Vettek vért a 12 hetes genetikai vizsgálaton?
Szia!
Igen,baj,mert ilyenkor tudják megállapítani mindent....Én is szedtem vérszaporítot,a Neoferoforgammát,de az utolsó hetekre leállított az orvos,mert felszaladt a vörösvérsejtszámom.31hetes km
Hát ilyet még nem is hallottam hogy minden kismama vérszegény.Honnan szedte a védőnő?Én vastablettát szedek plusszba de amikor a terhes vitamint veszembe akkor aznap a vasat nem,mert a terh.vit.-ban is van vas.
A 12. heti uhn tőlem nem vettek vért.Szerintem nem baj hogy nincs véreredmény,tudod ezek a védőnők állandóan túloznak és kötik az ebet a karóhoz.Mondjuk nekem rendes a védőnőm de már kezdem őket utálni.Vajon ők is ennyire "papír szerint" nevelték a gyereküket ahogyan azt tőlünk elvárják?
szia, 12 hetesen azért vesznek vért hogy a down-kort szűrjék, 17 hetesen pedig az AFP-t nézik, a kettő más, fontos ez a véreredmény is menj vissza,
nálunk is a 12 hetes uh. után van vérvétel, aki meg leveszi annak nem lehet mérlegelni, hogy meg kell-e csinálni, amilyen beutalód van köteles levenni hozzá a vért, neki ennyi a dolga, menj vissza mert fontos ez a szűrés is és máskor nem ad pontos eredményt,
minden jót
A második válaszoló vagyok.
Most akkor a 12. heti genetikai nem azért van hogy a down-t szűrjék?Mert én úgy tudtam és tőlem sem vettek vért.Ne ilyeszgessetek.
Nem baj, hogy nem vettek le vért, ami egyébként sem kötelező. Sok kismamának csak UH van 12. héten, ahol nyaki redő méretéből és az orrcsont meglétéből lehet következtetni arra, hogy a babánál fennáll-e a Down kór veszély vagy sem. A 12. heti vérvételen két értéket néznek: Papp-A és free B-HCG-t, ami szintén a Down kór kiszűrésére alkalmas kb. 80% biztonsággal. A vért a 17. héten is le tudják venni, ekkor Papp-A-t már nem mérnek, de free B-HCG-t, AFP-t és még másik két vérmarket igen, és ennek eredményében állítanak fel egy kockázatszámítást elsősorban Down kórra. Szóval ne aggódj, a 12. heti UH a fontos, a vérvétel csak lehetőség, amit még le tudnak venni a 17. héten is! Az UH pedig 75% biztonsággal kimutatja, hogy a baba egészséges, a vérvétel csak 50-55% biztonságú, ugyanúgy, ahogy az AFP-nél, ezek a vérértékek is sok kismamánál eltérnek. A kettő kombinációja tesz ki a 85%-ot.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!