Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi segítség várható el?

Mennyi segítség várható el?

Figyelt kérdés
Apukától, mennyi segítséget várjak el? Mennyi a reális? Próbaidőn voltam amikor terhes lettem, a babát választottuk így most én nem dolgozom. 22 hetes vagyok, de már most is nagy tehernek érzem a házimunkát, a bevásárlást, mosást, főzést, vasalást, takarítást. Folyamatosan fáj a csípőm, a derekam, a hátam, ég a gyomrom, néha alig kapok levegőt. A porszívónk nagyon rossz, majdnem le kell guggolni hozzá, hogy ki lehessen porszívózni, így azt már nem nagyon tudom megcsinálni. Viszont bűntudatom van amiért csak ő keres pénzt, és csak ő dolgozik, már akkor is bűntudatom van, ha megkérem, hogy rakja arrébb a poharát, hiszen szegény egész nap dolgozott, én meg egész nap itthon vagyok. Anyukám folyton azt mondja, hogy ne mártírkodjak itt, hanem igen is fogjam be a férjemet segíteni, mert ha megszületik a baba, ebbe belefogok rokkanni. Ti mennyi segítséget vártatok el akkor amikor terhesek voltatok, és mennyit amikor megszületett a baba?
2017. szept. 27. 06:59
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
27-es vagyok. Olvasd el a hozzászólásom. 30 éves vagyok és első babámat várom. Mint írtam nagyon nehezen élem meg a terhességet, sőt én is félek a szüléstől és mindentől. De nem hagyom el magam. Nekem is Vannak rossz napjaim. De ha a férjed valóban ilyen jó férj akkor miért nem vele beszéled meg a dolgaid? Én a férjemnek mondom elsősorban ha valami bajom van, vele beszélek, nem a gyk- n panaszkodom. Sajnos nekem van egy komoly problémám is a terhességem alatt. A rákszűrésem nagyon rossz eredménnyel jött vissza, szülés után műtenek mert kóros sejteket mutat a szövettan. Szóval tudom milyen az hogy egyedül lenni a nap nagy részében és plussz a hányinger a derékfájás és a többi. De ezen csak te tudsz segíteni. Beszélj a férjeddel. Menjetek el kikapcsolódni. Az élet nem csak házimunkából áll. Rázd már meg egy kicsit magad. ( és ezt csupa jóindulatból írtam)
2017. szept. 27. 10:18
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Te amúgy testileg milyen állapotban voltál mikor teherbeestél? Egy átlagos egészséges nőnek 22 hetesen még fel se tűnik, hogy terhes, te meg már alig bírsz mozogni meg csinálni valamit, ez nem normális..
2017. szept. 27. 10:38
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Amennyire én látom, nagyon sok gond van veled, a pároddal, a helyzetetekkel. Én így élni nem tudnék és nem is akarnék.

Az érthető, hogy fáradtabb vagy, ezért nehezedre esik a házimunka. De azért nagyjából el lehet látni a háztartást. Ha ez nem megy, akkor beszélni kell az orvossal és tanácsot kérni. Fáradtság lehet vérszegénységtől, cukorbetegségtől stb. A derékfájásra javasolhat gyógytornát. Én a mostani terhességemnél jártam úgy, hogy 9 hetesen a jobb lábamra nem tudtam ráállni és fájt a derekam. Elmentem a dokimhoz, elmondta, hogy javasolja a hason alvást. Két nap múlva már nem volt fájdalom. De hozzátette, hogy sokáig ez nem lesz megoldás, így javasolja egy gyógytornász felkeresését. Jövő héten megyek hozzá. Azért, mert terhesek vagyunk, nem kell minden nyűgöt eltűrni. Ezer dologra van megoldás, ha akar az orvos megoldást kínálni. (Előtte nap voltam meddőségi intézetben, ott is mondtam az orvosnak, hogy ilyen bajom van. Az orvos lerendezte annyival, hogy a hármas iker terhesség ilyen. Kértem, hogy segítsen felállni a vizsgáló ágyról, mert nem megy. Nem segített... Szóval sok minden csak akarat kérdése.)

De a háztartás ellátásába nekem nem tartozik bele, hogy az ételt szinte a férjem szájába rakjam. Nem gyerek, hanem felnőtt ember. Ő mindig azt mondja, hogy a terhesség maga felér egy munkahellyel, hiszen folyamatosan igénybe veszi a szervezetet. Sokat segít, de amikor jobb passzban vagyok, akkor megcsinálom, amit bírok. Az első terhességemnél is így volt, bár az könnyebb terhesség volt egy babával. Ez a hozzáállás a részéről sok bajhoz fog vezetni. Én amíg kórházba voltam a férjem újra kitakarította az egész lakást, főzött, mire hazaértem stb. Barátai, kollégái sorban lesznek apukák, és panaszkodnak neki, hogy a feleségük amíg kórházban van, azt se tudják, hogy hogyan lássák el magukat. Nah a te férjed is így lesz.

2017. szept. 27. 11:20
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon nehéz az egész terhességem, sokszor kellett meglátogatnom már a kórházat, hónapokig feküdnöm kellett, ezért elég sokat segített a férjem, de még így is, hogy orvosi parancsra nem csinálhattam szinte semmit, elképesztő lelkiismeret-furdalásom volt, hogy az egész napos kemény munka után ő még ezt vagy azt csinált. Hála Istennek így a végére már jobb a helyzet, de jobbként arra gondolok, hogy már csak fájdalmaim vannak, amik nekem rosszak, a babára nincsenek hatással, úgy, mint neked kedves kérdező, nagyon fáj a derekam, a csípő csontom, sokszor alig tudok a lábamra állni, eléggé vizesedek is, sav is van, meg minden hasonló. De! Ezek ellenére próbálok minden tőlem telhetőt megtenni, hogy ne a férjem álljon be mosogatni a 10-12 óra munka után. Igaz, h nehéz, 20 perc munka után 30 percet pihenek, de akkor is megcsinálom. Szóval szerintem muszáj az embernek erőt vennie magán, mert ha nincs különösebb gond, akkor felesleges és értelmetlen végig feküdni a terhességet.

36 hkm

2017. szept. 27. 17:24
 35/41 anonim ***** válasza:
Amúgy nem értem. Nem tudsz felpórszívózni rendesen a jelenlegi gépeddel miért nem veszel másikat? Most komolyan. A baba mellett nagyon sokat kell porszívózni. Oké, hogy szív de az idő amit ráfordítasz nem mindegy ám.
2017. szept. 27. 17:45
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Hiszti, hiszti, hiszti.
2017. szept. 27. 18:30
 37/41 anonim ***** válasza:
22 hetes vagy, ekkoriban én is sötéten láttam a világot, valami volt akkor a levegőben. Nyűgös voltam, mindig veszekedtem a férjemmel, ráadásul még dolgoztam és 10-20 kilós ládákat emelgettem a munkahelyen. Ezt mintha elvágták volna, mikor 24 hetesen eljöttem tp-re. Nem mondom, hogy kipihenem magam, mert nem tudok egy éjszakát végig aludni és 30 hetesen már egy szuszra nem tudom kitakarítani a lakást sem, de elvagyok itthon, beosztom, hogy mit, mikor csinálok. A férjem minden reggel a lelkemre köti, hogy ami nem megy, ne csináljam, majd megcsinálja ha haza ért. Egyelőre még mindent megtudok, de a szemetet ő viszi le, ő megy el bevásárló listával vásárolni, segít teregetni és a cipőmet is ő köti, mert már nem tudok lehajolni:) Valahol persze ezeket el is várom tőle, mert felnőtt, társas kapcsolatban élünk, ahol segítjük egymást és ő is tudja, hogy együtt vállaltuk, de nekem kell itthon maradni, kihordani és a nevelés jelentős részét végre hajtani, plusz háztartást vezetni és azt is tudja, hogy egyszer visszamegyek dolgozni és nem szabad elkényelmesednie, mert akkor rosszabb lesz. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha önszántából csinálja, had csinálja, lehettek még fordítva, hogy ő nem fog dolgozni valamiért, akkor is te szakadsz meg? Beszélj vele erről, én is beszéltem a férjemmel.
2017. szept. 28. 10:44
 38/41 anonim ***** válasza:
#29re reagálva. Azt én is utáltam, amikor nem kerestem pénzt. Tényleg vacak érzés, de enyhítheted, ha vigyázol a pénzre. Pl.hogy álltok a bababútorok beszerzésével? Ha még nem vettetek, nem kell a vadiújhoz ragaszkodni. Keress használt bútorokat. Mi ezzel nagyon sokat spróroltunk. Babakocsiból is jó lehet a használt. Babaruhát egy darabot nem vettem újat. Kimentem a bolhapiacra és a bolti ár töredékéért vettem újnak kinéző használt ruhákat. Ha tudsz varrni, Te is varrhatsz ruhákat. Ha értesz valamilyen kézművességhez (kerámia, festés, üvegfestés, gyöngyfűzés, hímzés) elkezdheted készíteni a karácsonyi ajándékokat a rokonoknak. Ezzel is elég sokat lehet spórolni, ráadásul nem kell majd dinnyepocakkal ajándékok után kajtatni. Ha nagyon nem bírsz a sejhajodon maradni, akkor belekezdhetsz valami szimpatikus mlm-be. Pl. az Avontól elég sok hirdetést láttam, hogy keresnek tanácsadót. Azt szülés után is tudod folytatni. A magány ellen javasoltam korábban a kismama tornát. Ott találkozhatsz más kismamákkal, esetleg barátságok is szövődhetnek. Ha van kisgyerekes ismerősöd, csapódj hozzájuk. Térképezd fel a helyi lehetőségeket. Hidd el, hogy nem egészséges, hogy így kivagy 22 hetesen. Valami nem stimmel. Lehet, hogy csak haszontalannak érzed magad és ettől kezd kialakulni egy enyhe depresszió nálad. De jelezhet komoly bajt is ez az erős fáradtság.
2017. szept. 28. 12:54
 39/41 anonim ***** válasza:
Hiszti. Mi lesz veled ha megszuletik a gyerek? Miert itt kerdezgetsz es nem a "paroddal" beszeled meg a dolgaid. Evidens hogy vele beszelek. Nem idegenekkel. Barmilyen ketseg gyotor.
2017. szept. 29. 12:45
 40/41 anonim ***** válasza:
#39 azt ugye tudod, hogy a kismama és/vagy a baba életébe kerülhet, ha nem veszik komolyan a kismama problémáját?A nagymamámra ráfogták, hhogy hisztizik, amikor erős fejfájásra panaszkodott. Magas volt a vérnyomása, a gyerek agyvérzést kapott és 6 hetesen meghalt. Anyukámra is ráfogták, hogy hisztizik, amikor nagyon bevizesesett. Még jó, hogy elment másik orvoshoz. Kiderült, hogy toxémiája volt. Én is "hisztiztem", amikor fájt a császáros hegem. Kiderült, hogy elkezdett szétnyílni. Óvatosan ezzel a "hiszti" legyintéssel. Tényleg életekbe kerülhet.
2017. szept. 29. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!