Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vettek vért a 12 hetes genetik...

Vettek vért a 12 hetes genetikai vizsgálaton?

Figyelt kérdés
nekem a papiromat a nő aki levette a vért nem vette el ,és most ma a védönő visszaküldött,hogy az fontos de a nő a vérvételen azt mondta nem baj majd meg megcsináljuk a 17 hetesen.most akkor baj vagy nem ha nincs véreredmeny?
2009. jún. 24. 14:47
 1/10 A kérdező kommentje:
És még annyi,hogy a terhes vitamin mellé még milyen gyogyszert szedtek?nekem vérképzöt irt fel a védönőm azt mondta minden kismama vérszegény.
2009. jún. 24. 15:02
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen,baj,mert ilyenkor tudják megállapítani mindent....Én is szedtem vérszaporítot,a Neoferoforgammát,de az utolsó hetekre leállított az orvos,mert felszaladt a vörösvérsejtszámom.31hetes km

2009. jún. 24. 15:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát ilyet még nem is hallottam hogy minden kismama vérszegény.Honnan szedte a védőnő?Én vastablettát szedek plusszba de amikor a terhes vitamint veszembe akkor aznap a vasat nem,mert a terh.vit.-ban is van vas.

A 12. heti uhn tőlem nem vettek vért.Szerintem nem baj hogy nincs véreredmény,tudod ezek a védőnők állandóan túloznak és kötik az ebet a karóhoz.Mondjuk nekem rendes a védőnőm de már kezdem őket utálni.Vajon ők is ennyire "papír szerint" nevelték a gyereküket ahogyan azt tőlünk elvárják?

2009. jún. 24. 15:13
 4/10 A kérdező kommentje:
mi az a minden amit meg tudnak állapitani?
2009. jún. 24. 15:18
 5/10 anonim ***** válasza:

szia, 12 hetesen azért vesznek vért hogy a down-kort szűrjék, 17 hetesen pedig az AFP-t nézik, a kettő más, fontos ez a véreredmény is menj vissza,

nálunk is a 12 hetes uh. után van vérvétel, aki meg leveszi annak nem lehet mérlegelni, hogy meg kell-e csinálni, amilyen beutalód van köteles levenni hozzá a vért, neki ennyi a dolga, menj vissza mert fontos ez a szűrés is és máskor nem ad pontos eredményt,

minden jót

2009. jún. 24. 15:19
 6/10 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok.

Most akkor a 12. heti genetikai nem azért van hogy a down-t szűrjék?Mert én úgy tudtam és tőlem sem vettek vért.Ne ilyeszgessetek.

2009. jún. 24. 15:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha csak UH-ra megy vki,akkor nem vesznek vért.Amennyiben a kombinált,illetve az integrált tesztet is elvégezteti,abban az esetben igen.Ha azonban a 12.héten nem vettek vért,nem tudják elvégezni ezt a 2 tesztet,mert a később levett vér ezekhez már nem jó.Ezzel a down kórt,az Edwards szindrómát,és a nyitott gerinc meglétét tudják(nagy biztonsággal)megállapítani(illetve kizárni).Ha erről lemaradtál menj quartett tesztre,ott a 16-18 hetesen levett vérből készítenek kockázat számítást.
2009. jún. 24. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:
A 12. héten lehet csináltatni integrált és kombinált tesztet, ami alapján nagy bizonyossággal becsülhető a Down és még pár genetikai probléma. Minkét fajta tesztnél van egy vérvétel és egy ultrahang. Ebből a kettőből becsülnek kockázatot. Ez azonban nem kötelező vizsgálat, bár jóval megbízhatóbb, mint a hasonló célú AFP teszt, ami viszont már elég elavult.
2009. jún. 24. 15:28
 9/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok, 2 éve még nálunk sem csináltak, én kéthét múlva megyek 12 hetes uh-ra és utána vérvételre, ez az úgynevezett kombinált teszt down-kórra
2009. jún. 24. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem baj, hogy nem vettek le vért, ami egyébként sem kötelező. Sok kismamának csak UH van 12. héten, ahol nyaki redő méretéből és az orrcsont meglétéből lehet következtetni arra, hogy a babánál fennáll-e a Down kór veszély vagy sem. A 12. heti vérvételen két értéket néznek: Papp-A és free B-HCG-t, ami szintén a Down kór kiszűrésére alkalmas kb. 80% biztonsággal. A vért a 17. héten is le tudják venni, ekkor Papp-A-t már nem mérnek, de free B-HCG-t, AFP-t és még másik két vérmarket igen, és ennek eredményében állítanak fel egy kockázatszámítást elsősorban Down kórra. Szóval ne aggódj, a 12. heti UH a fontos, a vérvétel csak lehetőség, amit még le tudnak venni a 17. héten is! Az UH pedig 75% biztonsággal kimutatja, hogy a baba egészséges, a vérvétel csak 50-55% biztonságú, ugyanúgy, ahogy az AFP-nél, ezek a vérértékek is sok kismamánál eltérnek. A kettő kombinációja tesz ki a 85%-ot.

Boldog babavárást!

2009. jún. 24. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!