Mennyi segítség várható el?
Én is ettől félek a legjobban, hogy mi lesz velünk ha esetleg császárral születik a gyerek. Szegénykém még egy zacskós levest se tud megfőzni. Arról nem is beszélve, hogy olyan helyen dolgozik, ahol nem tud csak úgy szabadságot kivenni. Ha akkor születik a gyerek mikor valaki szabadságon van, akkor ő nem mehet és pont...
Az a baj, hogy az én családom 300 km-re lakik, a férjem családja, meg inkább az az "észt azt tudom osztani, de ha valami kézzel fogható segítség kell itt se vagyok" típus.
Azt írod a porszívótok nagyon rossz. Aztán hogy nem kell másik, mert ez működik...
Akkor ne sajnáltasd magad, hogy nem szív.
A másik: nekem nem megérnem kellett, és nem "segített", hanem együtt csináltuk a háztartást, mert társak vagyunk. Nem a rabszolgája vagyok.
Az én férjem szakács volt, szóval napi 12-14 óra munka szabi/táppénz nélkül, mégis teljesen természetes volt, hogy a szabadnapjain ős is ugyanúgy részt vesz a házimunkában, mint én. Mert ketten éltünk a házban...
És ha "rinyál", akkor mi van?
Semmi.
Nem tudjuk, hogy mit érez, mennyire fáj neki. Minden terhesség más, ezt jó lenne végre elfogadni. Az elsőnél én is átaludtam szinte az első 12-13 hetet. Kövezzetek meg nyugodtan, miután elment dolgozni a férjem, én simán visszaaludtam délelőtt 11-ig.
Kedves Kérdező!
Itt a baj szerintem, hogy azt mondod "szegénykém egy zacskós levest sem tud megfőzni".
Olyan ez nekem, mintha ki kéne szolgálni, mert gyerek lenne.A férjed egy felnőtt, kezeld úgy,ki kell vennie a részét az életetekből.
Lehetőségek a főzésre:-megtanul egyszerű dolgokat
-rendelitek a kaját
-vesztek fagyasztóládát,és heti2x 3x főzöl nagyobb adagot többit lefagyasztjátok.
Nekünk mikor megszületett a baba, mindent megtudtam csinálni,mert egy eszik alszik babánk van.
Most lassan 10 hónapos,jön megy mászik fel mindenre,1 percig sincs 1 helyen.Állandóan figyelni kell rá. Míg nem volt képes helyváltoztatásra, mindent megtudtam csinálni.Most úgy csináljuk,hogy délután apa hazajön játszanak sétálnak, boltba mennek, nagyihoz mennek,mikor mi.Ezalatt én megcsinálom amit kell.Főzni mikor elalszik (18körül már alszik)együtt főzünk vagy a férjem főz én meg anyaperceket tartok a fürdőkádban,vagy anyósom főz.
DE nekem borzasztó szerencsém van, mert a férjem házias,anyósom meg imád főzni ráadásul nyugdíjas,meg mivel idős megmondta,hogy semmi másban nem tud segíteni, de a főzést szívesen csinálja.
Különben meg megmondod a férjednek,hogy -Kicsim, nagyon megterhelő számomra már a macskaszőr porszívózása meg a teregetés,légyszíves csináld meg.
Még annyi,30.hétig dolgoztam, takarítónő vagyok, az első trimeszterben kb az volt ,hogy dolgoztam és délután 14-től aludtam reggelig,még vacsizni sem keltem fel.A vége felé meg már alig kaptam levegőt, fájt mindenem,anyósom 10 percre lakik, ezt sikerült 40 perc alatt megtenni,annyira fájt a csípőm, nem bírtam enni mert nyomott a baba, mindentől, a víztől is savam volt ,de annyira hogy sírtam már mert fájt,és semmi nem használt.Éjjel nappal görcsölt a kezem-lábam,hiába szedtem magnéziumot(rengeteg félét kipróbáltam).
És végig azon gondolkoztam,hogy ha lenne még egy kisgyerekem akit most el kéne látni, mit csinálnék?Meg hogy le a kalappal akinek több gyereke van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!