Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi segítség várható el?

Mennyi segítség várható el?

Figyelt kérdés
Apukától, mennyi segítséget várjak el? Mennyi a reális? Próbaidőn voltam amikor terhes lettem, a babát választottuk így most én nem dolgozom. 22 hetes vagyok, de már most is nagy tehernek érzem a házimunkát, a bevásárlást, mosást, főzést, vasalást, takarítást. Folyamatosan fáj a csípőm, a derekam, a hátam, ég a gyomrom, néha alig kapok levegőt. A porszívónk nagyon rossz, majdnem le kell guggolni hozzá, hogy ki lehessen porszívózni, így azt már nem nagyon tudom megcsinálni. Viszont bűntudatom van amiért csak ő keres pénzt, és csak ő dolgozik, már akkor is bűntudatom van, ha megkérem, hogy rakja arrébb a poharát, hiszen szegény egész nap dolgozott, én meg egész nap itthon vagyok. Anyukám folyton azt mondja, hogy ne mártírkodjak itt, hanem igen is fogjam be a férjemet segíteni, mert ha megszületik a baba, ebbe belefogok rokkanni. Ti mennyi segítséget vártatok el akkor amikor terhesek voltatok, és mennyit amikor megszületett a baba?
2017. szept. 27. 06:59
1 2 3 4 5
 21/41 babyboom567 ***** válasza:
84%

Kérdező!

Az én férjem mielőtt munkába ment, nekem csinált kaját,meg még megkérdezte nincs-e szükségem valamire,nem én keltem hamarabb ,hogy őt készítsem el.A férjed nem hogy nem segít,hanem még az ő alapvető dolgait is te csinálod.Így ki fogsz bukni.

2017. szept. 27. 08:51
 22/41 babyboom567 ***** válasza:
100%
Nem attól leszel jó feleség,hogy teljesen kiszolgálod a férjed.A férjnek feleségnek TÁRSAKNAK kellene lennie.
2017. szept. 27. 08:57
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sincs rendben, ha ennyire kivagy.

Én 30 hetes vagyok, durván vérszegény, de azért nem esik nehezemre a házimunka, pedig dolgozok is. Nehezebben csinálom meg, mint eddig, meg lassabban, de belehalni nem akarok.

A ruhát ki lehet vinni 2-3 részletben is, én sem cipelem a 7 kg-nyi kimosott ruhát egyszerre a szárítóig, mert oda se tudom fogni a hasamhoz. :)

Főzéshez előkészülni lehet ülve is, aztán nem kell ott állni a kaja mellett, amíg el nem készül.

De ha úgy érzed, valami nagyon nem megy, akkor szólj a férjednek, hogy segítsen. Enyém szokott segíteni, mosogatni, vagy néha megfőzni, ha látja, hogy fáradt vagyok estére, szó nélkül megcsinálja.

2017. szept. 27. 08:57
 24/41 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, Neked előbb a fejedben kell rendet raknod. Te jelenleg a férjed cselédje vagy. Ettől nem leszel jó feleség. Így egy dögunalmas hárpia lesz belőled, aki egyedül fog maradni a 2 éves gyerekkel. Itt az ideje, hogy felnőttként kezeld a férjedet. Hogy fogja a babát ellátni, ha saját magát sem tudja? És mi az, hogy nem tud az alvási problémáidról? Sürgősen rendbe kell tenni ezt a házasságot, mert ez így egy kalap kaki. Sokkal-sokkal őszintébbnek kellene lenned a fèrjeddel. A férjednek meg sokkal jobban kellene figyelnie rád.
2017. szept. 27. 09:12
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

Miert vagy a ferjed csicskaja ??

"És fél 6-kor kelek, hogy a férjemnek cigit töltsek, kaját csináljak, kávét főzzek, hogy elindulhasson dolgozni."

Hat igy ez a hazassag nem tart sokaig ezt most garantalom neked.

22 hetesen meg kicsit ossze kellene szedned magad!

2017. szept. 27. 09:21
 26/41 anonim ***** válasza:
Nekem a 12.hétig sokat kellett h segítsen. Én is jártam még dolgozni, nagyon fáradt voltam, gyomoregés, folytonos rossz közérzet. Szóval segített amiben tudott. Én utána is megkértem erre arra ha valami nehezen ment, segített. De a 12.hét után már nem volt vészes. Sztem ilyen h mosás főzés azt azért neked kell csinálni, de a porszívózásra pl simán megkérheted. A baba után lesz nagyobb szükséged segítségre mert az nem lesz egy leányálom főleg az első időszakban. Kitartás!
2017. szept. 27. 09:25
 27/41 anonim ***** válasza:
47%

És még azt hittem én viselem nehezen a terhességet.

32+4 hetes terhes vagyok, az elején sokat hánytam, aztán a 29.-ik hétig 0-24-ben émelyegtem is,durva vashiányom lett, aranyerem kijött, sokat szédülök, a csípőm nagyon fáj, gerincsérvem van, mégis fogom magam és elvégezem a házimunkát. Szépen lassan apránként. Igyekszem 2 napra főzni és akkor a másik nap takarítgatok. Férjem 10 órát dolgozik, mégis mindig segíteni akar mindenben, de nekem lesülne a pofámról a bőr, ha még tőle várnám hogy a házimunkát is ő csinálja. Persze szoktam hagyni hogy menjen bevásárolni amikor szabadnapos, vagy a mosott ruhát bevigye nekem, de amit tudok azt szépen lassan megcsinálgatom. Épp a minap panaszkodtam anyukámnak hogy mennyire rosszul viselem én a terhességet, mert kb 50%- ra esett a kapacitásom, és hogy mennyire szégyenlem magam miatta. Persze tény hogy nem vagyunk egyformák, de hogy ennyire elhagyja magát valaki, azért szerintem ez túlzás. Ha jól beosztod az időt akkor jut idő mindenre. Én se szoktam odarittyenteni már egy 5 fogásos kaját ebédre, de azért egy levest meg egy rakott krumplit vagy főzeléket odatenni nem nagy dolog. A porszívózást se kell megcsinálni egyszerre, én is két részletben porszívózok. Közben leülök egy kicsit, megpihenek, aztán folytatom.

Javaslatom: beszélj a férjeddel, mond el neki ezt amit leírtál, aztán várd a reakciót. Beszéljétek meg hogy mi az amit átvállalna tőled a munkaidő lejárta után.

2017. szept. 27. 09:26
 28/41 anonim ***** válasza:
39%

A maximális segítséget elvárhatod. Az igaz, hogy a terhesség nem betegség, de egy igen csak MÁS állapot, amikor sokszor egy pohár vizet nehéz tölteni, sőt...meginni! Ezt azért írtam, mert olyan evidenciák, mint az evés, ivás heteken keresztül rémálom tud lenni egy nehéz várandósság idején. Ez a diszkomfort-érzet fel tudja őrölni az ember idegeit (persze, átmeneti időszakról van szó, de az is átmeneti, hogy a férjnek kell porszívóznia vagy felmosnia).

A férjed élete annyiban változott a te terhességeddel, hogy bizonyos házimunkát neki kell elvégeznie, azért, mert neked nem igazán megy, sőt, veszélyes is lehet a sok hajlongás, egy rossz mozdulat akár a babára is. Megértem, egy fárasztó nap után még föl kell porszívóznia ahelyett, hogy lepihenne.

A te életed annyiban változott meg a terhességeddel, hogy átvette a tested fölötti uralmat a kisbabád, aki a nap 24 órájában pumpálja ki belőled a tápanyagot, vitaminokat, és az energiát, amire azért jócskán szükséged lenne a megnövekedett teher cipeléséhez, a gyakori rosszullétek, hányások, nemalvás, étvágytalanság és társai elviseléséhez. Emellett egy kisebb labdát cipelsz a hasad tájékán, amire vigyáznod kell, sokszor útban van, a legegyszerűbb mozdulat is irtó bonyolult lehet. És persze, a porszívózéson és a többkilós mosott ruha cipelésén kívül azért csak elvégzed a maradék házimunkát, ugyanis gondolom nem jártok bokáig a szemétben, van étel a hűtőben, friss főtt étel a fazékban, mégiscsak tiszta ruhában jártok, tiszta ágyneműben fekszetek és még sorolhatnám.

A terhességed is ketten terveztétek, a kihordása viszont egyedül a te feladatod és felelősséged. Te vigyázol a pocakban a babára, te táplálod a testedből, a te energiádat fogyasztja, a te hangulataidat érzi ő is...azt hiszem, nem meglepő, ha azt mondom, hogy a dolog oroszlánrésze rád hárul (és fog a baba születése után is), a férjednek pedig heti 2x ki kell porszívóznia, és be kell hoznia a mosott ruhát. Te pedig azért pihensz, hogy bírd a gyűrődést!

Szval nyugi, hidd el, a férjed (ha a normálisabb fajtából való) tökéletesen tisztában van azzal, hogy mekkora meló a 9 hónap várandósság.

Nyugodtan legyenek elvárásaid a férjeddel szemben!

Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy az én férjem például magától veszi elő a porszívót, vagy éppen mos föl, ha a helyzet megkívánja. A megismerkedésünk előtti pár évben szingli pasiként sem ette meg a kosz, nagyon pedáns tud lenni kérls nélkül is.

És még valami: a baba születése után se mártírkodj! Én simán odanyomtam a férjem kezébe a babáinkat, miután hazaért munkából. És hogy miért? Mert amíg Neki volt napi legalább 20 perc ebédideje, hogy nyugalomban a munkahelyi étteremben széken ülve kényelmesen megtámasztva a hátát, kezét, és kellemesen elbeszélgetve a kollégáival elköltse az ebédjét, addig én hónapokon keresztül szoptatva ettem, mert akkor volt csend, ha a kisfiam a cicimen volt. Ültem a szék szélén egyáltalán nem kényelmes pozícióban, hogy valahogy áthajoljak az éppen szopizó kisfiamon, hogy úgy emelhessem a számhoz a kanalat, hogy ne a kisfiam csupasz buksiján landoljon az étel.

Ezen kívül volt napi kétszer legalább 40 perce, amikor ült a tömegközlekedésen (tudom, hogy nem ez mindenki álma ,én akkor ölni tudtam volna félóra bambulásért), és csak nézett ki a fejéből...vagy olvasott...vagy zenét hallgatott...vagy nem csinált semmit. Ezzel szemben én minden pillanatban csináltam valamit, a kisbabánk igényeit elégítettem ki nonstop, persze, mi akartuk, imádjuk is a gyermekeinket, de ketten vállaltuk Őket, tehát napi szinten a férjnek is bőven ki kell vennie a részét a baba körüli dolgokból is. Nem elég, hogy eljár dolgozni, és hozza haza a pénzt (egyébként max gyedet kaptam, és kisbaba mellett magántanítottam, jelentően hozzátettem a családi kasszához)

Szval kérdező, nyugi, babát vársz, nem most kell megváltani a világot, a férjed igenis hordozzon a tenyerén!

2017. szept. 27. 09:36
 29/41 A kérdező kommentje:

Az utolsó teljes mértékig megértette azt amit érzek, és azt amit leírtam. Kezdem úgy érezni, hogy a válaszadók 70% vagy még sohasem volt terhes, vagy ők a terhességük alatt végig tökéletesek voltak, tökéletes férjjel és tökéletes gyerekkel, egy tökéletes házban, és tökéletes rokonokkal.

Igen ki vagyok merülve a nem alvástól, a bűntudattól, hogy nem keresek pénzt, meg vagyok bolondulva attól, hogy egész nap itthon vagyok és az egyetlen társaságom a macskám, a mosott ruhákon és a halott csirkemellen kívül. Meg vagyok ijedve az előttem álló nehézségektől. Valószínűleg a válaszolók nagy része sose érezte ezeket a dolgokat a terhessége alatt :-)

Ettől függetlenül a férjem csodálatos férj, és csodálatos apa, és a házasságommal sincsen semmi gond. Egyszerűen csak környezetváltozásra, pihenésre, és egy kis nyugira van szükségem.

2017. szept. 27. 09:59
 30/41 anonim ***** válasza:
Mivel itthon vagyok én végzem a háztartást. De ha férjem látja nem vagyok jól akkor besegít. Szerintem a kölcsönös segítése a lényeg. Ha ő fáradt én is jobban kímélem. 8 hetes kismama vagyok és már van gyerekem is.
2017. szept. 27. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!