Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szinetár Dóra genetikai...

Szinetár Dóra genetikai ultrahangon részt vett?

Figyelt kérdés
Szinetár Dóra azt írta, a kötelezőn kívül nem vett részt egyéb vizsgálaton, hogy a down kórt kiszűrje. De a 12. és 18. heti genetikai ultrahang az kötelező, nem? 3. gyerekét váró 35 éves, 28 hetes kismamaként felmerült bennem, hogy nem vették észre? Tudom, függ géptől, szonográfustól meg sokmindentől, de nyilván jó helyen voltak... Én az istenhegyi klinikán voltam, kombinált teszttel egészítettem ki, alacsony lett a kockázat, tudom, ez csak egy arány...de azért erősen bízom benne, hogy egészséges a babám. Ti, akik most vagytok kismamák, nem gondolkodtatok ezen el? Amúgy a döntésére nem akarok kitérni, vagy véleményezni, megmondom őszintén, inkább csak ez az aspektusa érdekel.
2017. okt. 6. 18:11
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
összeegyeztethető = összeegyeztethetetlen
2017. okt. 11. 11:10
 22/22 anonim válasza:

Valójában a nifty-ék egy HAMIS játékot játszanak a számokkal.99%-ról beszélnek, de nem említik, hogy mivel NEM mindig magas a down kór kockázata, ezért a valós hamis-pozitív arány sokkal nagyobb.. Egy 27-30 éves nő esetén egy pozitiv nifty teszt CSAK 50% VALÓSZÍNŰSÉGET AD ARRA, HOGY TÉNYLEG DOWNOS A MAGZAT!!! Erről elfelejtenek beszélni!!!!! Ez felelőtlenség, és csak a bevételmaximalizálás miatt van.

Vegyünk például a 100 ezer (27-29éves) várandós anyukát. A down előfordulási gyakoriság körülbelül 1ezrelék. Ez azt jelenti, hogy a fenti számból csak 100 magzat Down-szindrómás (100 X 1000 = 100 000). Ezek közül 99,5 pozitív NIFTY (v. prena)-eredményt kap, a 99,5% -os érzékenységi ráta miatt. Ugyanakkor van 100 olyan anya, akinek nem downos a magzata, de SZINTÉN pozitív NIFTY -jelentést kap (100 000 - 100-down magzatos anya= 99,900 X 99,9% = 100).

TEHÁT 100 VALÓDI POZITÍV ÉS 100 HAMIS POZITÍV EREDMÉNYÜNK VAN. A "pozitív" teszt tehát a huszasévei végén járó anyánál CSAK 50% -OS ESÉLYT MOND ARRA NÉZVE, hogy tényleg Down-os a magzat!!!!!!!!!!!!! (100 valódi pozitív a 200 pozitív jelentésből = 50% arány).

2017. dec. 15. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!