Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi segítség várható el?

Mennyi segítség várható el?

Figyelt kérdés
Apukától, mennyi segítséget várjak el? Mennyi a reális? Próbaidőn voltam amikor terhes lettem, a babát választottuk így most én nem dolgozom. 22 hetes vagyok, de már most is nagy tehernek érzem a házimunkát, a bevásárlást, mosást, főzést, vasalást, takarítást. Folyamatosan fáj a csípőm, a derekam, a hátam, ég a gyomrom, néha alig kapok levegőt. A porszívónk nagyon rossz, majdnem le kell guggolni hozzá, hogy ki lehessen porszívózni, így azt már nem nagyon tudom megcsinálni. Viszont bűntudatom van amiért csak ő keres pénzt, és csak ő dolgozik, már akkor is bűntudatom van, ha megkérem, hogy rakja arrébb a poharát, hiszen szegény egész nap dolgozott, én meg egész nap itthon vagyok. Anyukám folyton azt mondja, hogy ne mártírkodjak itt, hanem igen is fogjam be a férjemet segíteni, mert ha megszületik a baba, ebbe belefogok rokkanni. Ti mennyi segítséget vártatok el akkor amikor terhesek voltatok, és mennyit amikor megszületett a baba?
2017. szept. 27. 06:59
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Én is ettől félek a legjobban, hogy mi lesz velünk ha esetleg császárral születik a gyerek. Szegénykém még egy zacskós levest se tud megfőzni. Arról nem is beszélve, hogy olyan helyen dolgozik, ahol nem tud csak úgy szabadságot kivenni. Ha akkor születik a gyerek mikor valaki szabadságon van, akkor ő nem mehet és pont...

Az a baj, hogy az én családom 300 km-re lakik, a férjem családja, meg inkább az az "észt azt tudom osztani, de ha valami kézzel fogható segítség kell itt se vagyok" típus.

2017. szept. 27. 07:44
 12/41 anonim ***** válasza:
60%
Császárral szültem háromszor. Én túlsúlyos vagyok, 100 kg, de pikk-pakk felépültem. Ugyan nekem ott volt anyukám a szülés utáni napokban, de, ha nincs ott, akkor is simán ellátom, amit kell. A harmadik császár után már a nővérek is meglepődtek, hogy milyen hamar szaladtam... Ez hozzáállás kérdése is. Ott is úgy voltam vele, hogy nincs rinya, mert nem lehet és kész. Össze kell szednem magamat és össze is szedtem... Sztem neked is menni fog, de ne legyen császárod!
2017. szept. 27. 07:52
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs rendben, hogy 22 hetesen így kivagy. Szólj az orvosodnak, hogy nem vagy jól, nagyon hamar kifáradsz, erőtlen vagy. Lehet, hogy vashiányod van, lehet, hogy a vérnyomásod nincs rendben. A magas vérnyomás nem vicc, azt kezelni kell. De az is lehet, hogy csak az étkezéseden kell változtatni. Iktasd ki a cukrot! Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. A gyümölcsben levő cukor bőven elég. A cukor hirtelen megdobja a vérvukor szintedet, aztán hirtelen le is zuhan. Olyankor érzed magad hullának. Minden nap menj friss levegőre, és ha még nem kezdted el, járj kismama tornára. A mozgástól jobb lesz a vérkeringésed, sokkal jobban fogod bírni a strapát. Hogy a kérdésre is válaszoljak: ha nem bírod, kérj segítséget. Ettől nem leszel rossz feleség. Abból viszont nagy baj lehet, ha túlerőlteted magad.
2017. szept. 27. 08:00
 14/41 anonim ***** válasza:
42%

Azt írod a porszívótok nagyon rossz. Aztán hogy nem kell másik, mert ez működik...

Akkor ne sajnáltasd magad, hogy nem szív.

A másik: nekem nem megérnem kellett, és nem "segített", hanem együtt csináltuk a háztartást, mert társak vagyunk. Nem a rabszolgája vagyok.

Az én férjem szakács volt, szóval napi 12-14 óra munka szabi/táppénz nélkül, mégis teljesen természetes volt, hogy a szabadnapjain ős is ugyanúgy részt vesz a házimunkában, mint én. Mert ketten éltünk a házban...

2017. szept. 27. 08:03
 15/41 anonim válasza:
43%

És ha "rinyál", akkor mi van?

Semmi.

Nem tudjuk, hogy mit érez, mennyire fáj neki. Minden terhesség más, ezt jó lenne végre elfogadni. Az elsőnél én is átaludtam szinte az első 12-13 hetet. Kövezzetek meg nyugodtan, miután elment dolgozni a férjem, én simán visszaaludtam délelőtt 11-ig.

2017. szept. 27. 08:04
 16/41 anonim ***** válasza:
90%
22hetes terhesen nem lenne szabad ennyire "rosszul" lenni.Bár én kb 30hetesen éreztem hogy nem megy már ugy a házimunka de nekem hatalmas pocakom volt,a derekam érthető módon majd le szakadt,a szeméremcsontom éjjel nappal fájt,hamar elfáradtam ,de én még 36hetesen is kapáltam,füvet nyirtam,a házat hibátlanul rendben tartottam 2gyerek mellett.Szolj az orvosoknak ,nincs ez igy rendben,később mi lesz veled?Saját érdekedben próbálj tenni ellene.De persze segítséget igenis kérj a férjedtől!!
2017. szept. 27. 08:08
 17/41 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Itt a baj szerintem, hogy azt mondod "szegénykém egy zacskós levest sem tud megfőzni".

Olyan ez nekem, mintha ki kéne szolgálni, mert gyerek lenne.A férjed egy felnőtt, kezeld úgy,ki kell vennie a részét az életetekből.

Lehetőségek a főzésre:-megtanul egyszerű dolgokat

-rendelitek a kaját

-vesztek fagyasztóládát,és heti2x 3x főzöl nagyobb adagot többit lefagyasztjátok.

Nekünk mikor megszületett a baba, mindent megtudtam csinálni,mert egy eszik alszik babánk van.

Most lassan 10 hónapos,jön megy mászik fel mindenre,1 percig sincs 1 helyen.Állandóan figyelni kell rá. Míg nem volt képes helyváltoztatásra, mindent megtudtam csinálni.Most úgy csináljuk,hogy délután apa hazajön játszanak sétálnak, boltba mennek, nagyihoz mennek,mikor mi.Ezalatt én megcsinálom amit kell.Főzni mikor elalszik (18körül már alszik)együtt főzünk vagy a férjem főz én meg anyaperceket tartok a fürdőkádban,vagy anyósom főz.

DE nekem borzasztó szerencsém van, mert a férjem házias,anyósom meg imád főzni ráadásul nyugdíjas,meg mivel idős megmondta,hogy semmi másban nem tud segíteni, de a főzést szívesen csinálja.

Különben meg megmondod a férjednek,hogy -Kicsim, nagyon megterhelő számomra már a macskaszőr porszívózása meg a teregetés,légyszíves csináld meg.

2017. szept. 27. 08:16
 18/41 babyboom567 ***** válasza:

Még annyi,30.hétig dolgoztam, takarítónő vagyok, az első trimeszterben kb az volt ,hogy dolgoztam és délután 14-től aludtam reggelig,még vacsizni sem keltem fel.A vége felé meg már alig kaptam levegőt, fájt mindenem,anyósom 10 percre lakik, ezt sikerült 40 perc alatt megtenni,annyira fájt a csípőm, nem bírtam enni mert nyomott a baba, mindentől, a víztől is savam volt ,de annyira hogy sírtam már mert fájt,és semmi nem használt.Éjjel nappal görcsölt a kezem-lábam,hiába szedtem magnéziumot(rengeteg félét kipróbáltam).

És végig azon gondolkoztam,hogy ha lenne még egy kisgyerekem akit most el kéne látni, mit csinálnék?Meg hogy le a kalappal akinek több gyereke van.

2017. szept. 27. 08:26
 19/41 A kérdező kommentje:
Én is így érzem magam most 22 hetes terhesen mint te kedves utolsó. Néha úgy fáj a csípőm, hogy alig bírok felkelni az ágyból. A hátam a derekam úgy fáj, hogy éjjel felkelek arra, hogy meg kell fordulnom, mert már nem bírok azon az oldalon feküdni. 10 körül lefekszünk a férjemmel, ő egyből bevágja a szunyát, én van amikor hajnali 1-ig forgolódom, mert sehogy sem kényelmes, állandóan rugdos a baba, ha az egyik oldalamra fekszek ott rugdos, ha a másik oldalamra akkor ott, háton meg sosem bírtam elaludni. Éjjel arra kelek fel, hogy folyik ki a gyomorsav a számból, és alig kapok levegőt akkora gombóc van a torkomban. És fél 6-kor kelek, hogy a férjemnek cigit töltsek, kaját csináljak, kávét főzzek, hogy elindulhasson dolgozni. Ő meg csodálkozik rajta, hogy ugyanakkor fekszünk és ugyanakkor kelünk én mégis már délután 1-kor olyan álmos vagyok, hogy nem bírom nyitva tartani a szemem. Csak ő arról nem tud, hogy én nem alszom el 10-kor mikor lehajtjuk a párnára a fejünket, hanem még 3 órán át forgolódom, és éjjelenként is felkelek 2x 3x fél órára. Lehet, hogy a vérszegény is vagyok, vagy a vérnyomásom nincs rendben, de valószínűleg azért vagyok ilyen fáradt és lestrapált, mert alig alszom. Majd ha megyek terhesgondozásra, akkor beszélek erről a védőnővel.
2017. szept. 27. 08:44
 20/41 A kérdező kommentje:
És aki meg azt mondja, hogy rinyálok, meg sajnáltatom magam, nem, csak egyszerűen feltettem egy kérdést, mert elgondolkodtatott az amit anyám mondott.. Ettől függetlenül ugyanúgy meg fogok csinálni mindent eddig is, csak megerősítést akartam kérni, hogy tényleg megkérhetem a férjemet dolgokra, ha már nagyon nem bírom, anélkül, hogy "rossz feleségnek" érezzem magam...
2017. szept. 27. 08:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!