. Az ADH teljes hiányakor a napi felvett és kiürített folyadék mennyisége a 20 litert is elérheti. El lehet képzelni, hogy mekkora terhet ró ez a vesékre. E miatt következményes vesemedence, ill. húgyvezeték tágulat is létre jöhet.”

Sztem amit leírtál, ettől igen messze van. Harmadik trimeszterben 10 percenként jártam pisilni, teljesen természetes. Az meg, h egy darab laboreredmény picit alacsony, nem diagnosztikai értékű.

2017. okt. 27. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!