Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szinetár Dóra genetikai...

Szinetár Dóra genetikai ultrahangon részt vett?

Figyelt kérdés
Szinetár Dóra azt írta, a kötelezőn kívül nem vett részt egyéb vizsgálaton, hogy a down kórt kiszűrje. De a 12. és 18. heti genetikai ultrahang az kötelező, nem? 3. gyerekét váró 35 éves, 28 hetes kismamaként felmerült bennem, hogy nem vették észre? Tudom, függ géptől, szonográfustól meg sokmindentől, de nyilván jó helyen voltak... Én az istenhegyi klinikán voltam, kombinált teszttel egészítettem ki, alacsony lett a kockázat, tudom, ez csak egy arány...de azért erősen bízom benne, hogy egészséges a babám. Ti, akik most vagytok kismamák, nem gondolkodtatok ezen el? Amúgy a döntésére nem akarok kitérni, vagy véleményezni, megmondom őszintén, inkább csak ez az aspektusa érdekel.
2017. okt. 6. 18:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%

Biztos h a kötelező uh-on voltak jelei(jobb esetben) mint elöttem írták a tarkó redő... De az is lehet h csak kicsit tért el,vagy tényleg nem jól nézték(bár azt kétlem).

Én azt mondom nem felelőtlenség,Ők így vállalják ezt az egészet (mert miért is ne?) és megy tovább az élet.nem csak nekik van egy beteg babájuk a világon!akár szülés közben is lehetett volna komplikáció ami súlyosabban ia végződhetett volna!

Fejlesztésekre fognak biztosan járni,ami rengeteget segít!(tapasztalat)

2017. okt. 6. 20:23
 12/22 A kérdező kommentje:

Engem igazából tényleg az érdekel, hogy más, aki éppen terhes, mint én, nem tudom a válaszolók közül hányan azok, az ikres anyukát kivéve más nem írta, szóval hogy mások nem gondoltak e bele, hogy basszus, akkor lehet, hogy nekem is elnézték. Vajon a kombinált teszt ad-e annyival többet hozzá.

A privát véleményem, hogy szép tőlük, hogy vállalták, én nem lennék képes rá.

2017. okt. 6. 20:57
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Akiket ismerek nőket, akiknek szülés után derült ki, ott sok mindkét esetben sima ultrahangnál látták, hogy valami nincs rendben és küldték őket további vizsgálatra, de ők nem mentek.
2017. okt. 6. 21:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan, hogy csak szülés után derül ki, sőt úgy tudom, hogy másik híres magyar színésznőnél is ez történt, neki is down kóros gyereke van, a szűrővizsgálat nem mutatta ki. Mondjuk szerintem ez nagyon ritka lehet.
2017. okt. 6. 21:22
 15/22 anonim ***** válasza:
95%

Harom olyan ismerosom van, ahol szules utan osszeultek a dokik es javasoltak a genetikai vizsgalatot esetleges down sy miatt. Egyik esetben sem volt a kotelezo ultrahangon into jel, sot az egyik esetben az edesanya kora miatt meg chorionbiopsziat is csinaltak, ami negativ volt es megis felmerult szules utan ujra a gyanu.

Nem emlekszem amugy reszletekre, de ugy emlekszem, hogy a down sy-nak vannak major es minor jelei. Ezeknel az ismerosoknel minor jelekbol volt jelen par az ujszukotteken, illetve az egyik esetben honapokkal (!) kesobb merult fel es javasoltak vizsgalatot. Ha jol emlekszem a mozaik down sy merult fel, de igazabol nem tudom ez pontosan mit jelent.

Egyik sem down sy-s egyebkent.

Kerdezo a te kulon kerdesedre: en is 35 evesen vartam a harmadikat, es 3 mm lett a tarkoredo (Istengegyin, szoval jo helyen jo geppel es tobbszor merve. Sot volt, hogy 3,1 mm-t mertek). Nifty tesztet csinaltattunk, mert a verereredmeny onmagaban tokeletes volt es semmi mas nem utalt a tarkoredo mereten kivul a downra. Negativ lett es nalam szules utan sem ijesztegettek 😀

De azt az idoszakot senkinek sem kivanom. Es azert bennem maradt egy kis ketely, nem valami egyebnek a jele volt-e es ahhoz kepest, hogy harmadik gyerek sokkal aggodosabban figyelem azota is. Sajnos.

Amugy az ismerosi korben nagyon sok babanak volt hatarerteki tarkoredoje es egyik sem lett down-sys. Ugyhogy az uh csak szur nyilvanvaloan a veszelyeztett csoprtra, akiknel tovabbi vizsgalatokra van szukseg, de nem egyenes osszefugges van.

De nem ertek hozza.

2017. okt. 6. 21:30
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit aggódós vagyok, az előző koraszülött lett, nem vészesen, 34 hétre, nem tudni miért, most attól is félek, nehogy megint csak úgy elfolyjon a magzatvíz. Erre ez is. Kicsit hülyén tettem fel a kérdést, nem csámcsogni akartam rajtuk.
2017. okt. 6. 21:43
 17/22 anonim ***** válasza:

Elvileg 7 hónaposan ezt nyilatkozta:

"Nagyszerű, hogy egy gyermek gond nélkül megfogan az én koromban, és minden vizsgálat szerint teljesen egészséges is, így a legnagyobb örömömre a természetes szülésnek sem lesz akadálya."

[link]

Tudom, biztos nem megbízható honlap, meg minden, de gondolom, csak nyilatkozott, különben botrány lenne, hogy hamis riport jön le egy olyan ismert emberrel, mint ő.

2017. okt. 8. 22:22
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Néhány napos korában derült ki, hogy Down-szindrómás a baba, a terhesség alatt nem. Hogy mit gondolok? Szerintem elnézték az uh-n. A terhes, pocakos Szinetár Dóra fotók egy boldog, önfeledt nőt ábrázolnak,ez az újszülöttes kép pedig egy kisírt arcú, megrázkódtatáson végigment nőt ábrázolnak, kényszeresen mosolygót: [link] Nem vagyok kárörvendő, de ne mondja nekem senki, hogy nem baj, jó lesz így is. Ez védekező szöveg! Nincs mit tenni, vállalani kell, nincs kiszállás. Sajnálom, sok erőt kívánok nekik.
2017. okt. 8. 22:56
 19/22 anonim ***** válasza:
lehet hogy vallásosak
2017. okt. 9. 10:21
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! A Down szindrómát ultrahanggal kimutatni képtelenség. Az ultrahangon kis (minor, ahogy valaki írta) és nagyobb jelek utalhatnak (!) a Down szindrómára. Ultrahang alapján egyetlen orvos sem mondhatja biztosra (csak nagyon valószínűre), hogy a baba Down szindrómás. (Vannak persze az ultrahangon is látható, élettel összeegyeztethető jelenségek, de az nem a Down). Ráadásul a Down-os babák kb. 30%-ánál egyszerűen nincs tünet az ultrahangon, ezért nincs is mit látni, vagy nem látni.

Down-t csak genetikai vizsgálattal lehet megállapítani, mivel az genetikai elváltozás.

Szinetár Dóra ilyenen nem volt, így felvállalta azt, hogy Down szindrómás babája legyen ugyanúgy, ahogy ezt nagyon sok nő teszi. Sőt olyan is van, aki elmegy vizsgálatra, tudja, hogy Down szindórmás babát vár mégis megtartja.

Abban pedig egyetértek Veled,hogy ez mindenkinek a magánélete és ő dönti el, mit tesz vagy nem tesz.

2017. okt. 11. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!