Túlsúlyúllyal kezdtem a terheségemet. Nagyon aggodok mert 17 hetes vagyok és már 8 kilót híztam. Sajnos reggeltől estig gyümölcsöt ennék. Mit tegyek?
Ha valaki túlsúllyal lesz terhes, akkor az sem baj, ha egyáltalán nem hízik a terhesség alatt!
Elvileg az sem lenne gond, hogy gyümölcsöket eszel, inkább a mennyiségek lehetnek problémásk, ha hízol töle!
A gyümölcsök többnyire tiszta cukrosak. Embereld meg magad. Nem az 1800-as években élünk, hogy elhidd, hogy belepusztulsz, ha nem eszed meg, amit "megkívánsz". Ha egyedül képtelen vagy, akkor fordulj dietetikushoz, hogy segítsen étrendet összeállítani és tartsd magad hozzá. Elhízva kezdted, felszedtél 8 kilót, holott a gyereked még 200 gramm körül van, egyenes úton haladsz a terhességi cukor meg a toxémia felé, mert képtelen vagy magadon uralkodni. Gratulálok!
Ha kövér vagy és fogysz azzal nem ártasz a babának FELTÉVE, HA NEM FOGYÓKÚRÁBA KEZDESZ, hanem pl. a cukros kismamák 180 grammos szénhidrát diétáját követed. Ami nem abból áll, hogy megeszel egy kiló szőlőt aztán egésznap tátod a szádat ugye... Ha így haladsz úgy is erre a diétára fogsz szorulni, szóval nem árt, ha gyakorolsz.
Mit tegyél? Felnőtt nő létedre, uralkodj magadon.
Eleve nem értem az embereket, akik felhizlalják magukat, és ha eleve elhízottan kezdted a terhességet, és már ennyi rengeteget híztál, ezzel csak a babának ártasz. A gyümölcsben rengeteg a cukor, ne is haragudj ez általános iskolás tananyag.
mondjuk szépen utánanézel, hogy melyik gyümölcsnek kevesebb a cukortartalma... első lépés.
aztán majd embereld meg magad. majd ha gyerek is üvölt a cukorért, tömöd a fejébe?
Mekkora budos parasztok vagytok néhányan!
Egyreszt nem tudhatjuk miert kezdett tulsullyal pl lehet h lombik baba es a hormonoktol hizott ti meg itt osztjatok. De barmi mas oka is van a tulsulynak senkinek nem feladata h lebassza!
Kitartas kedves kerdezo szamold a kaloriat meg a CH-ot sajnos a gyumolcs tenyleg a legrosszabb.
Egyel mertekkel teljes kiorlesu kenyeret, a margarint vajat majonezt es tarsait felejtsd el. Sok zoldseget, feher hust. Teszta liszt cukor zsiros tej, udito tilos. Korlatlanul eheted a paradicsomot ubirkat es a gombat.
Edesseg gyanant: kis sovany turo egy pohar natur joghurt v kefir, osszeturmixolod, tehetsz bele chia magot, meg egy kis edesitoszert poharba adagolod dobsz a tetejere 5szem afonyat. Hutod es uzsinnara megeszed.
1.gyerekemmel 45 kg val lettem terhes 30❗Kg ot híztam és nem lettem cukros a baba 2950g 51cm lett 4 hónapos volt amikor mar 48kg voltam
2. Gyerekemmel cukros lettem betartottam a 160g CH dietat es csak 20❗Kg ot híztam 3720g 56 cm lett most 9 hós és csak 5 kg volt rajtam
3. gyerek 5 kg plusz sullyal kezdtem 12 hetes vagyok 160g CH-t eszem es a kaloriat is szamolom eddig 8kg-t híztam a cukrom gyönyörű de a levegőtől is hízok. De tudom, h megszulos es ujra a regi leszek.
Boldog babavárást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!