Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ekkora baj h nem...

Tényleg ekkora baj h nem szedem rendszeresen a terhesvitamint?

Figyelt kérdés

Elevitet szedtem es folsavat minden nap a 13.hét végéig. Azóta heti 2 szemet veszek be az elevitbol.

Amugy vasat szedek mert verszegeny vagyok meg magneziumot.

Neha bekapok egy kalciumot vagy D vitamint.

Sogornom kerdezte h szedem e es mikor ezt meseltem neki verben forgott a szeme h ezt h tehetem. Mert vagyok ilyen buta hat azt szedni kell vegig meg szoptatas alatt is.

Szoptataskor tervezem is szedni rendszeresebben. De most nem erzem azt h fontos lenne minden nap. Egeszsegesen taplalkozom. Eszem gyumolcsot es zoldseget is minden nap. De igy is szinte megharagudott h nem szedem..

Ti vegig szedtétek?

Én úgy erzem ez nem jogos.

Nem is azt varom h velem "szidjátok", mert amugy rendes no , joban vagyunk.

Inkabb az erdekelne ki meddig szedte és vajon rosszul csinálom?:/ köszi

2017. okt. 23. 11:50
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Szia.

Mi az a maltofer ?

2017. okt. 23. 12:28
 12/41 anonim ***** válasza:
87%
Egészséges babát szültem, mnden rendben! Nekem az orvosom mondta, higy a vas mellé mikor milyen vitamint szedjek, mert mindegyik trimeszterben más a fontos. 10-es voltam.
 13/41 anonim ***** válasza:
77%
A maltofer az vas és folsav egyben.
 14/41 A kérdező kommentje:
Ja ertem koszonom. :) holnap amugyis megakartam kerdezni tole h mit szedjek még vagy ilyesmi. Most a terhesvitamint is megmérdezem.
2017. okt. 23. 12:30
 15/41 anonim ***** válasza:

Én szedtem + mellette magnéziumot 2x3-at, mert folyton keményedett a hasam. Novemberben derült ki, hogy terhes vagyok, amikor nem igazán jut hozzá az ember napi szinten normális gyümölcshöz, max. a minimum 2 hetet utaztatott, vagy vegyszerrel kezelthez, a bió (ha az egyáltalán és melegházban növekszik), az megfizethetetlen. Szóval kellett a pótlás, sőt nyáron is szedtem már nagy hassal, amikor szinte belefulladtunk az eperbe, almába stb.

A terhesvitamintól nem fogsz elhízni. Ha alkatilag hízásra hajlamos vagy, akkor anélkül is felszaladnak a kilók.

Különben nem értem a logikád. Most nem szedsz, mert helyesen táplálkozol és nincs rá szükséged, de szoptatáskor akarsz szedni. Csak kérdezem, hogy akkor nem fogsz helyesen táplálkozni, hogy akkor meg szedni akarod? Mert igazából akkor már tök mindegy lesz, mert ha akkor is normálisan táplálkozol majd, akkor ugyanolyan felesleges lesz akkor szednek, mint most, pedig most nagyobb szükség lett volna rá kiegészítésként.

2017. okt. 23. 12:32
 16/41 A kérdező kommentje:
A logikám az h akkor lehet h nem fogok hányni tőle. :) ha igen akkor nem szedem szülés után sem hanem megkérdezem az orvosom mit érdemes szedni. Kirpóbábaltam mas terhesvitamint is de mindtol a gyomrom keszül ki
2017. okt. 23. 12:37
 17/41 A kérdező kommentje:
Dióban mondjuk nincs hiányom ha már emlited , mert szuleimnek van 4 diófájuk és egesz évre való van,mézzel vagy anélkül szoktam belőle enni :)
2017. okt. 23. 12:38
 18/41 anonim ***** válasza:
75%
Szia, én a gravidával jártam úgy mint te az elevittel, ha bevettem tuti hányás lett. Vitamint váltottam és nem volt probléma. 12 hétig jó ha szeded utána nekem is azt mondta a dokim, hogy elég 2-3 naponta.
2017. okt. 23. 12:43
 19/41 anonim ***** válasza:

Milyen vitaminokat próbáltál? Ha evés közben vagy előtt veszed be, akkor is hánysz tőle?

Ha 1 órával utána hánysz, akkor sok minden nem szívódik fel, mert kihányod a nagy részét. Így 2-3 dl multivitaminos gyümölcslével is többet érsz.

2017. okt. 23. 12:43
 20/41 anonim ***** válasza:
Három gyerekem van,mindhárom terhességem alatt 14.hétig szedtem,utána csak folsav,calcium és magnézium,tökéletesen egészségesek a gyerekek.
2017. okt. 23. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!